HE - 3000 bez magii

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

HE - 3000 bez magii

Post autor: Kołata »

Dobra, coś dla niedowiarków, którzy twierdzą że HE bez magii (na turnieju bez magii :!: ) się nie da powalczyć. Złożyłem na szybko coś takiego:

1 Elf Prince @ 560 Pts
Lance; Heavy Armour; Lion Pelt; Shield
Lion Guard [45]
Vambraces of Defence [55]

1 Dragon @ [320] Pts

1 Elf Prince @ 546 Pts
Heavy Armour
Bow of the Seafarer [60]
Guardian Phoenix [25]
Enchanted Shield [10]

1 Dragon @ [320] Pts

1 Commander @ 196 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Battle Banner [80]
Elf Steed

5 Silver Helms @ 122 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician

5 Silver Helms @ 122 Pts

5 Silver Helms @ 122 Pts

20 First SpearElves @ 258 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
War Banner [20]

2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts

5 Dragon Princes @ 200 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Drakemaster; Helm of Fortune

2 Repeater Bolt Thrower @ 200 Pts

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 2

Models in Army: 66

Total Army Cost: 2981

Fakt faktem jest tego nie za wiele, bo jednostki są strasznie drogie. Ale rozpa wydaje mi się naprawdę mocna.
Ja bym kombinował tak: 2 smoki latają sobie najlepiej razem i wpadają tam gdzie im wygodnie. Mało co da radę wytrzymać taki atak.

A w tym czasie 6 RBT rozwala to co należy rozwalić w danej turze :) Silverzy i rydwany chronią balist. Do tego mamy jeszcze 2 mocne oddziały do walki, czyli dragon princes z BSB oraz kloc spearmenów z WB.

Myślę, że dobry gracz mógłby całkiem nieźle powalczyć taką rozpiską.

True or False? ;)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

True :P

Ja ostatnio do barda nie pojechałem HE bo format 2200 był ale bez magii...magicznych przedmiotów, sztandarów, honorów i wszystkiego co jest poza zwykłym ekwipunkiem :P Wtedy HE to kosmos ;) Za to WE....fajnie sie grało :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kołata, prawie dobra ta rozpiska :)

co do koncepcji to sie zgodze..
ale powinno byc 6 DP z Lion Standard - inaczej niezbyt oplaca sie tam pchac tego BSB :)

to teraz Kołata ułóż rozpiski Lizaków, TK i Szczurów - bo mysle ze na 3k te armie tez mialyby ciezko bez magii :P
Obrazek

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Szczury - klasyczna hordówka. Lizaki - hordeczka skinek - tylko problem w utrzymaniu 12" od generała bedzie :P
TK - przypadek beznadziejny :P

Pozdro

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Jest spoko jak najbardziej,ale drugiego smoka bym inaczej złożył,bow of sefear to taki sobie pomysł na smoka.np danie armoru protect,majta,-1 do hita z shootu lub cóś wedle uznania.

P.s rozumiem że to ma być tak że armia po drugiej stronie też zagra bez magii?Bo jak druga strona będzie takową miała to rospa słabiutka jak niewiem.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

@ Asassello

Szczury? Bardzo mocne można złożyć. Zresztą Fisch gra nimi bez magii i daje radę, więc nie widzę problemów.
Lizaki? Monster truck, tyle że nie trzeba pts marnować na caddych.
TK - no tu faktycznie jest najgorzej, ale kto gra TK? Shino? Bo nikt inny z mi znanych, którzy mogliby się pojawić. A Shino ma jeszcze inne armie, więc nie widzę problemu.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jako gracz TK protestuje ;):D
Mozna troche ograniczyc magie ale wogule bez ..... (no chyba ,ze brak magow ,a TK z walczacych herosow moga rzucac inkantacje [taki bonus ;)])
Z drugiej strony przy 6 herosa (7 inkantacji na zaledwie kilka DD moze byc przegieciem :D)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze: TK - no tu faktycznie jest najgorzej, ale kto gra TK? Shino? Bo nikt inny z mi znanych, którzy mogliby się pojawić. A Shino ma jeszcze inne armie, więc nie widzę problemu.
shino nie gra juz jego zielona plewiacka armia :twisted: :wink: a tak serio to brakowalo by mi 2 wiverny bo tak bym sobie wtedy najchetniej pogral :) chyba, ze lekkie proxy by przeszly i moglbym wystawic 2 wivy, 4 charioty z czarnychami (no, ok. 3 i bsb na dziku :) ) i 3 gigsony :D :D :D :D bo standardami grac nie lubie ;)

(znadna inna moja armia nawet nie mam jak myslec jak tu sie wystawic na 3k :) )

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Herosów miałbym identycznych jak Twoi ;) Ale tak czy siak nie będzie tego turnieju :P Więc nie ma za bardzo co gdybać.

ODPOWIEDZ