A jak malować black orki?
Macie jakiś fajny pomysł na malowanie ich?
Bo mam 20 nowych, plastikowych czarnuchów i nie wiem jak ich malować.
Jak pomalować orki?
Moderator: Kołata
Eee...
Sory, nie sprecyzowałem pytania.
Chodzi mi o ich zbroję dokładniej, bo skórę to już opanowałem
Czy ktoś ma jakieś fajne patenty na tą zbroję?
Sory, nie sprecyzowałem pytania.
Chodzi mi o ich zbroję dokładniej, bo skórę to już opanowałem
Czy ktoś ma jakieś fajne patenty na tą zbroję?
- Niewiadom
- "Nie jestem powergamerem"
niewiem czy to fajny patent ale moje czarnuchy maja tak pomalowane zbroje: chaos black-najciemniejszy metaliczny(niepamietem jak sie nazywal)-brown ink wash- jak wyschnie to wyostrzyc krawedzie chainmail a potem mithril silver, wychodzi cos jakby mieli cala zbroje zerdzewiala tylko krawedzie wiadomo kontrastujace... mi sie nawet podoba ale zamierzam ich na zloto przemalowac, aha i ja na moich orkach (szczegolnie na zbrojach ) maluje rozne wzorki to fajnaiej wyglonda tak cos w stylu ala confrontacja
Złota zbroja u Black Orków? .. Jakoś sobie nie wyobrażam tego
Ale ten pomysł zardzewiały chyba dobry.
Nie wiem tylko czy robić im zbroję czarną, metaliczną czy czerwoną.
Ale ten pomysł zardzewiały chyba dobry.
Nie wiem tylko czy robić im zbroję czarną, metaliczną czy czerwoną.
- Niewiadom
- "Nie jestem powergamerem"
zlota zbroja faktycznie moze sie wydawac nieco dziwnym pomyslem ale to w koncu gra fantasy :] a mam na mysli zcieniowane zloto czyli zaczynamy od bras potem shining a na koniec lekko zaostrzyc krawedzie na burnished tak pomalowalem swojego Big bossa na dziku i wyszedl dosc fajnie.
metaliczna jest troche oklepana wiec jak chcesz miec oryginalnych czarnuchow proponuje czerwona polaczona moze ze zlotym wlasnie, ale jak Ci sie nie widzi zloty to czarno czerwona i moze male wlamy w zbroi na metalik...
metaliczna jest troche oklepana wiec jak chcesz miec oryginalnych czarnuchow proponuje czerwona polaczona moze ze zlotym wlasnie, ale jak Ci sie nie widzi zloty to czarno czerwona i moze male wlamy w zbroi na metalik...
Co do zbroji to bym polecał taki przepis:
drybrush Boltgun Metalem
drybrush Fiery Orange (lekki)
wash rozwodnionym brown inkiem
drybrysh Boltgun Metalem
Rozjasnianie według uznania Chaimnailem
Wychodzi przyzwoita orcza zbroja ze rdzą, można dodac takie bajery jak dodatkowe washe (ale mało bo zakryją rdzę), jakieś wzroki, ew. kropelki krwi z rozwodnionej farbki blood red bierzesz szczoteczkę i nią tak "szczelasz" z palca). No to Waaagh
drybrush Boltgun Metalem
drybrush Fiery Orange (lekki)
wash rozwodnionym brown inkiem
drybrysh Boltgun Metalem
Rozjasnianie według uznania Chaimnailem
Wychodzi przyzwoita orcza zbroja ze rdzą, można dodac takie bajery jak dodatkowe washe (ale mało bo zakryją rdzę), jakieś wzroki, ew. kropelki krwi z rozwodnionej farbki blood red bierzesz szczoteczkę i nią tak "szczelasz" z palca). No to Waaagh