Takie kilka rad na początek...

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Takie kilka rad na początek...

Post autor: Lukiman »

Co prawda ja Wood Elfów nie zaczynam zbierać, ale mój kolega bardzo żadko wchodzi na fora i pozatym ja go musze wogóle wprowadzić
Wpadliśmy narazie na dwie koncepcje armii:
forfun:
Lord on Smocz
Asarnil
Driady
Treekini
Treeman
grywalna:
smocz
caddy
jacyś hero
driady
glade
orełki
wildzi
wardancerki
treeman
i miło by było gdyby ktoś na gg mi powiedział miejwięcej co i jak z Welfami,podał ich statsy i takie tam bo jescze z nimi nigdy niegrałem,a jak wprowadzam kumpla w warmłotka i welfy to coś musze wiedzieć:/
moje gg:8935911

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Już widzę ten tłum forumowiczów odpalających GG żeby tylko pospieszyć kolejnemu graczowi WE z pomocą :lol:

A co do poważniejszych kwestii: to jest forum, a nie "tablica ogłoszeniowa dla gadu-gadu". Ale o tym już pewnie powie Ci Bless i nie będę mu odbierał tej przyjemności ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ghmm... ghm.. (odchrząknął) Dziękuję, Tomku, za zabranie głosu. W istocie, jest tak, jak mówisz - to nie tablica gg.

Drogi Lukimanie,
jedna prosbą i jedna uwaga...
Prośba:
Sprawdzaj pisownię swoich postów. Byki, fatalna składnia i gramatyka, brak interpunkcji. Nie da się tego czytać. Jeśli wyskoczysz z tekstem, ze jestes "dys... funkcyjny", to nic Ci to nie da - żyjemy w XXI wieku - czasach programów poprawiających teksty.
Uwaga:
Jeśli chcesz usłyszeć komentarze na temat swojej rozpiski, wrzuc ja na forum rozpisek. Może ktoś będzie miał ochotę na nią zerknąć i odpowiedzieć, jeśli sprecyzujesz swoje pytania. Warto sprobować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

nie,nie mam dysmózgowia tylko poprostu jak się śpiesze to zdarzają mi się byki:/
a co do tego gg to chodzi o to że tak można dynamiczniej zadawać i odpowiadać na pytania których mam kilka
no ale jutro jade z tym kumplem po armybooka więc pewnie większość kwestii się wyjaśni

Drazhar69
Pseudoklimaciarz

Post autor: Drazhar69 »

Witam.

Kupiłem sobie niedawno Batalion WE. i nie wiem jak zrobić z tymi łucznikami gdyż mam ich w box-sie 24 i po ilu ich podzielić < 12/12 czy 18/6> ?? czy do obu oddziałów dawać comand grupa ? Proszę o przydatne porady xD dopiero zaczynam swoją przygodę z Wh i potrzebuje jakichś wskazówek na początek. z Góry Thx.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Lukiman pisze:no ale jutro jade z tym kumplem po armybooka więc pewnie większość kwestii się wyjaśni
Tak, to zdecydowanie pomoże w poznaniu armii ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Drazhar69
sklej 2x10 a tych 4 ktoś od ciebie na pewno z chęcią kupi
comand nie jest potrzebny

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

ja chętnie ich kupie :) :)

Drazhar69
Pseudoklimaciarz

Dziki Manfred za odp.... Mowisz ze 20 łuczników spokojnie mi wystarczy .. a nie lepiej zrobić np 12x2? To tego setu co mam w Batalionie co dalej radzicie dokupic ? Jakiego hero i Speciale ?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

herosi :
jakiś na piechte i czarodziejka, ew. BSB
speciale wildzi lub wardancerzy a najlepiej obie jednostki
noi treeman w rarach
co do herosów osobiście polecam COmand do Eternali z championa herosa dokleić tylko tarcze i uciąć ostrze z jednej strony, sztandar na BSB'eka
10 to najlepsze liczby :lol:

Drazhar69
Pseudoklimaciarz

Eternal Guard a jako jednostki jak oni się sprawdzają warto ich wystawiać ? bo z wyglądu figurki bardzo mi sie podobają jednak niewiem czy majak jakies konkretniejsze zastosowania czy jak Black Guardsi u DE mają miejsce tylko na półce :P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Drazhar69 pisze:Eternal Guard a jako jednostki jak oni się sprawdzają warto ich wystawiać ? bo z wyglądu figurki bardzo mi sie podobają jednak niewiem czy majak jakies konkretniejsze zastosowania czy jak Black Guardsi u DE mają miejsce tylko na półce :P
Jak BG, tyle że z racji ceny i bycia specialem/corem można ich czasem wystawić. Na turnieju nie-klimatycznym nie widziałem.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Nie sa tacy zli... staty/koszt maja zupelnie ok imo. Ladny ws, ld , ilosc atakow. Pluso tyle ze wysarczy byle heroc aby stali sie stubborn a nie koniecznie general. Spoko oddzial... tyle, ze sa lepsze w WE, ktore mozna lepiej uzc, wiec niue czesto sie eternali widuje.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Serwus.

Nie miałem ochoty tworzyć nowego tematu, dlatego napiszę tutaj :)
Zastanawia mnie jak Leśne Elfy Chaosu :P radzą sobie z różnego rodzaju „prosiaczkami” .. Mam namyśli różnego rodzaju Minosy, DO, o smoki się nie pytam, bo domyślam się że ogólnie jest masakra z nimi.
Ale głównie chodzi mi o odziały jakichś kozaków tak jak w/w jednostki, dołożyć można też do tego np. Kroxy.

Rozumiem, że są duże drzewa, które potrafią dużo rozmontować, ale jak nie ma ich pod ręką to raczej ciężko się WE przebić przed T5+ i chociażby As4+, prawda ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Borysss pisze:Serwus.

Nie miałem ochoty tworzyć nowego tematu, dlatego napiszę tutaj :)
Zastanawia mnie jak Leśne Elfy Chaosu :P radzą sobie z różnego rodzaju „prosiaczkami” .. Mam namyśli różnego rodzaju Minosy, DO, o smoki się nie pytam, bo domyślam się że ogólnie jest masakra z nimi.
Ale głównie chodzi mi o odziały jakichś kozaków tak jak w/w jednostki, dołożyć można też do tego np. Kroxy.

Rozumiem, że są duże drzewa, które potrafią dużo rozmontować, ale jak nie ma ich pod ręką to raczej ciężko się WE przebić przed T5+ i chociażby As4+, prawda ?
Minosy to salwa z łuków lub dwie i są wspomnieniem (na krótkim to już nawet bez komentarza). DOgry i Kroxy to dla tancerzy idealna pożywka, choć i driady mogą natłuc. Jak WE szarżują, to te oddziały nie stanowią kłopotu aż takiego.

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

Scimitar pisze: Jak BG, tyle że z racji ceny i bycia specialem/corem można ich czasem wystawić. Na turnieju nie-klimatycznym nie widziałem.
U nas na ostatnim turnieju miałem... czyli na pre Master Blaster
Witam.

Kupiłem sobie niedawno Batalion WE. i nie wiem jak zrobić z tymi łucznikami gdyż mam ich w box-sie 24 i po ilu ich podzielić < 12/12 czy 18/6> ?? czy do obu oddziałów dawać comand grupa ? Proszę o przydatne porady xD dopiero zaczynam swoją przygodę z Wh i potrzebuje jakichś wskazówek na początek. z Góry Thx.
Co do dobierania jednostek to zastanów sie jak chcesz grać for fun czy powergaming...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Bladeweaver pisze:
Scimitar pisze: Jak BG, tyle że z racji ceny i bycia specialem/corem można ich czasem wystawić. Na turnieju nie-klimatycznym nie widziałem.
U nas na ostatnim turnieju miałem... czyli na pre Master Blaster
Hehe, ja nie widziałem :) I jak się spisali ??

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

W miarę... jako że były to moje pierwsze bitwy nimi to jeszcze nie mam do końca wyrobionej koncepcji generalnie chciałbym ich używać jako blokera... wszystko jeszcze w fazie testów... Poza tym młócą wszystko co ma mało sv ta ilość ataków jest porażająca...

Dla mnie najważniejsze jest to że ładnie wyglądają na polu bitwy i że raczej nikt ich nie wystawia co nadaje mojej armii odrobinę unikalności...

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

@Lukiman: Podoba mi się rozpa for fun i dwa smoki w niej

@Drazhar69: Ja bym wystawił raz 18-20 łuczników ze sztandarem pozwalającym im odtrzeliwać na każdą odległość (więc i ze sztandarowym), co do reszty to jeśli sześciu to na skautów, jeśli czterech to opchnąć albo porobić jakichś pieszych herosów, te bitsy pozwalają trochę pokombinować

ODPOWIEDZ