Leśne elfy na 2250.
Leśne elfy na 2250.
Cześć.
Z racji, że nienawidzę przeciwko nim grać, postanowiłem ich zbierać.
Narazie 6 bitew za mną - same wygrane.
Na początku próbowałem smoka (wziąłem po prostu rozpiskę Blessa i prowadząc WE absolutnie pierwszy raz straciłem tylko połowę orła i połowę maga od miscastu grając z przeciwnikiem, z którym zazwyczaj jest po równo - dla mnie obrzydliwe).
Teraz co innego, bo tamta była za słaba:
-----------------------------------------------------------------------------------
Spellweaver - lvl. 4, fabryka treesingingów, 3 X DS - 350.
Wardancer Noble - teleport - 140.
Alter Noble - wiadomo co ma - 158.
Noble BSB - SotCM, Briarhearth - 135.
10 GG - 120.
10 GG - 120.
8 driad - 96.
8 driad - 96.
8 WD - muzyk, bladesinger - 165.
5 WR - sztandar - 148.
5 WR - sztandar - 148.
Drzewo - 285.
Drzewo - 285.
-----------------------------------------------------------------------------------------
6PD + 2 boundy.
4DD + 3 scrolle.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Nigdy nie grałem wcześniej na 4 characterach, ale u WE mają oni tyle zastosowań, że aż głupio ich nie wykorzystywać.
Szczególnie jestem podekscytowany Moonstonem - daje niewiarygodne wprost, jak na WFB, możliwości.
Chętnie bym dodał po 1 WR oraz dał jednym warbannera, ale naprawdę nie ma z czego.
Za mało jeszcze nimi ugrałem, żeby móc stwierdzić, czy taka ilość modeli wystarcza wood elfom i czy 4 characterów to jednak nie za dużo.
Wyjdzie w praniu.
Jakieś opinie?
Chętnie bym usłyszał słowa konstruktywnej krytyki od doświadczonych generałów leśnych elfów
Z racji, że nienawidzę przeciwko nim grać, postanowiłem ich zbierać.
Narazie 6 bitew za mną - same wygrane.
Na początku próbowałem smoka (wziąłem po prostu rozpiskę Blessa i prowadząc WE absolutnie pierwszy raz straciłem tylko połowę orła i połowę maga od miscastu grając z przeciwnikiem, z którym zazwyczaj jest po równo - dla mnie obrzydliwe).
-----------------------------------------------------------------------------------
Spellweaver - lvl. 4, fabryka treesingingów, 3 X DS - 350.
Wardancer Noble - teleport - 140.
Alter Noble - wiadomo co ma - 158.
Noble BSB - SotCM, Briarhearth - 135.
10 GG - 120.
10 GG - 120.
8 driad - 96.
8 driad - 96.
8 WD - muzyk, bladesinger - 165.
5 WR - sztandar - 148.
5 WR - sztandar - 148.
Drzewo - 285.
Drzewo - 285.
6PD + 2 boundy.
4DD + 3 scrolle.
Nigdy nie grałem wcześniej na 4 characterach, ale u WE mają oni tyle zastosowań, że aż głupio ich nie wykorzystywać.
Szczególnie jestem podekscytowany Moonstonem - daje niewiarygodne wprost, jak na WFB, możliwości.
Chętnie bym dodał po 1 WR oraz dał jednym warbannera, ale naprawdę nie ma z czego.
Za mało jeszcze nimi ugrałem, żeby móc stwierdzić, czy taka ilość modeli wystarcza wood elfom i czy 4 characterów to jednak nie za dużo.
Wyjdzie w praniu.
Jakieś opinie?
Chętnie bym usłyszał słowa konstruktywnej krytyki od doświadczonych generałów leśnych elfów
Nie wiem czy potrzebujesz 4 herosow. Chyba bym jednak wywalil WD noblea i wrzucil Moonstone'a na BSB.
Sztandard raczej nie potrzebuje tej obrony a w ten sposob wyciagniesz 140 p.
Bedziesz mial na WR. Rzeczywiscie masz troche malo modeli, ale tak naprawde nie masz skad wyciagnac punktow na wiecej.
Ogolnie rozpiska mi sie podoba.
Sztandard raczej nie potrzebuje tej obrony a w ten sposob wyciagniesz 140 p.
Bedziesz mial na WR. Rzeczywiscie masz troche malo modeli, ale tak naprawde nie masz skad wyciagnac punktow na wiecej.
Ogolnie rozpiska mi sie podoba.
zamień treeemana na wayów i bedziesz miał sporo punktów
Hmm.
Kosa: ale to wtedy kompletnie inna rozpiska by była...
Leci też BSB w tej sytuacji, bo bez drzew to on nie ma prawa bytu.
Ja chcę mieć poważne anvile.
Torres: po co BSB teleport?
Przecież to działa tylko na niego i jego oddział, a do WD nie może dołączyć.
Dzięki za odpowiedzi;]
Kosa: ale to wtedy kompletnie inna rozpiska by była...
Leci też BSB w tej sytuacji, bo bez drzew to on nie ma prawa bytu.
Ja chcę mieć poważne anvile.
Torres: po co BSB teleport?
Przecież to działa tylko na niego i jego oddział, a do WD nie może dołączyć.
Dzięki za odpowiedzi;]
och
BSB w We tak czy siak jest potrzebny. Bezmyślne jest twierdzenie, że wystawia sie go tylko dla drzew, nastepnie BSB moze dołączyc do WD, a dwa drzewak niby fajne ale zbyt szybko można je stracić, jedno w zupełnosći starcza
BSB w We tak czy siak jest potrzebny. Bezmyślne jest twierdzenie, że wystawia sie go tylko dla drzew, nastepnie BSB moze dołączyc do WD, a dwa drzewak niby fajne ale zbyt szybko można je stracić, jedno w zupełnosći starcza
Tylko gość z wardancer kindred może dołączyć do wardancerów - czy się mylę tutaj?
Kosa: po co BSB koło WD?
Jak gram dobrze i zaszarżuję jest zbędny.
Jak spierdo... i dostanę szarżę od klocka to i tak nic mi nie pomoże.
Torres: jak narazie miałem spore szczęście przy rzucaniu jedną (przyzwyczajenie z ogrów ). Brak miscastów jest super.
Kosa: po co BSB koło WD?
Jak gram dobrze i zaszarżuję jest zbędny.
Jak spierdo... i dostanę szarżę od klocka to i tak nic mi nie pomoże.
Torres: jak narazie miałem spore szczęście przy rzucaniu jedną (przyzwyczajenie z ogrów ). Brak miscastów jest super.
Hehehe... niezle. Najpierw piszesz, ze zalozyles mega maske, a potem piszesz, ze armia za slaba... Zamierzasz kolege gnebic bez straty nawet jednego modelu? Uwzzaj, bo to go moze zniechecic do grania w ogole...ksuM pisze: Na początku próbowałem smoka (wziąłem po prostu rozpiskę Blessa i prowadząc WE absolutnie pierwszy raz straciłem tylko połowę orła i połowę maga od miscastu grając z przeciwnikiem, z którym zazwyczaj jest po równo - dla mnie obrzydliwe).
Wierz mi, ze zwykle regimenty maja jeszcze wiecej zastosowan. W welfach mimo wszystko bardziej oplaca sie inwestowac w jednostki, niz w herosow.ksuM pisze: Nigdy nie grałem wcześniej na 4 characterach, ale u WE mają oni tyle zastosowań, że aż głupio ich nie wykorzystywać.
Nie licz tez za bardzo na Moonstone, bo niestety w praktyce rzadko udaje sie go wykorzystac (przez dlugi czas to testowalem, wiec wiem, co mowie). Tak samo plewny jest Calaigor's Stave, ale o tym juz pisalem w innych tematch, wiec nie bede sie powtarzal.
Jednym przedmiotem, ktory zawsze sie splaca, i to zwykle w 300%, jest HoDA. Poza tym niezbedne sa jeszcze tylko scrolle (w liczbie min.3) Jesli masz maga lorda, to przydatne jest Ranu's Heart, jesli masz smoka - warto wrzucic warda na 3+.
Cala reszta to dodatki luksusowe.
Kilka pytań.
1) Czemu staff jest kiepski uważasz?
W 3 bitwach dzięki niemu w 1 turze podsunąłem las pod klocki wroga z WD w środku.
Ostatnio dałem się złapać na WAAGHA, ale więcej tego nie powtórzę.
A jak ktoś do niego wchodzi - 2 razy na 2 próby udało mi się w jednej turze zniszczyć CAŁY klocek magią - 20 szkieletów i 20 bigunsów. Miałem wtedy 8 PD co prawda.
2) Moonstone rzeczywiście się nie sprawdza?
Chętnie bym go jednak spróbował...
Choć za tego nobla mógłbym dać drugi oddział tancerzy - sam czuję, że potrzebuję więcej modeli.
Zostanie mi mag, fajny alter i BSB bardzo augmentujący całą armię.
Chyba tak będzie lepiej.
Dzięki za wyjaśnienie sprawy z dołączaniem do wardancerów - znacznie ułatwi mi trzymanie maga.
1) Czemu staff jest kiepski uważasz?
W 3 bitwach dzięki niemu w 1 turze podsunąłem las pod klocki wroga z WD w środku.
Ostatnio dałem się złapać na WAAGHA, ale więcej tego nie powtórzę.
A jak ktoś do niego wchodzi - 2 razy na 2 próby udało mi się w jednej turze zniszczyć CAŁY klocek magią - 20 szkieletów i 20 bigunsów. Miałem wtedy 8 PD co prawda.
2) Moonstone rzeczywiście się nie sprawdza?
Chętnie bym go jednak spróbował...
Choć za tego nobla mógłbym dać drugi oddział tancerzy - sam czuję, że potrzebuję więcej modeli.
Zostanie mi mag, fajny alter i BSB bardzo augmentujący całą armię.
Chyba tak będzie lepiej.
Dzięki za wyjaśnienie sprawy z dołączaniem do wardancerów - znacznie ułatwi mi trzymanie maga.
Jak wywalać to biegacza. Na 7mą edycję średnio się spisuje. BSB z ochroną (pancerze, Wardy) to bezsens. On nie ma walczyć - daje przerzuty i +1 CR -> to jego zadanie. Czasem u mnie np. tacha Haila. W herosów w WE się nie inwestuje za dużo - więcej w tej armii dają jednostki (standardowy oddział - łuki, Wildy - kosztuje tyle co heros).
Rozpa spoko, ale Calaignor miał rację bytu w 6 ed. Teraz szkoda punktów.
Rozpa spoko, ale Calaignor miał rację bytu w 6 ed. Teraz szkoda punktów.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Podzielam Twój ból i niechęć do tej armii.ksuM pisze:i prowadząc WE absolutnie pierwszy raz straciłem tylko połowę orła i połowę maga od miscastu grając z przeciwnikiem, z którym zazwyczaj jest po równo - dla mnie obrzydliwe).
Przegrałem WE 2 (DWIE) partie towarzyskie. Jedną z Blessem (ale on akurat przypadkiem rozegrał partię życia ), jedną z Vardenem (To ja akurat rozegrałęm "partię życia" a rebours).
Silny turniej lokalny w Ożarowie wygrałem z przewagą 10 punktów nad Dukiem.
Do dupy z taką armią. Nie gram więcej tym szajsem.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Opcja search sie kłania. Tym razem jeszcze Cie wyreczam:ksuM pisze:1) Czemu staff jest kiepski uważasz?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 1602#51916
E tam... to łatwe zwyciestwo było.Jedy Knight pisze: Przegrałem WE 2 (DWIE) partie towarzyskie. Jedną z Blessem (ale on akurat przypadkiem rozegrał partię życia ),
Welfy na 2 drzewach to plewy.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, o 11:28 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadzam się Przekonałem się już o tym z rok temu i przez ten czas tylko raz zagrałem na 2óch Treemanach. Trudno dwa ukryć przed działami, katasami itp. Jedno zawsze można w swój własny las schować. No i od 7 ed. nie ma teleportacji Drzewcówbless pisze:Welfy na 2 drzewach to plewy.
Znalazłem ten topic wcześniej o Calaingorze, ale to w ogóle nie tyczy się tej rozpiski.
Mam 6 kości i jednego maga, co umożliwia mi rzucanie 6 treesingingów jedną kością + 2 boundy.
W tym wypadku żadnej różnicy miedzy 6 a 7 ed.
BSB ma warda dla obrony przed kowadłem, stopą itp.
A -2/-3 do hita też jest fajne w utrzymaniu go przy życiu.
Czasami jednak musisz wyjść na otwartą przestrzeń.
Wiadomo, że nie chcę nim walczyć.
Alterowi dam kilka szans - jak będzie wtapiał, zamienię go na nobla z moonstonem.
2 drzewo też jest optional - popróbuję, zobaczę.
Mam 6 kości i jednego maga, co umożliwia mi rzucanie 6 treesingingów jedną kością + 2 boundy.
W tym wypadku żadnej różnicy miedzy 6 a 7 ed.
BSB ma warda dla obrony przed kowadłem, stopą itp.
A -2/-3 do hita też jest fajne w utrzymaniu go przy życiu.
Czasami jednak musisz wyjść na otwartą przestrzeń.
Wiadomo, że nie chcę nim walczyć.
Alterowi dam kilka szans - jak będzie wtapiał, zamienię go na nobla z moonstonem.
2 drzewo też jest optional - popróbuję, zobaczę.
Nie może Ale czemu od razu ten BSB ma biegać solo ?? Nie można go do WD wrzucić ?? Ja używam wersję "wyklętą" z hailem i biega se w WD i jak dotąd zginął sporadyczną ilość razy (właściwie gdy ginęły całe WD od brejka, albo raz na WI gdy przyjmowałem szarżę innych WD z Lordem i BSB).Karol J pisze:Kowadło nie może chyba w pojedyńczego charactera on foot walić jak jest sam (tak w armybooku do dwarfów przy kowadle jest napisane).
nie wiem co macie do WD z teleportem...? mi sie jakos sprawdza...
co do calaingora na magu. czasem mozesz chciec zaczarowac sobie z bestii lub lifa i wtedy 25pkt w pizdu idzie...
co do gier... bylem w sobote na urodzinach WD w glasgow... udalo sie zagrac z jakims ich dobrym kolesiem DE... na 1700 pkt dostal maske a na stole byly tylko 2 lasy w tym moj zaczynam z miejscowymi grac trzeba trenowac
co do calaingora na magu. czasem mozesz chciec zaczarowac sobie z bestii lub lifa i wtedy 25pkt w pizdu idzie...
co do gier... bylem w sobote na urodzinach WD w glasgow... udalo sie zagrac z jakims ich dobrym kolesiem DE... na 1700 pkt dostal maske a na stole byly tylko 2 lasy w tym moj zaczynam z miejscowymi grac trzeba trenowac
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned