Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
- gerald_tarrant
- Masakrator
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
teraz możesz wystawiać też wielkie kloce m&a z pieszymi rycerzami w środku dla killpowera, więc nie jest już tak słabo jak w poprzedniej ed
E jak tak to ,jednak nie chcę bretki.
po pierwsze jeżeli kawaleria to plewa to bretka dla mnie straciła cały urok
po drugie figurki M@A są beznadziejne jak dla mnie(choć swój klimat znakomicie oddają)
po pierwsze jeżeli kawaleria to plewa to bretka dla mnie straciła cały urok
po drugie figurki M@A są beznadziejne jak dla mnie(choć swój klimat znakomicie oddają)
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Bretka jest dla prawdziwych twardzieli.
Jesli:
- wstajesz rano i kladziesz swojej jaja na rozgrzana patelnie
- chloszczesz sie przewodem wysokiego napiecia
- wkladasz jaja w imadlo i skrecasz tak dlugo az imadlo peknie
- plywasz tylko w cieklym azocie
- skaczesz na glowke do basenu w ktorym nie ma wody
I wszystko to robisz z usmiechem na ustach nucac modlitwe do Pani.
To Bretka jest zdecydowanie dla Ciebie
W przeciwnym razie polecam high elfy / demony / skaveny.
Pozdrawiam
Pelzak
Jesli:
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Pęknę słowa aż się łezka w oku kręci
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
pelzak pisze:Bretka jest dla prawdziwych twardzieli.
Jesli:
Pozdrawiam
Pelzak
mistrz:D
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
A każdemu, kto śmie twierdzić, że nasza kawaleria jest słaba, plewna czy nie daje rady, z rozkoszą rzucę pancerną rękawicą w pysk i wyzwę na ubity stół. Dostanie w dupę 20-0 od anachronicznego i zacofanego rycerstwa, to się zamknie.
Pełzak, +500 za twoją wypowiedź
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Podnieś tą rękawicę synku bo tu nie można śmiecić - zawsze chciałem to powiedziećGniewko pisze:A każdemu, kto śmie twierdzić, że nasza kawaleria jest słaba, plewna czy nie daje rady, z rozkoszą rzucę pancerną rękawicą w pysk i wyzwę na ubity stół. Dostanie w dupę 20-0 od anachronicznego i zacofanego rycerstwa, to się zamknie.
A tak na marginesie nie od dawna wiadomo, że nasza kawaleria sporo straciła na wpakowaniu się w 8mą edycję. Generalnie 1 na 1 z oddziałem piechoty w zbliżonej cenie (9tka realmow 265 punktów z wb vs piechota imperialna za 270 punktów - 40 spearmenów i detachment 10 halabardników) jeśli jakimś cudem wygramy walkę to tak czy siak utkniemy, nasze 9 ataków + 7 ataków koni nie da nam odpowiedniej siły przebicia, stubborn robi swoje, a w odpowiedzi, a raczej jednocześnie dostaniemy 21 ataków ( 2 szeregi +1 za speary i +1 za 10 w szeregu). Nie oszukumy się, w tej edycji kawaleria nie zachwyca. Oczywiście wszystko też zależy od taktyki, szczescia, pecha itp. ale realnie patrząc to siła jednego oddziału kawalerii została mocno uszczuplona.
Największa maruda na Border Princes
ja bym tej rekawicy tak nie lekcewazyl.
od tego masz kawalerie zeby nie utykac w pojedynkach 1:1. nie tedy droga mocium panie. masz uderzac precyzyjnie i mocno.
poza tym,jakos do rozpiski nie miesci mi sie 9 realmow. najczesciej ich liczba oscyluje w granicach 10-12.
od tego masz kawalerie zeby nie utykac w pojedynkach 1:1. nie tedy droga mocium panie. masz uderzac precyzyjnie i mocno.
poza tym,jakos do rozpiski nie miesci mi sie 9 realmow. najczesciej ich liczba oscyluje w granicach 10-12.
Parę pytań początkującego:
Pegazy
Czy mają stompa? (choćby małego)
W jaki sposób mogę nimi w pierwszej turze atakować? (szlyszałem coś o 12 calach)
Hippcio
Czy ma stompa?
KOTR
Czy jeśli przeciwnik bije mnie z flanki, to ma +1 do CR?
Następne pytanie dotyczy możliwości rozbicia klocka woja chaosu. Mam od paru gier z nimi spory problem. Kumpel go wystawia a ja nie mam na niego rady. Dopiero dziś mój lord na stubbornie go parę tur utrzymał
Taki oto kloceczek:
20 chosen
+ Sinch
+ Halabardy
+ Oko bogów: 12, 4, 5
+ Favor of gods
+ Banner of Rage
+ BSB
Porady mile widziane (oprócz podawania tyłów )
Pegazy
W jaki sposób mogę nimi w pierwszej turze atakować? (szlyszałem coś o 12 calach)
Hippcio
Czy ma stompa?
KOTR
Następne pytanie dotyczy możliwości rozbicia klocka woja chaosu. Mam od paru gier z nimi spory problem. Kumpel go wystawia a ja nie mam na niego rady. Dopiero dziś mój lord na stubbornie go parę tur utrzymał
Taki oto kloceczek:
20 chosen
+ Sinch
+ Halabardy
+ Oko bogów: 12, 4, 5
+ Favor of gods
+ Banner of Rage
+ BSB
Porady mile widziane (oprócz podawania tyłów )
Maja stompa i zanim zacznie sie gra po wystawieniu moga sie ruszyc 12" (polecam rulebook bo tam jest wiecej jeszcze ograniczen).Pegazy
Jesli nie zaczynales gry (a pewnie sie modlisz wiec przeciwnik zaczyna) to moga deklarowac szarze w 1 twojej turze.
2x trebushet + lucznicy + odginanie z frenzy smieciami (liczysz ze nie zda Ld 8 z przerzutem).Następne pytanie dotyczy możliwości rozbicia klocka woja chaosu. Mam od paru gier z nimi spory problem. Kumpel go wystawia a ja nie mam na niego rady. Dopiero dziś mój lord na stubbornie go parę tur utrzymał
Pozniej dobijasz gralami.
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Tak jak pelzak napisał- mają małego[stompa]argens pisze:
Pegazy
Jak każdy large target ma stompa dużego.argens pisze: Hippcio
Czy ma stompa?
argens pisze: KOTR
Oczywiście. Nie wiem szczerze czemu mialoby to dotyczyc kotrów bo dotyczy wszystkiego
Co do klocka to tak jak pelzak powiedzial - 2xtrebuchet i mozna pokusic się o magię. Bohater ze stubbornem to tez dobry pomysl jak juz nie masz czym trzymac to ten pan dupsko ratuje
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Miałem na myśli rzecz jasna ataki zwyklasów. Z tego co widziałem to kolega argens pisał, że tylko BSB jest w klocku. A jak nawet podejdzie to zawołasz chalenge i będziesz się bił tylko z nim. Mając w 12'' magiczkę z lajfem do leczenia powinieneś spokojnie wytrzymać.theudulf pisze:Jakbyś czytałem podręcznik to byś wiedział, że teraz bohaterowie mogą przejść w dowolny bok lub tył jeśli front nie znajduje się w walce. Nazywa się to Make way! A magicznych broni u nich dostatek :/