VIII edycja kontra szczury
Moderator: Hoax
Re: VIII edycja kontra szczury
spokojnie, poczekajcie na zapowiadaną reedycję naszej magii, myślę że wtedy i ona będzie atutem szczurków (chociaż teraz nie jest źle, ze względu na strasznie niski casting roll)
z większości deathstarów możemy zrobić shootem i magią odpowiednią ilośc z którą już sobie poradzimy w hth z S3:P
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Co do pierwszego się zgodzę skauci są w porzątku.Eeeeee... szczury to jedna z najmocniejszych armii tej edycji. Mamy, praktycznie wszystko czego 8ed armia potrzebuje. Czytaj:
- Kontrę na maszyny (skauci i sztormówa)
- Tanie jak barszcz oddziały piechoty z wysoką inicjatywą i 10 ld
- Dobre maszyny (działo, katapa i miotacze), które mogą strzelać do walki!
- Jednego z najsilniejszych potworów w WFB
- Porządną magię (plaga, scorch i trzynastka koszą)
Tania piechota jasne wysokie ld jasne ale 4 inicjatywy szału nie robi nie mówiąc już o sile.
Maszyny jeszcze jako tako zależy z kim grasz.
Który ma znów tylko 4 inicjatywy jak wjedziesz to spoko, ale już na 7 ed można było adomke zniszczyć dość łatwo, a teraz magia i shooting jest lepszy więc IMO będzie jeszcze gorzej.
Tak plaga w jednej domenie a scorch w 2 więc co najwyżej masz jeden czar a coś rzucać trzeba.
Przez wzgląd na to wszystko uważam że skaveni znów są przeciętną armią, a fajnie by się zrobiło gdyby book 6 ed dopuścić do 8 ed
pozdro Necro
czemu albo plaga albo scorch? nie uwzględniając opcji brania czarów na małych magach, serek może losować z obu domen;] kwestia czy wylosuje (czego prawdopodobieństwo można trochę powiększyć losując magami w odpowiedniej kolejności) to inna sprawa, ale możliwość ma.
każdego potwora można zniszczyć, każdego będzie prościej przy lepszej artylerii w tej edycji... a abomka na tle innych dalej wypada bardzo dobrze więc o co chodzi?:P
każdego potwora można zniszczyć, każdego będzie prościej przy lepszej artylerii w tej edycji... a abomka na tle innych dalej wypada bardzo dobrze więc o co chodzi?:P
Lol a co chcieliście tanią piechotę z lataniem wykopywaniem i S7Necromanter pisze:Co do pierwszego się zgodzę skauci są w porzątku.Eeeeee... szczury to jedna z najmocniejszych armii tej edycji. Mamy, praktycznie wszystko czego 8ed armia potrzebuje. Czytaj:
- Kontrę na maszyny (skauci i sztormówa)
- Tanie jak barszcz oddziały piechoty z wysoką inicjatywą i 10 ld
- Dobre maszyny (działo, katapa i miotacze), które mogą strzelać do walki!
- Jednego z najsilniejszych potworów w WFB
- Porządną magię (plaga, scorch i trzynastka koszą)
Tania piechota jasne wysokie ld jasne ale 4 inicjatywy szału nie robi nie mówiąc już o sile.
Maszyny jeszcze jako tako zależy z kim grasz.
Który ma znów tylko 4 inicjatywy jak wjedziesz to spoko, ale już na 7 ed można było adomke zniszczyć dość łatwo, a teraz magia i shooting jest lepszy więc IMO będzie jeszcze gorzej.
Tak plaga w jednej domenie a scorch w 2 więc co najwyżej masz jeden czar a coś rzucać trzeba.
Przez wzgląd na to wszystko uważam że skaveni znów są przeciętną armią, a fajnie by się zrobiło gdyby book 6 ed dopuścić do 8 ed
pozdro Necro
Maszyny tera są dobre na wszystko bo raczej będzie więcej kloców po milion chłopa niż po 7 tak jak bylo u HE
jak abomka zła to brać maszyny bo w sumie jak ranią na 6 ale ej a kto powiedział że to my mamy bać się strzelania mamy WT, maszyny, i Jezzaile które sprawiają że dużo koksów się chowa
p.s kto powiedział że będzie łatow?
teraz kombinują nad tymi zmianami w BP nowym.. jestem ciekaw jak dla szczurów wypadną.. na pewno slavy po 50+ już nie takie soczyste, clany za to wchodzą w łaski w ich miejsce... i hordy już nie będą takie niezbędne, fronty się powinny zmniejszyć na standardowe 7 jak chcemy mieć mase A czy 5 jak minimalne straty:P
Mi te zmiany się podobają, jeśli przepchną bonusy do inicjatywy dla szarżujących to znowu censersi będą mogli odgrywać jakąkolwiek rolę, osłabienie innych kolegiów magii (a przynajmniej czarów nr.6) też jest dla nas na +, jedyne co może nie przypasić to ten brak bonusu od generała na Steadfast
A mnie tam nie ruszają, bo i tak nie będę z nich korzystał.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
ja grałem nimi kilka bitew, i rzeczy które wciągali nosem teraz są dla nich mordercze... Jedynie z VC sprawdzili się, ale to tylko ze względu na niską inicjatywę truposzy. Teraz po prostu zanim zdążą uderzyć to giną zazwyczaj
chociaż fakt że próbowałem tylko w oddziałach 7-10 osobowe, większe nie wiem jak się sprawdzają, wtapiają za dużo pkt
chociaż fakt że próbowałem tylko w oddziałach 7-10 osobowe, większe nie wiem jak się sprawdzają, wtapiają za dużo pkt
W 8ed warto o nich pomyśleć. Niestety są dosyć drodzy bo nawet z lekkim dopakowaniem kosztują koło 150 pts ale z jakimś miłym mieczykiem sword of antiheroes maybe mogą się przydać. ASF i często re-roll hitów to zalety. Minusem jest to, że z tych magicznych potionów praktycznie nie można korzystać. Na większe punkty napewno warto wystawić 1-2 w kluczowych klockach.