Nowe Ogry Matiego - kolejny pijany gnoblar!, 02.07
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Wygląda jak by był w ciąży. Jako świetny znawca anatomii grubasków, mówię ci - musi być proporcjonalnie - duży brzuch to i duże cycuszkiMate pisze:Niestety też to właśnie zauważyłem, GS za bardzo coś spuchł podczas wysychania (kończyłem rzeźbienie w nocy i zostawiłem jak było) :/
Tak, to brzuch, choć narazie bez rzeźby słabo widocznych mięśni brzusznych (muszę dokupić GS bo się był skończył heh).
Ogólnie troche powinieneś brzuch skrócić i dodać tłuszczyk po bokach. Rany jak rozstępy dodadzą smaku
O właśnie, muszę jeszcze powiększyć cyckiKatylina pisze:Wygląda jak by był w ciąży. Jako świetny znawca anatomii grubasków, mówię ci - musi być proporcjonalnie - duży brzuch to i duże cycuszkiMate pisze:Niestety też to właśnie zauważyłem, GS za bardzo coś spuchł podczas wysychania (kończyłem rzeźbienie w nocy i zostawiłem jak było) :/
Tak, to brzuch, choć narazie bez rzeźby słabo widocznych mięśni brzusznych (muszę dokupić GS bo się był skończył heh).
Ogólnie troche powinieneś brzuch skrócić i dodać tłuszczyk po bokach. Rany jak rozstępy dodadzą smaku
A co do tłuszczyku - anatomia ogrów różni się pod tym względem od budowy innych grubasków To co u innych jest tłuszczem, u ogrów stanowi masę mięśniową (bardzo rozbudowane mięśnie otaczające żołądek, ułatwiające trawienie i stanowiące ochronę dla tego, najważniejszego u ogra, organu
nie to że jestem upierdliwy, ale NIECO w tym przypadku to słowo-klucz.Mate pisze:Po wczorajszej lekcji rzeźbienia u Kerima, zdecydowałem się zalepić futro i wyharatać nowe Oto efekt, mam nadzieję, że nieco lepszy.]
Na irokezie pojawia się miejscami stopniowanie, ale jest dosyć istotny błąd - krawędzie "stopni" nie są poszarpane, jak by to futro na końcówkach ktoś zlepił klejem w "schodki" Na rzeźniku całkiem od rzeczy- równe rzędy wgłębień, jak by placek ciasta ktoś podziabał od linijki.
No i ten brzuch
Nie przechwalając się, skieruję kolegę do mojego rzeżnika, twój na brzuchu ma tarczę z pępkiem.
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=2945
czas zrobić tutoriala o futrze
Co do brzucha - jak napisałem wcześniej, zabrakło mi GS na zrobienie na nim rzeźby, narazie ma tylko ogólny kształt...
A o futrze rzeźnika też napisałem, GS strasznie spuchł i powstał taki właśnie efekt, nie ma go przecież na nowym futrze jeźdźca Rhinoxa.
Irokez - robiłem go dość dawno temu (głowa miała być kiedyś łbem jednego z bullsów, powstała ponad pół roku temu), rusztowanie ze zbyt grubego drutu niestety spowodowałto taki efekt :/
EDIT: Właśnie dokładniej przyjrzałem się futrzastemu płaszczykowi butchera - to niestety wina zdjęcia, na żywo wcale nie jest takie płaskie i "od linijki", jak napisałeś.
A o futrze rzeźnika też napisałem, GS strasznie spuchł i powstał taki właśnie efekt, nie ma go przecież na nowym futrze jeźdźca Rhinoxa.
Irokez - robiłem go dość dawno temu (głowa miała być kiedyś łbem jednego z bullsów, powstała ponad pół roku temu), rusztowanie ze zbyt grubego drutu niestety spowodowałto taki efekt :/
EDIT: Właśnie dokładniej przyjrzałem się futrzastemu płaszczykowi butchera - to niestety wina zdjęcia, na żywo wcale nie jest takie płaskie i "od linijki", jak napisałeś.
fajni jak zwykle
]:->
nic dodac nic ujac
]:->
nic dodac nic ujac
Plaszczyk jest bardzo fajny. Nie widac szczegolow fura ktore jest doswc wazne ale za to glowa wyglada naprawde obiecujaco. zastanawiam sie tylko czy nie jest zamala. powornujac do glowy wilka z O&G.
JEszcze slowa odnosnie Butchera. Niestaty mi sie nie widzi totalnie. Nie wiadomo co to za jednostka. Moze w konwencie jako calos pasuje ale osobno wedlug mnie nie do poznania co to za jednostka. Co do rzezbienia naprawde mi sie podoba i za kazdym razem cos fajniejszego ...gratulowac...
JEszcze slowa odnosnie Butchera. Niestaty mi sie nie widzi totalnie. Nie wiadomo co to za jednostka. Moze w konwencie jako calos pasuje ale osobno wedlug mnie nie do poznania co to za jednostka. Co do rzezbienia naprawde mi sie podoba i za kazdym razem cos fajniejszego ...gratulowac...
Butcher dość mocno pozmieniany. Dostał nowy brzuch, czapę, futro. Poza tym dodatkowe mięsko wiszące u paska, ekstra czachy i nowy topór, bardziej już przypominający tasak rzeźnicki.
Jednakże fotek narazie nie wrzucę, ponieważ został w gablocie u Faberów. Zmieniany był podczas rzeźbienia z Kerimem i nie chciałem nosić lepkiego GSu w torbie
Co do wielkośći głowy - jest naprawdę duża, podobnie jak całe futro (może na zdjęciach tego nie widać Zdecydowanie większa od wilczej łepetynki.
Jednakże fotek narazie nie wrzucę, ponieważ został w gablocie u Faberów. Zmieniany był podczas rzeźbienia z Kerimem i nie chciałem nosić lepkiego GSu w torbie
Co do wielkośći głowy - jest naprawdę duża, podobnie jak całe futro (może na zdjęciach tego nie widać Zdecydowanie większa od wilczej łepetynki.
@ Kerim - dzięki za słowa uznania Powieki są, jednak na tych zdjęciach wykonanych komórką ich nie widać
@ Thrall - chodzi Ci o plasticard? W sumie mogłem. Pazurki zrobiłem wiercąc w łapach, włożyłem wymodelowany cienki drut i oblepiłem go GSem
Kły dorobię, jednak muszę pomyśleć nad ich sensownym zamocowaniem. Misio ma lekko rozdziawioną paszczękę, za mało jednak rozwartą by zmieścić tam sensowne kły, za dużo - by kły wystawały i kładły się na dolnej wardze
@ Thrall - chodzi Ci o plasticard? W sumie mogłem. Pazurki zrobiłem wiercąc w łapach, włożyłem wymodelowany cienki drut i oblepiłem go GSem
Kły dorobię, jednak muszę pomyśleć nad ich sensownym zamocowaniem. Misio ma lekko rozdziawioną paszczękę, za mało jednak rozwartą by zmieścić tam sensowne kły, za dużo - by kły wystawały i kładły się na dolnej wardze