Na inkwizycji były witchki z kotłem, teraz przyszła pora na czarną gwarię. Z racji przyciętych slotów hero (6) nie ma smoka. To samo się tyczy RBT - byłoby więcej, gdyby nie brak slotów.
Highborna na CO
Gauntlet, seal of ghrond, enchanted shield
High Sorceress
Tome of Furion
3xScroll
Steed
BSB na CO
Warbanner
Noble
Lifetaker
Pegaz
Sorceress
Darkstar Cloak
Scroll
Sorceress
2x Scroll
2x20 warriors
3x10 kuszników
2xDR z kuszami
DR bez kusz
7 COK
6 COK
2 rydwany
7 harpii
20 egzekutorów z banner of murder
4 RBT
15 Black Guard z dread banner
DE na Tropik - 4140
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jankielowi wolno.
Już na WI napisałem, co myślę o jego rozpisce i że będzie nią przede mną.
Mogę powtózyć to samo.
Oczywiście z wyjątkiem tego, że będzie przede mną, bo tym razem wygrywam TROPIK.....
Z rad któych nie dałem (bo wbrew pozorom rozpa dość przemyślana i ciężko ją zmieniać);
1 - Jednak ward na 5+ na Lordzie warto, foczkę da rady upchnąć. (Standardowo na BSB, dając mu SOM, War Banner na większych COK)
Oczywiście BSB z War Bannerem w klocku piechoty też ... itd, itp...
Już na WI napisałem, co myślę o jego rozpisce i że będzie nią przede mną.
Mogę powtózyć to samo.
Oczywiście z wyjątkiem tego, że będzie przede mną, bo tym razem wygrywam TROPIK.....
Z rad któych nie dałem (bo wbrew pozorom rozpa dość przemyślana i ciężko ją zmieniać);
1 - Jednak ward na 5+ na Lordzie warto, foczkę da rady upchnąć. (Standardowo na BSB, dając mu SOM, War Banner na większych COK)
Oczywiście BSB z War Bannerem w klocku piechoty też ... itd, itp...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jedyny wart swej ceny (Koszt arcymaga HE) - to Morathi.Jankiel pisze:.
Doczytałem zasady wystawiania armii... Trzeba będzie wcisnąć jakiegoś speciala.
Chyba, że chcesz Shadowblade'a za Banszetkę przebierać, ku uciesze gawiedzi.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Morathi scrolli nie nosi i z shadowa nie korzysta. Kiepska jest do tej rozpy. Shadowblade za to jest całkiem niezłą opcją na kowadła i inne pierdoły, ale tracę albo 10 LD, albo 2DD, 3 scrolle i caly potencjał magiczny.
Dobra, wylecieli jedni rycerze i kusznicy, w zamian za to 10 manflayers. Inaczej się nie da, chyba, że Tullarisa dorzucę do egzeków, zamiast pegaza.
Dobra, wylecieli jedni rycerze i kusznicy, w zamian za to 10 manflayers. Inaczej się nie da, chyba, że Tullarisa dorzucę do egzeków, zamiast pegaza.
za banshee? bez sensu lepiej za salamandreJedy Knight pisze: Chyba, że chcesz Shadowblade'a za Banszetkę przebierać, ku uciesze gawiedzi.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
a tak serio to shadowblade ci sie bardzo przyda... pamietaj, ze pewnie spotkasz calkiem spora liczbe kowadel
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
a jesi ci na prawde tak zalezy na tych lordach to zostaje tularis ale moim zdaniem to spora strata nie wykorzystac tego opena ;]
edit - orty
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, o 22:27 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
Brakuje slotów special na manflayers, więc wchodzi Tullaris. Wypada rycerz, harpia i pegaz. Chłop ma te swoje 4A z killingblowem na wszystko, wali z dużą siłą, daje oddziałowi 10 LD, więc się może przydać. Trzeba będzie tylko figurkę zrobić
Kowadło trafię może jedno, góra dwa. A lord z gauntletem na CO jest cholernie praktyczny.
Kowadło trafię może jedno, góra dwa. A lord z gauntletem na CO jest cholernie praktyczny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.