Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie, jakie mieliśmy z Basią przyjemność przeczytać po turnieju (na forum Imperatora FF, HLoS-ie i forum ZKF-u). Po lekturze tego jestem gotów zmierzyć się z organizacją kolejnego Bibliothecariusa (może nawet już w lipcu - sierpniu, a nie w listopadzie jak mówiłem

Wam dziękuję, że przyjechaliście i po raz kolejny stworzyliście fantastyczną atmosferę.
Dziękuję teraz oficjalnie:
- pani Kierownik Basi i pani Irence - to one zapewniły nam "catering", lokal i ogromną pomoc. ("tuste" czy też "ogrze sadło" czyli smalec było autorstwa mamy Basi)
- Adamowi, za współgorganizację, pomoc, dawanie punktów "za duperele" (tekst by Ryu

- Solowi i klubowi Szybki Szpil, za pomoc przy organizacji (stoły przede wszystkim, bez Was Panowie byśmy byli w przysłowiowej...) .
- wszystkim uczestnikom i widzom za udział.
Jeśli kogoś pominąłem, to przepraszam - niech też poczuje się podziękowany!
A tu grupowa fotka:

Oraz wyczekiwane wyniki - gratulacje dla zwycięzców!
1. Jacek "Ździchu" Mazur - Empire (ZKF Zabrze) / Tomasz "Pasztet" Żuwała - Sylvania (ZKF Zabrze) 60 pkt
2. Grzegorz "Zafael" Tartas - DE CityG. (Vendetta Katowice)/ Kuba "TruePunk" Stefaniak - O'n'G (Vendetta Będzin) 54 pkt
3. Grzegorz "Mały" Winter - Empire (ZKF Zabrze) / Tomasz "Yoshi" Rolnik - Lizardmen (ZKF Zabrze) 53 pkt
4. Łukasz Stawowy - Dwarfs (Katowice) /Bartek Oskędra - Chaos (Szybki Szpil Tychy) 51 pkt
5. Marek "Solo" Kiełbasa - Skaven (Szybki Szpil Tychy) / Michał Zborowski - VC (Szybki Szpil Tychy) 48 pkt
6. Damian "Felek" Felczak - VC (Gliwice) / Michał "Pawlak" Pawlarczyk - Empire (Gliwice) 47 pkt
7. Michał "Misiek" Śmiałek - OK (Gliwice) / Marcin "Gobbo" Salomon - O'n'G (Gliwice) 47 pkt
8. Grzegorz Kowol - Bretonia (Schwarze Pferd Pilchowice) / Marek Kramorz - Dwarfs (Schwarze Pferd Pilchowice) 42 pkt
9. Bartosz Daciuk - DE CityG. (Gliwice) / Grzegorz Tomaszewski - Bretonnia (Gliwice) 39 pkt
10. Łukasz Okoński - WE (Gliwice) / Maciej Radzki - DE (Gliwice) 39 pkt
11. Adam Dudzic - HE (Szybki Szpil Tychy)/ Przemysław Kulpiński - Bretonnia (Szybki Szpil Tychy) 38 pkt
12. Krzysztof "Mithril" Guzek - Skaven (ZKF Zabrze) / Artur "Chomik" Rietz (freelancer

13. Łukasz Golonka - Lizardmen (Gliwice) / Dominik "Domin" Łach - TK (Gliwice) 34 pkt
14. Tomasz "Młody" Baran O'n'G (Gliwice) / Paweł "Ryu" Schabowicz (Gliwice) - ChD 27 pkt
15. Arkadiusz "Kirszniok" Wachowicz - Dwarfs (Zabrze) / Krzysztof Cyz - HoCH (Zabrze) 25 pkt
16. Kamil Szyjkowski - WE (Gliwice) / Dawid Bladyn - HE (Gliwice) 17 pkt
UWAGA: jeśli macie jakieś uwagi (źle klub wpisałem, nazwisko albo miejscowość) to proszę o informację. Koło środy - czwartku chciałbym wysłać maila z wynikami do ligi.
Oficjalna, poważna (taka z fotami zwycięzców itp). relacja z turnieju ukaże się na stronie Imperator FF. Dawajcie też baczenie na Dziennik Zachodni, za jakiś czas ukaże się artykuł o tym turnieju (tak myślę

Kilka fotek:
Statuetki ogrów - trofea za I miejsce:

Rhinox rider (prawie) na gazie:

Cieńka (?) szczurowa linia...

... i jej wyluzowany dowódca, spokojny o wynik (wyszło 16:4, więc chyba ma zdolności profetyczne).

Inni wykazali się poczuciem humoru ( i sercem do walki - gratuluję!)...

... choć to oni oglądają właśnie earthshakera z niewłaściwej strony.

Można było obserwować różne nastawienie graczy: od zadumy...
(tu Adam i Przemek kombinują jak ruszyć wspomniany gdzies na forum "bunkier" WE i DE. Dwie ostatnie armie zajęły róg stołu, obstawiony terenami i zablokowały dostęp lasem, w myśl zasady "mój jest ten kawałek podłogi" starając się wystrzelać wszystko co do niego podchodziło lub w nim lądowało...)

...poprzez zdziwienie (?) i radosny nastrój ... (zdziwienie lub irytacja Paszteta i rogal obserwującego starcie Cosma. Tu w czasie finałowej walki "o złotego ogra".)

... po łzy wzruszenia, których nie krył jeden ze zwycięzców.

Jeśli ktoś chce otrzymac pełen zestaw zdjęć (zmniejszone i spakowane w SFX RAR) to proszę o maila lub PM z mailem.
Muszę tu też podziękować za wynik reprezentacji naszego klubu (jedynej, po tym jak "Człowiek - Armia" został obdarzony błogosławieństwem Nurgle'a o nazwie "Grippus Maximus", brat mój musiał pójść do pracy, a Adam zrezygnował z gry, bo było nieparzyście teamów). Byliśmy pozytywnie zaskoczeni, jak Grześ i Marek po pierwszej turze znaleźli się na pierwszym stole. A potem zawzięcie walczyli o każdy punkt i osiągnęli niezłe miejsce.
Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i ...
... zapraszam na "Bibliothecarius. Pars tertia."
Do zobaczenia!
Krzysiek