Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Krzyz

Post autor: Kalesoner »

Kołek pisze:
Tomash pisze:
Rilam pisze:Opanuj jeżyk, bo to co mówisz miejscami nasuwa się już o obrażanie uczuć religijnych.
To jest zwyczajnie głupie...
Rilam pisze:O ile wiem ja do żadnej sekty nie należę.
A to śmieszne. Skoro poczułeś się urażony nazwaniem "obrońców krzyża" sektą (określenie bardzo pasujące według wszystkich formalnych definicji), to znaczy że czujesz się członkiem tej samej wspólnoty.
Rilam pisze:Jednak mimo to wkurza mnie zachowanie "inteligentów", którzy pałają nienawiścią równie mocno co moherowa armia. Dlatego przystopujcie i nie ośmieszajcie się. Aaa i mam nadzieję, że nie będzie to wasza ostatnia społeczna akcja i potem weźmiecie się za protesty przeciwko podwyżce podatków, bo przecież ludzie inteligentni muszą wyjść na ulicę.
Ja tam pałam nienawiścią tylko do cynicznych kaczystowskich polityków, którzy tak bezwzględnie wykorzystują tych prostych i nierzadko chorych ludzi.
A przeciwko podwyżce podatków protestować nie zamierzam, bo uważam że jest potrzebna i podatki w Polsce są za niskie.
Hmm ci "obroncy krzyża" to katolicy, są jacy są, ale obrazajac ich obraża się też tą normalną część, więc co tu się dziwić, że komuś się to nie podoba. Btw zauważyłem, że ateiści częściej obrażają wierzących, niż wierzący ateistów(pewnie wynika to ze strachu, przed silnie zorganizowaną grupą bojówek moherowych :lol2: )

Do pewnych tematów to najlepiej podchodzić z pewnym dystansem. :mrgreen:
Obrońców krzyża od katolików odróżnia to, że ci drudzy uznają władzę kościelnej hierarchii. Stąd myślę, że można ich swobodnie nazwać sektą, bez szkody dla normalnych katolików, których też wśród przeciwników krzyża nie brakuje. Chyba, że ktoś jak Ty łyknął już podział obrońca = katolik, przeciwnik = ateista.

Opanujmy zajączek!
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ogień ogień ogień :twisted: zaraz wyruszam
ODYN!

;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Obrazek

Obrazek

Chodźmy wszyscy do stajenki...
tfu
chodźmy wszyscy walczyć z zarazą! :wink:

Ten post to żart i prowokacja, kto się złapie ten lama!
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kalesoner pisze:Ten post to żart i prowokacja, kto się złapie ten lama!
/b/ for life :]

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

A wariant obrońcy-ateisty wziąłeś pod uwagę hm? Akurat rozpatrywanie tego konkretnego krzyża w aspekcie religijnym to mylenie pojęć... poza tym widzę fajnie krzyczeć sekta, to co potem będziecie palić? zresztą sami zobaczycie jaki dziś o tej 22 czy 23 będzie najebek a potem pójdzie w Polskę. I będzie tak jak u Sapkowskiego w Pani Jeziora zamieszki w Rivii przy końcu, przypomniałem sobie dziś ten fragment ; ) i będziemy zbiorowo potępiać ciemnogród. Amen

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Obrońców krzyża od katolików odróżnia to, że ci drudzy uznają władzę kościelnej hierarchii. Stąd myślę, że można ich swobodnie nazwać sektą, bez szkody dla normalnych katolików, których też wśród przeciwników krzyża nie brakuje. Chyba, że ktoś jak Ty łyknął już podział obrońca = katolik, przeciwnik = ateista.
nic nie łyknął bo nie podoba mi się ta akcja z krzyżem ani od jednej ani od drugiej strony i nie ustawiam takich podziałów(obydwie strony są głupie ze kłócą się o taką pierdołe, a ja jednak jestem za tym żeby krzyż przenieść bo jest dla niego wiele innych dobrych miejsc)

Btw ty kaleson to chyba potrafisz przekręcić sens każdej wypowiedzi :mrgreen:

PS wy wszyscy grzesznicy spalicie się ogniu piekielnym :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Virgo pisze:
bigpasiak pisze:Ciekawe ilu posłów PiS-u się tam kręci i podtrzymuje tę farsę.
Zastanawiał się nad tym ktoś?
:lol2:
:-k
Zastanawiam się czy mnie wyśmiewasz czy zdziwiłeś się tym co napisałem.

Na potwierdzenie moich słów jak byłbyś uprzejmy obejrzeć materiał z 3 sierpnia to zobaczysz tam parę gwiazdek PiS-u po stronie obrońców.
Aktywnych zaznaczę.

Qc-Rat pisze:...
Tylko powiedz mi kto zaczął tę histerię i po co?
CO ma upamiętniać ten krzyż?
Tragedia rozegrała się w Smoleńsku;
Prezydent leży na Wawelu [ abstrahując już od tego dlaczego tam leży... ];
Reszta na różnych cmentarzach...

Po co pomnik/monument przed pałacem?
Kaczyński jest lepszy od gen. Sikorskiego?
Dlaczego i w czym?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ja od Światowida wolałbym Rujewita :lol2:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dobra umówmy się - dla szeroko pojętych "NAS" krzyż jest po to, zęby Komorowski co dzień jak będzie szedł do roboty, pamiętał piosenkę Wojewódzkiego "Po trupach do celu". Chcemy mu po prostu zrobić na złość ; p A to, że nowy Prezydent nie potrafi wznieść się ponad nasza miałkością cóż...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

No i dlaczego znowu to "ktoś inny" ma się wznosić ponad coś?
Może trzeba zacząć od siebie drogi Qc-Rat...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Ale żenua na tvn24....Grassa interesuje czy przeciwnicy krzyża są wstawieni czy nie. Jakoś ten prezenter tv nie pytał się o trzeźwość tych pod krzyżem. [-X

I cały czas używają określenie 'obrońcy krzyża'. Jacy kurcze obrońcy...sprofanowali krzyż już tyle razy a ci pseudodziennikarze dalej swoje. tvn24 już od dłuższego czasu coraz bardziej przeistacza się w fox news murdocha.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Przecierz ten krzyż nawet nie jest poświęcony. To de facto dwie dechy i parę gwożdzi. Fanatycy religijni nie obrońcy krzyża.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Murmandamus pisze:Przecierz ten krzyż nawet nie jest poświęcony. To de facto dwie dechy i parę gwożdzi. Fanatycy religijni nie obrońcy krzyża.
No właśnie...

Abandoned

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Powiem krótko - zabrać to gówno przed pałacu i przeprosić lasy państwowe za zmarnowanie drewna, a to co już wystrugali dać do kościoła i poświęcić. A moherów rozpędzić na cztery wiatry bo autentycznie wku...irytuje mnie, że takie tępe młoty stają w obronie kawałka oszlifowanego świerka. Kto to gówno tam postawił od razu na szafot bez sądu za wzniecanie zamieszek. Nie ma ani jednego racjonalnego argumentu w tej farsie. O ile kłóciłem się o słuszność Kaczyńskiego na Wawelu, bo można było mieć wątpliwości, ale i powody by tak uważać - o tyle w tej sprawie każda godzina tam to kpina. A efekty już widać. Po cholerę te rozróby? Ktoś tam mówił, że to spałować trzeba - może nie tak ostro, ale zdelegalizować demonstracje obu drużyn. Tego tematu w ogóle nie powinno być, a nie myśleć po której stronie stanąć. Taki ze mnie katolik jak z koziej dupy trąba, ale w tych resztkach co we mnie są i nie chcą opuścić wstydzę się, że ktoś tą wielką drzazgę krzyżem świętym nazywa. Nie miejsce, nie ma tam powtarzam miejsca stać nic. Pomnik stawiać tylko za to, że umarł, jak ktoś wcześniej napisał w locie wycieczkowym (i słusznie, bo jakby nie było, to był lot wycieczkowy), to przesada. Wawel to już dość. Głosowałem na Jarasa, bo PO za Komisję hazardową ma u mnie przesrane do końca swoich dni, ale naprawdę szkoda, że w ogóle angażują się w tak pierdołowate dyrdymały jak krzyż przed pałacem prezydenckim. W pale mi się to nie mieści. Aha, co do reklamy Lecha - też jestem za zdjęciem. Niech nikt nie przekonuje mnie, że wspomniany Lech (browar) nie skorzystał na fali żarcików (pożal się Boże żarcików) czy demotów. Owszem skorzystał, tylko jeszcze tego nikt nie zmierzył. Wszelkie skojarzenia skoro istnieją należy ich nie wykorzystywać. Moim zdaniem to czysty marketing i wiocha też swoją drogą, a wieśniacki naród, który nie potrafi nigdy uszanować jakichkolwiek norm broni tej płachty. Ktokolwiek tam leży po pierwsze zbyt niedawno umarł, by sobie takie żarty stroić, po drugie zbyt ważną funkcję pełnił by już tak o nim żartować, po trzecie jest to zbyt nachalny i bezpośredni sposób na taki żarcik. Umiar w dzisiejszych światach jest równie rzadki co dziewice na studiach.
No tyle kabanoski. Zbierajcie kasę na nowe żołnierzyki, bo faktycznie nawet na forum robi się zbyt nietematycznie. :|

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

bigpasiak pisze:
Murmandamus pisze:Przecierz ten krzyż nawet nie jest poświęcony. To de facto dwie dechy i parę gwożdzi. Fanatycy religijni nie obrońcy krzyża.
No właśnie...

To Was zmartwię/zaskoczę - jest poświęcony przez proboszcza ze Św. Anny w zeszły poniedziałek w godzinach późnych wieczornych. Proboszcz sam się do tego przyznał. :roll:
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Grand Admiral Thrawn pisze:Proboszcz sam się do tego przyznał. :roll:
szrama pisze:od razu na szafot bez sądu za wzniecanie zamieszek.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Grand Admiral Thrawn pisze:
bigpasiak pisze:
No właśnie...

To Was zmartwię/zaskoczę - jest poświęcony przez proboszcza ze Św. Anny w zeszły poniedziałek w godzinach późnych wieczornych. Proboszcz sam się do tego przyznał. :roll:
A gdzie to obwieścił?
Tam zawsze ktoś z reporterów jest i by było w jakichkolwiek wiadomościach a NIKT,zaznaczę NIKT nie potwierdza tego co piszesz.

Abandoned

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Virgo pisze:
Grand Admiral Thrawn pisze:Proboszcz sam się do tego przyznał. :roll:
szrama pisze:od razu na szafot bez sądu za wzniecanie zamieszek.

I wice wersa

Bigpasiak - w tvp3 była raz krótka wzmianka o tym we środę ostatnią. A że jakoś nikt tego nie podchwycił to cóż...

EDIT

Terlikowski wygłosił peony w obronie tych biednych 'obrońców' krzyża. :roll:

EDIT2

Chyba już po...w każdym razie dobrej nocy i żeby ta 'sytuacja' jak najszybciej się rozwiązała bo to nie polepsza postrzegania Polski na świecie. Good night and good luck.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Pasiak,

Komorowski już pokazał, jak obsadza się stanowiska kiedy ciała jeszcze nie wystygły (i mam tu głównie żal do szefa Kancelarii i Szefa NBPu czy BBN-u, naprawdę potrzeby nie było, a wybory i tak wygrał nie?). I teraz część narodu wyraża protest i ja bronie tego prawa do protestu - jak pisałem ten krzyż naprawdę NIE JEST SYMBOLEM RELIGIJNYM zamiast słuchać Terlikowskiego, który za punkt honoru postawił sobie nie powiedzenie w TV niczego co ma sens, zacznijcie myśleć - czemu po jednej stronie są ludzie, a po drugiej Kościół? Ale na razie krzyczycie tylko sekta, fanatycy, wyjebać krzyż. Bo przeszkadza. Janecki wspomniał kiedyś o tym, ze afera już w okół krzyża była kiedyś - i chodziło o krzyż katyński na Powązkach. I też władza mówiła że "samowola budowlana" i tez ludzie bronili a drudzy chcieli usunąć. Nie piszę teraz "o wy komuchy" tylko pokazuję, że już kiedyś tak było, że krzyż nie był symbolem religijnym. To tak z zewnątrz bo ja jako "obrońca krzyża" oglądam tylko TVN24, a tam ostatnio tylko powódź - była jakaś rozróba w ogóle?

Co do wznoszenia się - nie nazywam Prezydenta chamem, alkoholikiem, dzieciorobem albo wąsatym nieudacznikiem i zabójcą zwierząt. Nie robię tego, bo to głowa państwa i nie powinno się takich rzeczy mówić. Ja się wzniosłem. Oczekuję teraz że mój Prezydent się wzniesie i zniesie widok miejsca pamięci swojego poprzednika. Chyba mogę prawda?
nie polepsza postrzegania Polski na świecie.
Wrzuć na luz... Polska jest postrzegana na świecie mniej więcej tak jak Estonia czy Rumunia czyt. nie jest postrzegana bo z globusa jej nie widać ; p

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Qc-Rat pisze:Komorowski już pokazał, jak obsadza się stanowiska kiedy ciała jeszcze nie wystygły (i mam tu głównie żal do szefa Kancelarii i Szefa NBPu czy BBN-u, naprawdę potrzeby nie było
Nie było potrzeby? Weź idź sprawdź jakie kompetencje mają powołani w przez Komorowskiego w pierwszej kolejności i jak destabilizuje państwo brak tych urzędników.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ