Co by było gdyby...
...gdyby ta rozpiska nie została zmiażdżona ciosami krytyki, gdybym pomalował ok. 150 skavenów (Ikita i kilku gości "już" mam) i gdybym wybrał się na Tropik. Aha, i gdybym miał gracza do pary.
Ale mimo tych gdybań wklejam tutaj, by poczytać Wasze opinie.
Ikit Claw, Chief Warlock @ 410 Pts
General; Magic Level 4; Small Warpfire Thrower;
full technoarcana
5 Warpstone Tokens, Warpstone Armour, Death Globes, The Foul Pendant, Storm Daemon
Beesp-Etshneek Warlock Engineer @ 135 Pts
full technoarcana
2 x Dispel Scroll
Goudiss Chieftain BSB @ 119 Pts
Heavy Armour;
Warpstone Amulet, Sword of Might
22 Clanrat Slaves @ 48 Pts
Musician
21 Clanrat Slaves @ 46 Pts
Musician
2 x 21 Clanrats @ 180 Pts
Standard; Musician,
Ratling Gun
21 Clanrats @ 195 Pts
Warpfire Thrower
2 x 6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts
1 Clan Skryre Experimental Chemical Mortar (Halfling Hot Pot) @ 50 Pts
Crew: 3 Warp-Chem-Engineers
2 x 2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
3 Poison Wind Globadiers @ 30 Pts
2 x Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
6 Night Runners @ 42 Pts
2ndWeapon
12 Giant Rat Pack (2 Packmasters) @ 60 Pts
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Poisoned AddHand Weapons
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5
Models in Army: 162
Total Army Cost: 2070 (jak w pysk strzelił)
Czemu Ikit? Bo go lubię. A do tego lubię grać na speciale i inne dziwne rzeczy (ma się w końcu doomwheela, nie?)
Poza tym czaruje całkiem nieźle (szkoda tylko tych przerzutów z Heaven, teraz już nie są takie fajne). No i wydaje się, że może wybierać czary, a to już też fajnie.
Reszta armii zrobiona na Skryre - dużo sprzętu AGD (w tym WFT - jak Skryre, to tego nie może wszak zabraknąć!), moździerz (zasady hot - pota), nawet elektryk dostał "klamkę". Niewielki kontyngent Eshinu oraz tropiciele z Moulder. Zasady Tropiku - jest special, jest armia klimatyczna, są dodatki.
Mógłbym wywalić BSB i pójść już całkiem na technikum.
A może jednak się uda pomalować?..
Z góry dziękuję za kometarze, pozdrawiam
Krzysiek
Zzap!Skryre Army commanded by Ikit Claw himself (skavy 2070)
Zzap!Skryre Army commanded by Ikit Claw himself (skavy 2070)
Ostatnio zmieniony 6 cze 2007, o 11:51 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
zapis "choose the spells" na pewno nie pozwala Ci wybierać czarów
maluj, maluj. To pokazemy tym nooba jak sie gra w WFB razem : P
Dziękuję za komentarze. Zwłaszcza ten o klimacie, bo obawiałem się, że wpadnie ktoś, popatrzy i wygarnie, że sobie klimatem wycieram wredną SAD - szczurzą - mordę.
@TruePunk - jeszcze chwilę mnie popodpuszczasz i uwierzę że a) dam radę pomalować ten dzikie stado szczurów w 2 m-ce i b) rzeczywiście chciałbyś zagrać w parówce ze mną. Nie grałem w parze na turnieju i obawiam się, że mógłbym być gorszy niż, używając Twojej nomenklatury, "parówka".
Pozdrawiam,
Krzysiek
No mnie też brakuje takiego sformułowania "instead of rolling them", stąd tryb przypuszczający "wygląda że może". Oglądałem innych bohaterów i im z kolei nie pisano "choose" tylko jakiej szkoły magii mogą używać. Stąd moje przypuszczenia. Pooglądam inne zapisy w podręcznikach.szafa@poznan pisze:zapis "choose the spells" na pewno nie pozwala Ci wybierać czarów
@TruePunk - jeszcze chwilę mnie popodpuszczasz i uwierzę że a) dam radę pomalować ten dzikie stado szczurów w 2 m-ce i b) rzeczywiście chciałbyś zagrać w parówce ze mną. Nie grałem w parze na turnieju i obawiam się, że mógłbym być gorszy niż, używając Twojej nomenklatury, "parówka".
Pozdrawiam,
Krzysiek
Dziękuję!zafael pisze:ogolnie fajna rozpiska
taka lajtowa ale ze smaczkiem
Tak, Ikit (podobnie jak wszystkie speciale u skavenów, co jest momentami głęboko krzywdzące) zajmuje lorda i herosa. Niby ma spaczeń, generuje 5 kostek, a błyskawicę może odpalić nawet na 6 kostkach, tylko że to wszystko nieco ryzykowne. Już nim grałem ze 4 razy i za każdym razem się sprawdzał (najlepszy strzał to 5 chosenów jednym "kopnięciem". 3d6 z S5 robi swoje...) Tylko że to były armie na 3.000+, więc miał innych magów do pomocy i wyciągania kostek i scrolli u przeciwnika.zafael pisze: jesli chodzi o ikita to nie poczaruje sobie skoro masz tylko 9kostek (zabiera 2x sloty?)
jednak z kims pokroju magicznego da rade
Mogę skądś wziąć 25 pkt i zamienić BSB na maga, ale, jak napisałeś, grałbym w sojuszu jeśli już, to z czymś magikowym, z kilkoma boundami itp. I tak mi się też wydaje że powinno dać radę. Gdyby...
Pozdrawiam,
Krzysiek
Coś mój współgracz wspomina o HE, siakimś Teclisie itp. ... Zobaczymy. Ja natomiast, zobaczywszy dopuszczenie Klawmunkasta, zacząłem się zastanawiać nad jego obecnością w tej armii. Daje przerzuty misfire, co przy dwóch działach i WFT jest ciekawe. Ma swojego bounda, a za resztę punktów mogę wziąć jeszcze jednego elektryka ze Storm Daemonem i DS-em, co da mi dwa bound spelle (błyskawice), jedną bardzo dużą błyskawicę (3d6) i jedną zwykłą.
Co prawda tracę dostęp do różnych dziedzin magii, ale ogólnie wychodzi chyba na plus.
Trza tylko to pomalować (prawie) wszystko...
Co prawda tracę dostęp do różnych dziedzin magii, ale ogólnie wychodzi chyba na plus.
Trza tylko to pomalować (prawie) wszystko...