Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Ice-T »

Nie wszystkie modele były pokazane w taki sposób. Tutaj niektóre są dokładniejsze.
Co do podręcznika obbyśmy sie nie zdziwili, bo jak jeszcze kilka miesięcy temu ktoś coś mówił o 8ed.to wszyscy pukali się po głowach i mówili że ma wyjść nowa kampania.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Ice-T pisze:Nie wszystkie modele były pokazane w taki sposób. Tutaj niektóre są dokładniejsze.
Co do podręcznika obbyśmy sie nie zdziwili, bo jak jeszcze kilka miesięcy temu ktoś coś mówił o 8ed.to wszyscy pukali się po głowach i mówili że ma wyjść nowa kampania.
masz racje Ice - jakieś 9 miesiecy to dalej 'kilka' (koniec października zeszłego roku - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=444099#p444099) ;p

wiadomosc z newslettera (http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =10200013a) mowi dojsc jasno ze beda nowe hipki, artykuly taktyczne i poradniki malowania a w WD beda jakies historyjki... niespecjalnie wierze ze do tego nowy armybook wydadzą - do tej pory najkrocej 'aktulanym' AB byl O&G 6ed (jakies 5,5roku)...

This October is a great time for the children of Ulthuan and High Elf players around the Studio have been getting excited in preparation. Not only is Games Workshop releasing a veritable host of fantastic new High Elf miniatures, but the website and White Dwarf will also be packed full of High Elf-related goodness, from tactics articles to step-by-step painting advice and swathes of new background.

poza tym, to w 8ed armia HE wydaje sie mocniejsza niz w poprzedniej co przełoży się na wzroscie sprzedazy figurek :D (sam musze dokupic 2 duze (cory) i 4 male boxy (PG+WL) zeby zagrac na turnieju na 2500pkt)

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Szmyt pisze:mowi dojsc jasno ze beda nowe hipki, artykuly taktyczne i poradniki malowania a w WD beda jakies historyjki...
Już nie mogę się doczekać taktyk :mrgreen: :lol2:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

tak porady taktyczne będą wyglądały następująco. Rozpiska by Endriu ctrl+c ; ctrl+v

też mi się nie chce wierzyć w nowy ab ale sporo szumu się zrobiło.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

jakby ktoś nie obczaił jeszcze to na stronie GW pojawiły się pierwsze zdjęcia pomalowanych modeli do IoB http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =12400001a
strasznie rybni ci seaguardzi...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Havelock pisze:jakby ktoś nie obczaił jeszcze to na stronie GW pojawiły się pierwsze zdjęcia pomalowanych modeli do IoB http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =12400001a
strasznie rybni ci seaguardzi...
morscy.

ale za to pomalowani są świetnie.

Modele ogólnie ładne - kupię sobie ze 20-30 :)

Wkurza mnie tylko to ze przez te wszystkie hordy itp nie starczy mi miejsca na półce na wszystkie figsy. :|
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Havelock pisze:
meeks pisze:A De nie maja Hate przeciwko HE non stop w cc?
podejrzewam że Andrzej nie bierze pod uwagę możliwości nie brania SoB na WL :)
No ba :)

Ja na szczescıe nıe musze wydawac kasy na nowe fıgsy (jedynıe lucznıcy ı orly)
Z tego co wıdzıalem, to nıe ma nowych WL. Slyszal ktos cos na ten temat?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Andrzej pisze:Z tego co wıdzıalem, to nıe ma nowych WL. Slyszal ktos cos na ten temat?
bo żadnych nowych modeli z października jeszcze nie pokazali, te z IoB mają być dostępne tylko w zestawie (ciekaw jestem jak to rozwiążą, zrobią jeszcze jednych SMów?)
gdzieś czytałem plotkę że po nowej fali z metalowych zabawek zostaną tylko SW i orły, cała reszta będzie w plastiku, ale ja szczerze wątpię, patrząc na przykład ile nowych modeli wyskoczyło do orków
z najbardziej prawdopodobnych nowości - DP, WL, PG
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Havelock pisze:te z IoB mają być dostępne tylko w zestawie
Nie tylko :)
Havelock pisze:gdzieś czytałem plotkę że po nowej fali z metalowych zabawek zostaną tylko SW i orły, cała reszta będzie w plastiku, ale ja szczerze wątpię, patrząc na przykład ile nowych modeli wyskoczyło do orków
Bo właśnie tylko tych 3 zestawów brakuje, żeby wszystko oprócz SW i orłów było w plastiku :wink:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Virgo pisze:
Havelock pisze: te z IoB mają być dostępne tylko w zestawie
Nie tylko :)
Q. Will the rulebook from The Island of Blood be available separately?
A. No, as with the miniatures, it's exclusive to The Island of Blood set.

źródło: http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =11500029a
Virgo pisze:
Havelock pisze:gdzieś czytałem plotkę że po nowej fali z metalowych zabawek zostaną tylko SW i orły, cała reszta będzie w plastiku, ale ja szczerze wątpię, patrząc na przykład ile nowych modeli wyskoczyło do orków
Bo właśnie tylko tych 3 zestawów brakuje, żeby wszystko oprócz SW i orłów było w plastiku :wink:
miałem na myśli to że moim zdaniem prędzej odnowią te modele niż już istniejące plastiki, jak archersów czy SH

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Havelock pisze: Q. Will the rulebook from The Island of Blood be available separately?
A. No, as with the miniatures, it's exclusive to The Island of Blood set.
Czytałem, że właśnie do elfów coś z zestawu miało jeszcze być wydane najprawdopodobniej jako normalny multipart, ale zobaczymy :wink:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Myślałem że w starterze będzie 20 LSG :(

Powiedzcie, czy tylko mnie zaczynają powoli denerwować magowie latający na kosmicznych płomieniach i tego typu rzeczach? Kiedy ostatnio dostaliśmy maga stąpającego po ziemi?
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nom, masz rację..
obecnie magowie HE wywyższają się na jakiś skałkach, płomieniach czy kulach.

stojących na ziemi jest tez kilku, tylko ze tych starszych - jeszcze metalowych.
z tego co ja kojarzę to ostatni stojący na ziemi był wydany w erze sea patrolu - taki koleś z wielkim pierścieniem na wyciągniętej ręce.
A pozostali to 2x Teclis, Allariel, Cerion (ten pokazujący różki diabła :twisted:) i koleś z laską zakończoną półksiężycem(jak się nazywał).

Jak są jacyś inni to dajcie mi znać, z chęcią kupię :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

w obecnym multiparcie magów jest opcja złożenia magika stojącego twardo na ziemi :wink:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

mam pytanko nie widział już ktoś gdzieś nowych modeli PG? (może komuś coś śmignęło na jakiś zagrabanicznych forach)

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Niet, zdjęć jeszcze nie ma. Podobno WL wyglądają jak obsługa lwiego rydwanu, czyli są mniej statyczni. Tego samego spodziewałbym się po PG (chociaż tu akurat GW może zechcieć oddać ich stoicko-milczący fluff :P )

Awatar użytkownika
Heffe vel Mikołaj
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Heffe vel Mikołaj »

ja mam PG jeszcze z 5. edycji. ci to dopiero są statyczni.
stojącego maga można sobie ładnie złożyć z boksu łuczników. widziałem całkiem zgrabne konwersje.
i jeszcze był taki jakiś stojący z książką na kamieniach. jakby mu zabrać te kamyki, to nadal będzie dobrze wyglądał na poziomie gruntu.
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

GW musiałoby się naprawdę bardzo postarać, żeby zrobić ładniejszych PG niż są obecnie. Ale WL faktycznie mogliby być mniej statyczni.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

I tak będa musieli dorobić nieco główek toporów tłowi i nużek do WL bo tych rydwanowych da się na kilka sposobów złożyć (rzecz jasna), ale to wkońcu tylko 2 różne tłowie, glowy, topory i 3 rodzaje nóżek i ile dobrze pamiętam z tym że jedne sa takie by je oprzeć o rydwan i mają wycięcie. Więc musza jeszcze się trochę postarać, no i jakis ładny model dla championa. Ale jednak co plastik to plastik da się go bardzo łatwo obrabiać (:D)
No i głowy na płaszczach są mizerne w porównaniu do tych od lwów.

ODPOWIEDZ