8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
nie ma KilingBlow ze stompy/thunderstompy? bo ja mam 100% przekonanego osobnika mowiacego inaczej:)
a gdyby herald na juggerze (w sensie ma KB z bazy) to byłoby inaczej?
a gdyby herald na juggerze (w sensie ma KB z bazy) to byłoby inaczej?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Co prawda nie mam przy sobie podręcznika, ale nie. Oddział używa do testów najwyższej statystyki morale (w tym wypadku herosa), ale nie jest ona przenoszona na poszczególne modele w oddziale. ALE mogli by użyć LD generała, bo z tego co pamiętam jest tam wzmianka, że używają go "as it's own". Niemniej sprawdź w podręczniku i FAQ, bo nie mam pewności.Daw pisze:Jak to jest w przypadku rzucania czaru 6 z Lore Of Shadow: Okkam's Mindrazor - czy unit może wziać Ld od charaktera który jest w oddziale dla całego oddziału żeby wszyscy mieli tyle S?
Pytanko, czy w walce z maszyną broń mnożąca zadane rany ma jakiś efekt? czyli biję po jedno-wundowych crewmanach, czy maszynie jako całości?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- gerald_tarrant
- Masakrator
kiedy rusza się słońce w kolejnych turach po rzuceniu?
Według mnie ma S= jego LD a oddział w którym jest S= swoje LDHobbit pisze:Co prawda nie mam przy sobie podręcznika, ale nie. Oddział używa do testów najwyższej statystyki morale (w tym wypadku herosa), ale nie jest ona przenoszona na poszczególne modele w oddziale. ALE mogli by użyć LD generała, bo z tego co pamiętam jest tam wzmianka, że używają go "as it's own". Niemniej sprawdź w podręczniku i FAQ, bo nie mam pewności.Daw pisze:Jak to jest w przypadku rzucania czaru 6 z Lore Of Shadow: Okkam's Mindrazor - czy unit może wziać Ld od charaktera który jest w oddziale dla całego oddziału żeby wszyscy mieli tyle S?

I to na samym jej końcu, żeby czarownik przeciwnika mógł spróbować je zdispellować.M.T. pisze:W fazie magiigerald_tarrant pisze:kiedy rusza się słońce w kolejnych turach po rzuceniu?
wiem, że było ale w kontekscie jutrzejszego turnieju chciałbym (z argumentacja) dostac odpowiedzi:
1. Czy na IF mozna rzucić hex scrolla?
2. Czy Hex scroll działa na transformacje z beasta (w sensie w co najpierw się zmienia a czym jest na końcu)?
3. czy da się slana w żabę zamienić:) (żarcik)
2. Czy Hex scroll działa na transformacje z beasta (w sensie w co najpierw się zmienia a czym jest na końcu)?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ad.1 Nie można. Strona 33, 3 akapit w kolumnie po prawej -> Cała faza dispella jest omijana, a scroll używany jest właśnie wtedy.Dmtrij pisze:wiem, że było ale w kontekscie jutrzejszego turnieju chciałbym (z argumentacja) dostac odpowiedzi:
ad.2 Oczywiście, że działa

ad.3 Nie da się. Strona 98, drugi akapit, trzecie zdanie od końca.

pozdrawiam

LoS ma, ale pocisków i tak nie może rzucać (jego unit jest w walce)bercik pisze:2. Oddział z magiem jest w combacie, ale sam mag nie jest w kontakcie B2B z żadnym wrogim modelem. Mam LoS do rzucania pocisków?

s. 31

tak.bercik pisze:1. Po spalonej szarży mag może czarować?
aye, tak samo masz z M&HWolfgar pisze:W takim razie jak rozumiem jak placek dotknie jednego to nie rozpatrujemy trafienia? Tylko maszyna się liczy pod plackiem?
1.Czy jeśli magu HE który jest oddziale trzymającym sztandar całkowitej niewrażliwości na magie użyjemy scrolla który rani za każdą użytą kostkę podczas czarowania na 5+, to ten mag dostanie obrażenia?
2. Czy jest maksymalna ilość kostek dla poszczególnych poziomów jakich można używać do rzucania czarów? Bo szczerze powiedziawszy nie mogłem tego znaleźć.
2. Czy jest maksymalna ilość kostek dla poszczególnych poziomów jakich można używać do rzucania czarów? Bo szczerze powiedziawszy nie mogłem tego znaleźć.