Rulebook Strona ze statystkami - Bretonnia - pegasus knights - zaznaczone ze mają mounstrous cav.argens pisze:Dzięki za odpowiedzi. Właśnie wczoraj się kłóciłem o to, że pegazy mają stompa.
pzdr!
Rulebook Strona ze statystkami - Bretonnia - pegasus knights - zaznaczone ze mają mounstrous cav.argens pisze:Dzięki za odpowiedzi. Właśnie wczoraj się kłóciłem o to, że pegazy mają stompa.
imo wbretońska lanca wcale nie straciła na zasady 8 ed.theudulf pisze:Podnieś tą rękawicę synku bo tu nie można śmiecićGniewko pisze:A każdemu, kto śmie twierdzić, że nasza kawaleria jest słaba, plewna czy nie daje rady, z rozkoszą rzucę pancerną rękawicą w pysk i wyzwę na ubity stół. Dostanie w dupę 20-0 od anachronicznego i zacofanego rycerstwa, to się zamknie.
Pełzak, +500 za twoją wypowiedź- zawsze chciałem to powiedzieć
![]()
A tak na marginesie nie od dawna wiadomo, że nasza kawaleria sporo straciła na wpakowaniu się w 8mą edycję. Generalnie 1 na 1 z oddziałem piechoty w zbliżonej cenie (9tka realmow 265 punktów z wb vs piechota imperialna za 270 punktów - 40 spearmenów i detachment 10 halabardników) jeśli jakimś cudem wygramy walkę to tak czy siak utkniemy, nasze 9 ataków + 7 ataków koni nie da nam odpowiedniej siły przebicia, stubborn robi swoje, a w odpowiedzi, a raczej jednocześnie dostaniemy 21 ataków ( 2 szeregi +1 za speary i +1 za 10 w szeregu). Nie oszukumy się, w tej edycji kawaleria nie zachwyca. Oczywiście wszystko też zależy od taktyki, szczescia, pecha itp. ale realnie patrząc to siła jednego oddziału kawalerii została mocno uszczuplona.
Taki kloc ma WS 6, S 6, T 4, A 4, I 5, LD 9, Save 4+, Stubborn, Ward 3+, i zwykle MR Ward 1+argens pisze:
Taki oto kloceczek:
20 chosen
+ Mark of Tzeenth raczej
+ Halabardy
+ Oko bogów: 12, 4, 5
+ Favor of gods
+ Banner of Rage
+ BSB
Porady mile widziane (oprócz podawania tyłów)
ja bym powiedzial ze przede wszystkim sa lekka oslona-> -1 to hit w HtH i strzelaniu. kulka armatnia to detale-zwykle jest bardziej sycacy cel niz burzenie palisady.Viewioorable pisze:Defensive Stakes zdejmują bonusy przy szarży wroga, chronią też przed jednym strzałem armatnim.Domi pisze:co daje Defensive Stakes ??