Alternatywne figurki dwarfów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Alternatywne figurki dwarfów
Czy takie modele Longów przejdą ?
Nie chce kupować nowych plastików a metale GW średnio mi się podobają
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Tiger Brown
- Kradziej
Oczywiście, że przejdą - kto by ich zatrzymał?!kubon pisze: Czy takie modele Longów przejdą ?
Nie chce kupować nowych plastików a metale GW średnio mi się podobają
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Zastanawiaja mnie figurki BTD (longbeardsi i maszynki poza bolcami) jednak w tym temacie sa tylko urywki informacji.
1.Rozumiem że pasują do tych GW?
2.Jak z jakością wykonania i ogólnie wyglądem?
3.Dalej są problemy z dostawa/kontaktem?
- Tiger Brown
- Kradziej
1. Owszem, ale raczej do starych figsów GW, to chyba była V/VI edycja? - do nich są idealni.Eleiman pisze:Zastanawiaja mnie figurki BTD (longbeardsi i maszynki poza bolcami) jednak w tym temacie sa tylko urywki informacji.
2. Wygląd figsów śliczny, wykonanie IMO bez zarzutu. Maszyny - nierówne, niektóre słabe. Osie i koła do wymiany bezwzględnie.
3. ???
chodzi o to że kiedy w polsce był jeszcze oddział to były duże problemy z zamówieniem
Nie wiem jak ma sie sprawa w Angli
Nie wiem jak ma sie sprawa w Angli
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
- Tiger Brown
- Kradziej
Zrozumiałem pytanie, ale się śpieszyłem i stąd taki zapis. Nie wiem jak jest teraz, zamawiałem z Anglii chyba ze 2 lata temu i miałem z nimi duże problemy (pisałem o tym na forum). Może się poprawili.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jak już otrzymasz przesyłkę to napisz czy były problemy z zamówieniem
Sam w przyszłości może zamówiłbym jakiś stuff od BTD.
Sam w przyszłości może zamówiłbym jakiś stuff od BTD.
- Tiger Brown
- Kradziej
Forum nie przejrzał, nieładnie . Moje posty:kanti pisze:Panowie co myślicie o figsach mantica jak trzymaja skale itp. Zamierzam kupić 5 klocków piechoty i chciałbym wiedzieć jakie to są figurki
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=320
Nie wiem jak jutro będę z czasem, może mi się uda pstryknąć tych kilku co mam malniętych.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
z warseera:kanti pisze:Panowie co myślicie o figsach mantica jak trzymaja skale itp. Zamierzam kupić 5 klocków piechoty i chciałbym wiedzieć jakie to są figurki
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zdecydowanie ładniejsze niż te jednoczęściowe pokraki ze skulpasa, ale jakoś nie moje klimaty. Ta broda krótka jakaś taka i uzbrojenie mi na goblińską robotę wygląda. Tacza mi się nie podoba. Dla mnie to te stare "baryły" były fajne. Nowi syfo-plasticzani warriorsi made by GW nie pasują mi do starych metalowych wzorów, a co do robienia z nich longów przez doklejanie maski. No nie wiem jak Wy, ale ja bym tego, co to wymyślił przybił za jądra do stołu i zabił jego dzieci(coby się głupota więcej po świecie nie szerzyła). A za "nowe" krasiowe maszyny to jak dla mnie należy się oślepienie, kastracja, obcięcie obu dłoni i ucięcie języka. Na szczęście jestem radosnym posiadaczem starych maszynek i metalowych longów. Te figurki są bardzo ładne, ale niefotogeniczne. Na zdjęciach dziadki-brodacze wychodzą niestety bardzo kiepsko, w porównaniu do wzorów z tamtych czasów, jak i ogólnie.
jakby ktoś chciał zamawiać coś z Mantica to zapraszam: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=54&t=25909
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Tiger Brown
- Kradziej
Tarcze nieskończone.
Na lewym skrzydle Gargram Heavyhand z Reapera.
Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
kurde, bardzo mi sie podobaja i pasuja do klimatu mmojej armii.... pytani czy da sie by kazdy byl z GW? czy nie ma az tylu czesci?Tiger Brown pisze:Tarcze nieskończone.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Tiger Brown
- Kradziej
Hmmm, pisząc GW miałem na myśli Games Workshop A topory mam po warriorach GW.Smh pisze:kurde, bardzo mi sie podobaja i pasuja do klimatu mmojej armii.... pytani czy da sie by kazdy byl z GW? czy nie ma az tylu czesci?Tiger Brown pisze: Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
a mi sie zle zacytowalo... mialem na mysli warriorow - czy Mantic daje cokolwiek by wsadzic w nich jako GW?Tiger Brown pisze:Hmmm, pisząc GW miałem na myśli Games Workshop A topory mam po warriorach GW.Smh pisze:kurde, bardzo mi sie podobaja i pasuja do klimatu mmojej armii.... pytani czy da sie by kazdy byl z GW? czy nie ma az tylu czesci?Tiger Brown pisze: Strzelcy Mantica i GW. Zdjęcie z poziomu ziemi figurek; kiedy patrzymy skosem z góry, czyli z naszej perspektywy, różnica wielkości jest bardziej dostrzegalna.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Tiger Brown
- Kradziej
W ramce Ironwatchów jest jeden młot na długim stylisku (czyli na 2 figsy), Ajronkłapki mają dwa w ramce (czyli na 5 figsów).