Turniej parowy 2x 1500 pts w Pizzeri- Wrocław, 07.08.2010r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: Turniej parowy 2x 1500 pts w Pizzeri- Wrocław, 07.08.2010r.

Post autor: Morrok »

LISTA ZGŁOSZONYCH:
1. Marys i Karolina (VC+breta)
2. Przemek Stec (lizaki+OmG)
3. Morrok, Szarańczak (Skaven, VC)
4. Marcin Telego i Mikołaj Żurowski (skaven+DE)
5. Mateucz Majżownik (lizaki+OmG)
6. Dymitr + Bałagan (DE+breta)
7. Wojtuś i Maciek (HE+WE)
8. Kuman i Golona (brudasy i włochate brudasy)

14 osób, parzyście ;)

pzdr i do jutra!

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Potrzebujemy driad, jakby ktoś miał, to bardzo prosimy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

do jutra i powodzenia wszystkim 8)

pozdrawiam :D

ps.: troszkę się spóźnię bo z pracy będę jechał ( o 4.00 wstaję ) ale Golonka rozpocznie bitwę jak by co :)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

mnie nie będzie i życze miłej zabawy
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

JarekK pisze:mnie nie będzie
[-o< o tak!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

relacja co kilka h z fotami bedzie na: http://www.facebook.com/Planszoweczka
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

po pierwszych walkach stan:

Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 5 vs 15 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]

Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 19 vs 1 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]

Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 5 vs 15 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]

przerwa na pizze turniejowa i walka trwa dalej ;)

edit 18:00

po wielogodzinnej walce udalo sie w koncu zakonczyc druga bitwe ;)

Mateusz Majzownik [OmG + Lizaki] 8 vs 12 Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC]

Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] 7 vs 13 Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]

Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 2 vs 18 Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie]

zaczynamy 3 bitwy... oby poszly szybciej niz poprzednie ;P

edit 21:40

i juz po... ;)

Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] 10 vs 10 (+50pkt) Karolina Przybysz + Andrzej Rodziewicz [Bret + VC]

Wojtek Dojlido + Maciek Marczak [WE + HE] 15 vs 5 Marcin Telego + Mikołaj Żurowski [Skaven + DE]

Piotr Otlewski + Maciej Szawica [Skav + VC] 6 vs 14 Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE]

całość wygrali:

Daniel Kuźma + Łukasz Golonka [Dem + Krasie] zgarniając 4 tereny warte 100pln - nagroda ufundowana przez www.TerenyDoGier.pl oraz 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl

drugie miejsce:

Jerzy Filipiak + Łukasz Mirytiuk [Bret + DE] - 20% zniżki na zakup produktów GW w sklepie www.Planszoweczka.pl

Dziękuje sponsorom oraz Grande Pizza za super miejscówkę - i mam nadzieję do następnego turnieju ;)

Dokladne raporty bitewne przedstawia sami gracze ;)

Pozdr
Smh

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Eerion
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Eerion »

Dobre tam pizze serwują? :D

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Miejscówka zajebiaszcza. Jedzenie dobre i tanie, stoły bardzo spoko. Czekam na następny :D
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Marys pisze:stoły bardzo spoko
ciasno było, przydałyby się lepsze...
ale ogólnie jest ok.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Eerion pisze:Dobre tam pizze serwują? :D
pyszna :D

1 bitewka... Morrok i Szawica... ich straszny team breaker, mentalnie rozwalał przed walką na dodatek Morrok zabierał maskotkę memu sprzymierzeńcowi... już 1 tury zaczynały się pomyślnie, ale przebicie się przez 50 slavów jest tragiczne

2 bitwa... Wojtek i Maciek... no cóż nasza rozpa był jedyną jaką nie chcieli w tym turnieju, 2 płonące maszynki + herald khorna z firestorm blade, moim zdaniem za mało napierali do przodu, ale jak doszli była niezła sieczka

3 potyczka... Karolina i Andrzej... równa walka i emocjonująca, było kilka dramatycznych akcji ale jak widać po wyniku to i po stronie "przeciwnika" też się tak działo, a mówiłem przed rozpoczęciem dajmy sobie remis i idźmy do domu :wink:

uwagi:

1. 3godz i 30min na 1 bitwę to troszkę przesada, następnym razem bardziej pilnujemy czasu ( 2 / 30 max )

2. stoły mogły być ciut większe

spostrzeżenia:

1. już wymieniony powyżej pyszna pizza

2. fajne blaty można bez problemu przemieszczać regimenty

3. spokój, ładna okolica ( zawsze nurtują taki "blokowiska" ) i widok na park

4. miła przyjazna atmosfera, bez większych spin blokujących turniej

pozdrawiam i do zobaczenia Ponownie oraz Panie :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

o to ja tez coś napiszę:

PLUSY:
naprawdę dobra i niedroga pizza
miejscówka na tarasie jest bardzo w porządku
stoły wygodne i łatwo popychać po nim pacyny
wiele sie nauczyłem (jak zabijac małego wampira, jak zdjąć dwie hydry i abomke w jednej turze)
brak spinek i poganiania
bardzo mili pracownicy i PRACOWNICE Grande Pizza:D
- ja tu zostaje...
- ja też:)
MINUSY:
blaty za małe - 8'' szerokości to już sporo
mało zróżnicowane tereny (mówiłem grajmy na śmieszne lasy i górki!)[ale Morrok boi się tego co nowe]
wbrew pozorom BRAK POGANIANIA!! (qwa skończyliśmy turniej ledwo przed 22:00 jak na strategiconie postatnio...z tym że tam było troszkę więcej osób do ogarniania:D)
DESZCZ! - nie podoba mi się, że organizatorzy nie zamówili 23,5 stopnia i lekkiego wiaterku!

generalnie turniej uważam za bardzo udany organizacyjnie, słaby od strony graczy (było nas mało)
Wydaje mie się, że jeżeli współpraca będzie się dalej tak układać to następne turnieje będzie więcej chetnych

i tu pytanie
Czy w związku z wyjazdem Morroka jest szansa zrobić w tym samym miejscu turniej w okresie jego nieobecności?

Pozdro i dzieki za bitwy (zwłaszcza oponentom)
Kumek+Golon - Gratki

1. Khumanor+Golonka (Doch+DWRF) 43pts
2. Bałagan +Dmtrij (BRET+DE) 40pts
3. Karolina +Maryś (VC+BRET) 38pts
4. Wojtuśś+Maciek (WE+HE) 32pts
5. Majzownik (LIZZ+BRET) 28pts
6. Maciek Sz.+Morrok (VC+SKAV) 23pts
7. Mikołaj+Marcins (DE+SKAV) 22pts
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Khumanor pisze:5. Majzownik (LIZZ+BRET) 28pts
ja tam kloce savage orków widzialem. [-X

o kurewa :D cytuje post dymitra a podpisalo ze od kumana:D :shock:
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Za tydzień mamy zaklepany termin w Bardzie. Na ile punktów chcemy turniej?
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Marys czemu robisz turniej miedzy dwoma innymi ke?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Możemy nie robić wcale. To jest jedyny termin dostępny w tym miesiącu. W każdy inny weekend jest turniej wfb już.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

na 2500!!!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Marcins pisze: ciasno było, przydałyby się lepsze...
lepsze czy wieksze?
Dmtrij pisze:o to ja tez coś napiszę:

MINUSY:
blaty za małe - 8'' szerokości to już sporo
niestety wiekszych w tej 'technologii' nie mam jak wykonac, wiec mozna ograniczyc pkty... sadze, ze na 2,5k sa idealne, co sadzicie?

plusy tych stolow (waga i mobilnosc jednostek na nich) chyba rekompensuja niedomiar 8" - przynajmniej tak mi si wydaje... no ale nie Wy to wozicie ;P
Dmtrij pisze: DESZCZ! - nie podoba mi się, że organizatorzy nie zamówili 23,5 stopnia i lekkiego wiaterku!
mowilem bys wymodlil ladna pogode ;P
Dmtrij pisze:generalnie turniej uważam za bardzo udany organizacyjnie, słaby od strony graczy (było nas mało)
Wydaje mie się, że jeżeli współpraca będzie się dalej tak układać to następne turnieje będzie więcej chetnych
tak, wiecej chetnych by sie przydalo, ale na zime lokal nie odpadnie, bedzie mozna grac w srodku... kwestia ulozenia stolow i zrobione
Dmtrij pisze: Czy w związku z wyjazdem Morroka jest szansa zrobić w tym samym miejscu turniej w okresie jego nieobecności?
Skoro w kazdy weekend sierpnia jest turniej, a Morrok wraca we wrzesniu z tego co pamietam, to nie bardzo widze kiedy go zorganizowac...

Uwaga prośba od Pizzerii - o ocene ich obslugi jedzenia i lokalu tutaj: http://www.gastronauci.pl/12716-grande-pizza-wroclaw

jak beda mieli wyzsze oceny (widac, ze ktos ich tam nie lubi, albo oceny pisza tylko niezadowoleni) to beda bardziej zadowoleni i chetni na akcje typu turnieje ;) - sadze, ze to nie duza prosba i mozna cos skrobnac

co do samego grania... Planszoweczka.pl ma na skladzie 1 stol 120x120cm wraz z roznymi terenami (jest tez las ;P) wiec jak ktos ma ochote pograc w Hali Tecza (np w pizzerii) niech przyjdzie do Planszoweczki i nie bedzie z tym problemu - wiec nawet jakies patrole wchodza w gre, jakby ktos chcial ;)

Pozdr
Smh

P.S. Dzieki, ze przybyliscie i sie dobrze bawiliscie ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Na 2500 robi Dymitrij w Bolterze tydzień później. Może 3000? Przetestujemy moją teorię, że to są punkty, na które ta edycja powinna grać.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Marys pisze:Za tydzień mamy zaklepany termin w Bardzie. Na ile punktów chcemy turniej?
od 2750 do 2999

w końcu turnieje będą masowe ( w ilości fixów ) i zobaczymy jak działają idealne formaty na 8ed. ( osobiste zdanie )

też proponuję by turniej odbył się w niedzielę by ludzie Fifiego znów do nas zawitali

ODPOWIEDZ