Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Post autor: Dymitr »

dwa pegazy zamiast smoka? zostaje nawet
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jankiel pisze:Mysle, ze sie nie miesci
Dobre :]

O ile w przypadku masterow na pegazach korzysci sa x1,5 (bo dostajesz jeszcze rane), to w przypadku lorda tylko tracisz w stosunku do smoka (zianie i stompa). Duza suka daje rade, ale lord tez jest wysycony.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

lord zionieci zachowa z jajka
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Biednie.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Z postów na LS widać narazie stosunek 3:1 w sprawie zasłaniania punktów do strzałów z cannonów.

Więc chyba Mantysie idą się je*** .

A wg mnie tak chciało GW -> dali mierzenie takie, że jak grasz z imperium praktycznie nie da się przestrzelić/niedostrzelić z cannona (żaden z graczy nie miał precyzji do 1/10"), automatycznie zabijasz górę i dół, nie deklarujesz strzałów na początku tury tylko czekasz na rezultat strzałów.

No trudno ;P Jak zrezygnujesz z Mantysi to ja pewnie pojade na 2 bo na ostatnim turnieju bardzo dobrze się nimi grało. Ale bez żadnych itemków ;/

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Pedros pisze:Z postów na LS widać narazie stosunek 3:1 w sprawie zasłaniania punktów do strzałów z cannonów.
obsys totalny :/

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

I tak oto kończy się era DEAF-u :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Andrzej pisze:I tak oto kończy się era DEAF-u :D
POLHAMMER WITAJ!

obssys

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

A już chciałem dokupywać DR :mrgreen:
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

i tak sa przydatni.

Pedros
Oszukista

Niekoniecznie się skończyła. Z armią imperium/dwarfami grasz na remis, a resztę da się cisnąć.

A tak btw to w takim razie powinno się znerfić maszyny -> skoro gramy w polhammera, to czemu zabijają jednocześnie górę i dół?

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Pedros pisze:Niekoniecznie się skończyła. Z armią imperium/dwarfami grasz na remis, a resztę da się cisnąć.

A tak btw to w takim razie powinno się znerfić maszyny -> skoro gramy w polhammera, to czemu zabijają jednocześnie górę i dół?

a no widzisz, inaczej bylo by za trudno :roll:

Pedros
Oszukista

Ach, no tak, zapomniałem.

Nie ma jak "uproszczenie zasad"

Andrzej
Pan Spamu

Pedros pisze:Niekoniecznie się skończyła. Z armią imperium/dwarfami grasz na remis, a resztę da się cisnąć.
Jasne że dalej ta rozpa będzie mocna.Ale terazprzynajmniej będzie na nią kontra :)

Ale spokojnie, mam nową kminę! Można screenować mantysie i smoka hydrami :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Nie bój nie bój, zrobią ci mantysie i hydre 0-1. Droga do nikąd. Wg mnie powinno wyjść ogólne odnośnie zasłaniania modeli z uwagi na możliwości modelarskie. Przykładowo. Large monstery > kawa, chariot, warmachine ogre/troll/minotaur etc > regularna piechota > mala piechota > swarm bez względu na rozmiar fizyczny modelu. Warhammer już taki jest, że wiele niedopowiedzeń i umownych rozwiązań się przepycha dlatego wiele kwestii należy twardo zdefiniować, aby powergaming nie miał możliwości trollowania.

Andrzej
Pan Spamu

Nie bardzo wiem, do czego pijesz. Sam nie gram DE i szczerze mówiąc, mało mnie obchodzą ich ograniczenia.
dziik pisze:Wg mnie powinno wyjść ogólne odnośnie zasłaniania modeli z uwagi na możliwości modelarskie. Przykładowo. Large monstery > kawa, chariot, warmachine ogre/troll/minotaur etc > regularna piechota > mala piechota > swarm bez względu na rozmiar fizyczny modelu. Warhammer już taki jest, że wiele niedopowiedzeń i umownych rozwiązań się przepycha dlatego wiele kwestii należy twardo zdefiniować, aby powergaming nie miał możliwości trollowania.
Przecież LS zrobiło już VLoS, więc nie bardzo wiem o co ci chodzi.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie chce mi się gadac...to już drugie uscislenie wbrew zasadom podręcznika...ehhh

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Nie śledzę ustaleń lokalnych na bierząco, ponieważ dawno przestałem interesować się turniejami, przerzucając się na grę towarzyską. Nie mniej jednak uważam, że limity przy armiach powinny być rozdawane po równo (na przykład nie dublowanie rarów). Gracz imperialny może poczuć się dyskryminowany obcięciem dwóch tanków (na które jest sporo sposobów), podczas gdy szaleją dwie hydry lub dwa trenery czy tam baśki. Gdy interesowałem się sceną turniejową zauważyłem przykrą zasadę - mianowicie gdy ktoś powergamersko wymyślił rozpiskę która wsadzała na turniejach masakry jedna za drugą, natychmiast była ona obcinana ponieważ oklepane kopiuj/wklej nie radziło sobie z nowym tematem.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Dmtrij pisze:nie chce mi się gadac...to już drugie uscislenie wbrew zasadom podręcznika...ehhh
drugie?

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

I kUr## co nowe to gorsze. Przegieli pałę z tym zranieniem i genia i smoka jako jednego modelu->skąd wogóle taki pomyśł

Nie kumam tego - Był może z miesiąc testów... wątpie żeby ktoś był więcej jak na 2 tury na 8edycję ,a oni już nam zmieniają podręcznik ,którego z resztą jeszcze całościowo nie przeczytałem - naprawdę dziwi mnie to na LS się nie znam ,ale jako szary i przeciętny graczy czuję się wyrolowany :roll:
I believe in Honour.!

ODPOWIEDZ