Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]
Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]
dwa pegazy zamiast smoka? zostaje nawet
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- swieta_barbara
- habydysz
Dobre :]Jankiel pisze:Mysle, ze sie nie miesci
O ile w przypadku masterow na pegazach korzysci sa x1,5 (bo dostajesz jeszcze rane), to w przypadku lorda tylko tracisz w stosunku do smoka (zianie i stompa). Duza suka daje rade, ale lord tez jest wysycony.
Z postów na LS widać narazie stosunek 3:1 w sprawie zasłaniania punktów do strzałów z cannonów.
Więc chyba Mantysie idą się je*** .
A wg mnie tak chciało GW -> dali mierzenie takie, że jak grasz z imperium praktycznie nie da się przestrzelić/niedostrzelić z cannona (żaden z graczy nie miał precyzji do 1/10"), automatycznie zabijasz górę i dół, nie deklarujesz strzałów na początku tury tylko czekasz na rezultat strzałów.
No trudno ;P Jak zrezygnujesz z Mantysi to ja pewnie pojade na 2 bo na ostatnim turnieju bardzo dobrze się nimi grało. Ale bez żadnych itemków ;/
Więc chyba Mantysie idą się je*** .
A wg mnie tak chciało GW -> dali mierzenie takie, że jak grasz z imperium praktycznie nie da się przestrzelić/niedostrzelić z cannona (żaden z graczy nie miał precyzji do 1/10"), automatycznie zabijasz górę i dół, nie deklarujesz strzałów na początku tury tylko czekasz na rezultat strzałów.
No trudno ;P Jak zrezygnujesz z Mantysi to ja pewnie pojade na 2 bo na ostatnim turnieju bardzo dobrze się nimi grało. Ale bez żadnych itemków ;/
Pedros pisze:Niekoniecznie się skończyła. Z armią imperium/dwarfami grasz na remis, a resztę da się cisnąć.
A tak btw to w takim razie powinno się znerfić maszyny -> skoro gramy w polhammera, to czemu zabijają jednocześnie górę i dół?
a no widzisz, inaczej bylo by za trudno
Jasne że dalej ta rozpa będzie mocna.Ale terazprzynajmniej będzie na nią kontraPedros pisze:Niekoniecznie się skończyła. Z armią imperium/dwarfami grasz na remis, a resztę da się cisnąć.
Ale spokojnie, mam nową kminę! Można screenować mantysie i smoka hydrami
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Nie bój nie bój, zrobią ci mantysie i hydre 0-1. Droga do nikąd. Wg mnie powinno wyjść ogólne odnośnie zasłaniania modeli z uwagi na możliwości modelarskie. Przykładowo. Large monstery > kawa, chariot, warmachine ogre/troll/minotaur etc > regularna piechota > mala piechota > swarm bez względu na rozmiar fizyczny modelu. Warhammer już taki jest, że wiele niedopowiedzeń i umownych rozwiązań się przepycha dlatego wiele kwestii należy twardo zdefiniować, aby powergaming nie miał możliwości trollowania.
Nie bardzo wiem, do czego pijesz. Sam nie gram DE i szczerze mówiąc, mało mnie obchodzą ich ograniczenia.
Przecież LS zrobiło już VLoS, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi.dziik pisze:Wg mnie powinno wyjść ogólne odnośnie zasłaniania modeli z uwagi na możliwości modelarskie. Przykładowo. Large monstery > kawa, chariot, warmachine ogre/troll/minotaur etc > regularna piechota > mala piechota > swarm bez względu na rozmiar fizyczny modelu. Warhammer już taki jest, że wiele niedopowiedzeń i umownych rozwiązań się przepycha dlatego wiele kwestii należy twardo zdefiniować, aby powergaming nie miał możliwości trollowania.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Nie śledzę ustaleń lokalnych na bierząco, ponieważ dawno przestałem interesować się turniejami, przerzucając się na grę towarzyską. Nie mniej jednak uważam, że limity przy armiach powinny być rozdawane po równo (na przykład nie dublowanie rarów). Gracz imperialny może poczuć się dyskryminowany obcięciem dwóch tanków (na które jest sporo sposobów), podczas gdy szaleją dwie hydry lub dwa trenery czy tam baśki. Gdy interesowałem się sceną turniejową zauważyłem przykrą zasadę - mianowicie gdy ktoś powergamersko wymyślił rozpiskę która wsadzała na turniejach masakry jedna za drugą, natychmiast była ona obcinana ponieważ oklepane kopiuj/wklej nie radziło sobie z nowym tematem.
I kUr## co nowe to gorsze. Przegieli pałę z tym zranieniem i genia i smoka jako jednego modelu->skąd wogóle taki pomyśł
Nie kumam tego - Był może z miesiąc testów... wątpie żeby ktoś był więcej jak na 2 tury na 8edycję ,a oni już nam zmieniają podręcznik ,którego z resztą jeszcze całościowo nie przeczytałem - naprawdę dziwi mnie to na LS się nie znam ,ale jako szary i przeciętny graczy czuję się wyrolowany
Nie kumam tego - Był może z miesiąc testów... wątpie żeby ktoś był więcej jak na 2 tury na 8edycję ,a oni już nam zmieniają podręcznik ,którego z resztą jeszcze całościowo nie przeczytałem - naprawdę dziwi mnie to na LS się nie znam ,ale jako szary i przeciętny graczy czuję się wyrolowany
I believe in Honour.!