Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Pedros
Oszukista

Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Post autor: Pedros »

Dzis na 2900 gralem z Wood Elfami (Z Runepriestem).

Mialem:

Duza suka, pendant, focus familiar, jajo (shadow lore, bo gralismy na ograniczenia death i life)
Noble Mantikora, Tricster Shard, Soulrendred, BloodArmor, Jednorazowy przerzut sava
BSB Mantikora, Swomka, DragonBane Helm, kamyk z przerzutami

5*5 DR FCG kusze
2 charioty
3*5 shadow
2 hydry

Wynik: 20:0.
Charioty miażdzą, duża sucz bardzo pomaga mantikorom w kombacie (zmniejsza sile, bsa, inicjatywe by bic wczesniej, itp) Brak połówek, pktów na mounty bez zabicia herosow spowodowalo, ze stracilem 2*DR, 1 shadow i chariota ... Przy wybiciu calej armii przeciwnika.

I dzięki temu masz coś na czolgi + wrogie maszyny. Pitka, strzal z cannona, brzytwa (hydra ma wtedy 13 atakow z sila 9)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

1 Supreme Sorceress @ 625.0 Pts
Magic Level 3; Lore of Shadow
Pendant of Khaeleth [35.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Tome of Furion [15.0]

1 Black Dragon @ [320.0] Pts

Ogolnie całkiem fajnie wygląda na papierze ;) Myślałem czy nie dać warda 4+ ale puki babka ma 6 tafa vs strzelanie lepszy bedzie PoK.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

kurcze...ta czarka mnie nie przekonuje...jak ja wrzuce to na wszytsko lepiej a wraciaki na ten przykład sobie skacza po całej mojej armii...chyba ze ataki z jajka sa magiczne...

zagrałem dziś z Bretką blood and glory, rozpa praktycznie jak Jagal...

3 tura złamana bretonnia, a własciwie powinienem miec z nią cięzej przez brak thunderstompów! podobało mi się, że cała armia w jego deploymencie mogła być zanim się ruszył:)
nie sprawdziłem rydwanów, ale Cienie sa super extra i chyba z nich nie zrezygnuje
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Pedros
Oszukista

Nie jest tak źle z wrathami -> puszczasz im Pitkę (maja 2 inicjatywy), albo cannona (d3) woundy i dobijasz w walce.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

teraz spróbuje Sukę na smoku...
kurcze, mniejsze LD i w ogóle...

czy ktos zna odpowiedz dot ewentualnie magicznych trafień z jajka? wydaje mi sie ze skoro z magic itemu to magiczne, ale logika w tej grze umarła dawno temu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Pedros
Oszukista

By mieć pewność co do wrathów, pozostanie jedynie dać mantikorze od bsb jakąś magiczną broń.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ale co, bitting blade?

von Kopf
Wałkarz

Post autor: von Kopf »

cokolwiek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

no w sumie BSB może miec bitting blade zamiast halabardy...wtedy z niczym innym sobie specjalnie nie radzi ale spoko:D...kurcze kusi to duża czarka.. stestuje ją chyba na najbliższym turze

Pedros
Oszukista

Lore Shadow czy Death?

Jak nie znajde 2giej mantikory (a na 80% tego nie zrobie) to pojade na czarce na smoku, mantikorze bsb (jeszcze nie wiem co wsadzic) + pegazista na wrathy (dawnstone, som, dragonhelm). Masz jakis pomysł na BSBka bez ograniczen punktowych (czyli full magiczny gear?)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pierwszy:
1 Master @ 204.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Cloak of Hag Graef [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Sword of Might [15.0]
Dark Pegasus @ [50.0] Pts

strasznie mi się nim przyjemnie grało

1 Master @ 329.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
Manticore @ [200.0] Pts

a tu ciekawa opcja do zabijania hydr na przykład:)

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

ty tam nie sciemniaj tylko napisz jaki lore na duzej suczy!!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

death chyba bedzie najlepszy ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Pedros
Oszukista

Shadow też nie jest zły, skoro daje ci możliwość dodatkowego ruchu (Steed of Shadows) i zamiany monsterow w walce (lore atribute)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

moge z lore atribute kolesia na mantysi zamienic w walce z kims innym?? shadow myślalem

Pedros
Oszukista

Dmtrij pisze:moge z lore atribute kolesia na mantysi zamienic w walce z kims innym?? shadow myślalem
Z herosem który jest na monsterze tak. Bo obaj posiadają zasadę monster i character.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

teraz jestem o shadow przekonany...w najbliższym czsie stestuje na nowym i jakimś turbo-wypasionym patencie OnG. z tego co mój przyszły przxeciwnik napisał powinienem przegrac w max 3 turze...i to poważnie. Jeszcze chyba bitwy z Orasami nie przegrałem w tej edycji

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zło. Zobaczycie, teraz to orki będą najmocniejszą armią :wink:

Koniecznie wrzuć raport :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

śmiej się smiej...a później będzie Ci głupio

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Dmtrij pisze:teraz spróbuje Sukę na smoku...
kurcze, mniejsze LD i w ogóle...

czy ktos zna odpowiedz dot ewentualnie magicznych trafień z jajka? wydaje mi sie ze skoro z magic itemu to magiczne, ale logika w tej grze umarła dawno temu
Nie są.

Magiczny atak to może Ci wyczarować duża sucz z Lore of Fire

ODPOWIEDZ