Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Pewnie zapomnieli o tym myślę że nie musimy ich mieć w 8 ed.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
- gerald_tarrant
- Masakrator
jak działa lanca? :
1.nie ma flank [przeciwnik nie dostaje bonusa do CR]?
2.W szarży uderza pierwszy szereg i rycerze po bokach?
3.czy w kolejnych rundach walki uderza tylko pierwszy szereg, czy rycerze po bokach też?
4.czy lanca ma supporting attaki?
1.nie ma flank [przeciwnik nie dostaje bonusa do CR]?
2.W szarży uderza pierwszy szereg i rycerze po bokach?
3.czy w kolejnych rundach walki uderza tylko pierwszy szereg, czy rycerze po bokach też?
4.czy lanca ma supporting attaki?
- gerald_tarrant
- Masakrator
ale odpowiedz, nie ma coGniewko pisze:Odpowiedzi na wszystkie pytania są w naszym AB. Wystarczy przeczytać.

już byś sobie oszczędził nabijania postów w taki sposób, jeśli nie chce Ci się odpowiadać...
BTW nie mam AB, bo nie gram bretonią, tylko chcę wiedzieć
1. Flanki są jak w normalnym klocu, tak było w 5 edycji i trochę w szóstej, dopóki nie wyszedł nowy podręcznik, gdy formacja lancy wyglądała jak trójkąt, wtedy flank nie było.
2. full atakami w szarży wali 1 szereg i rycerze po bokach w każdym kolejnym szeregu, środkowy rycerz z drugiego szeregu może walić jednym atakiem (koń nie uderza).
3. w kolejnych rundach walą Ci co się stykają (nie liczę supporting attacks)
4. Ma, w kolejnej rundzie 3 rycerze (bez koni) w 2gim szeregu mogą wypłacić po 1 ataku.
@hagarr
Siła u nas została taka sama, czyli jest 5(10), musiałoby być wyraźnie napisane, jak to jest w np. erracie do Krasnoludów dotyczące flame cannona.
2. full atakami w szarży wali 1 szereg i rycerze po bokach w każdym kolejnym szeregu, środkowy rycerz z drugiego szeregu może walić jednym atakiem (koń nie uderza).
3. w kolejnych rundach walą Ci co się stykają (nie liczę supporting attacks)
4. Ma, w kolejnej rundzie 3 rycerze (bez koni) w 2gim szeregu mogą wypłacić po 1 ataku.
@hagarr
Siła u nas została taka sama, czyli jest 5(10), musiałoby być wyraźnie napisane, jak to jest w np. erracie do Krasnoludów dotyczące flame cannona.
Największa maruda na Border Princes 

Jak wszyscy łucznicy...
Warunek: oddział musi stać w miejscu by walić z więcej niż dwóch szeregów. Dodatkowo, z każdego szeregu powyżej dwóch pierwszych strzela tylko połowa żołnierzy, zaokrąglając w górę.
Warunek: oddział musi stać w miejscu by walić z więcej niż dwóch szeregów. Dodatkowo, z każdego szeregu powyżej dwóch pierwszych strzela tylko połowa żołnierzy, zaokrąglając w górę.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Opyla się Battalion? Słyszałem ,że nie bo podobno M@A są słabi i opyla się więcej konnici, jakbyście mogli to napiszcie co dokładnie za 300zł kupić
żeby już grać

- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"