Martwy ylf, czyli PlayMini Of The Month (KONIEC PRACY)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
ziooiz
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: ziooiz »

Niestety............................. muzyk do bani jak by cały oddział był jak częmpion.......hmmmm miodzio by było ..... malowanie spoko

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

szczerze jakieś te kości IMO słabo ci wyszły. albo mi sie zdaje albo ty tylko białym je pomalowałeś. co do konwersji to naprade spoko :wink:

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Miko »

Kości czempiona są cieniowane ale delikatnie, zresztą nie miałem blanszeta :] Reszta komanda jest tylko biała. Jeszcze nie zadecydowałem jak będę malował kości więc pozostawiłem białe.
Reszta oddziału też będzie miała kolczugi jak czempion ale nie wszyscy, nie każdy może wyglądać dobrze :] Jakaś rużnorodność musi być.

radaner
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: radaner »

Kurczę świetny pomysł na kownersję, naprawde genialny a i wykonanie jego oceniłbym na 6! :) Ale malowanko (a raczej fotki myśle ;) ) jakoś tak na 5, 5-. Mogłeś go jeszcze na jakimś kamieniu dać odwróconego do oddziału ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Fajny szkieletor, klimacik, zrób tak całą armię :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Fajna konwersja :) Podoba mi się :)

Za to malowanie już różnie - metaliki wyszły naprawdę fajnie - takie zabrudzone, pordzewiałe - czyli takie jakie być powinny :)
Kości to tragedia... I o ile w VC białe fajnie wyglądają to hm... Twoje wykonanie pogorszyło trochę sprawę. Może popróbuj wyjść od jakiegoś szarego do białego...? Kiedyś na necie widziałem fajny artykulik do malowania kości "na zimno" i do VC pasowałoby idealnie... Tutaj wyglądałby lepiej nawet suchar ;)
Sztandar wygląda fajnie. Nawet bardzo :)
Drzewiec już nie... Ino 1 kolor? Można było choć troszkę rozjaśnić...
Podstawka bez rewelacji ale do szkieletów jak ulał ;)

Ogólnie nie jest źle... JEST <OK> :)

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Jak znajdziesz ten tutorial to z wielką chęcią się z nim zapoznam.
Wiem że kości są biedne, ale jak już pisałem nie mam na nie pomysłu, leniwy jestem itd.
Podstawki akurat takie jakie mam będą w całej armii poza kilkoma wyjątkami. Jestem zdania że nie można przesadzać z podstawkami bo w końcu pola bitew to głownie ziemia i trawa a nie, ruiny ogromnej metropolii, to nie Mordheim :P

Jeśli zaś chodzi o sugestie żebym tak całą armie zrobił, to właśnie z taką myślą zaczołgam zbierać VC. Na obecną chwile mam już skonwertowaną prawie całą armie:
cały odział Grave Guard, Ghuli, Black Knight, smoka, 2 pieszych Nekromantów, "konnych" Vampira i Wight Lord. Szkieletów 10 sztuk. Tak więc do przerabiania zostały mi już tylko szkielety, Banshee (jeszcze nie zdobyłem figurek) i Spirit Host (też jeszcze nie mam figurek).
Każda figurka w armi jest(będzie) przerabiana z DE. Nie mam jeszcze konkretnej rozpiski, ale raczej będzie to armia złożona żeby pokazać każdy oddział a nie żeby wygrać.

Niestety pomalowany jest tylko komand do szkieletów 1 Grave Guard i Wight Lord. Smok wymaga kąpieli bo kupiłem od dzieciaka już pomalowanego. Jeśli zainteresowanie taką armią będzie dość duże to może zrobie kilka fotek niepomalowanych figurek i założę odpowiedni temat.

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

A mi tam się podoba. Owszem, kości strasznie czyściutkie, ale golden demon to przecież nie jest, a na stół w sam raz. Zrób te zdjęcia, bo jestem ciekawy konwersji, a zapowiada się interesująco...

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Miko niestety tutorialu nie znajdę bo już kiedyś szukałem...
Ale chyba było od szarego do białego, choć głowy nie dam...

Może kiedyś mi się nawinie to dam linka :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

pomysl na VC zrozbionych z DE nie jest nowy, juz widzialem taka armie (jakies 4-5 lat temu), ale nie przypominam sobie tak pokiereszowanej zbroi. Fajna konwersja, z malowaniem gorzej. O ile metaliki sa w porzadku to elementy najwazniejsze u szkieletow - kosci, wyszly bardzo slabo. przede wszystkim powinny byc brudne jesli zdecydowales sie na zardzewiale zbroje. Poprostu wszystkie elementy figurki musza ze soba "grac" zeby efekt byl dobry.
No i zrob fotki reszty swojej armii, bo jestem bardzo ciekawy :)

Awatar użytkownika
Miko
Powergamer Rozpiskowy

Jak mawiają filozofowie, wszystko już kiedyś było. :] Ja jeszcze nie wiedziałem VC z DE, widziałem 2 z HE z czego jedna w WD. Myślałem też nad zrobieniem VC z orków, ale nie wiem czy bym zmieścił figurki na małych podstawkach i do tego potrzebował bym dużej ilość odlewów orka szkieletu z Cursed Company, nie miał bym też z czego zrobić smoka, więc zostałem przy martwych DE.

Co do fotek to się rozmyśliłem :] Zdjęcia będę tylko robił już gotowym figurkom i tym wystawianym na PMOTM. Jak dobrze pójdzie to od wtorku wezmę się za malowanie, więc niedługo powinny pojawić się nowe trupki.

Przy okazji drobny apel :]

Kupię 2 Witchki z obsługi Cauldron Of Blood.
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
Dokładnie to:
2K Cauldron Of Blood Witch Elf (Dagger)
2K Cauldron Of Blood Witch Elf (Sword)

Jak ktoś ma zbędne czaszki to też z chęcią je przyjmę. Interesują mnie tylko te kompletne i bez hełmów. Te z wypraski Chaosu też się nadają ;)

Awatar użytkownika
Jarson
Plewa

Post autor: Jarson »

Nie no stary, klasa....widać, że sporo roboty w to włożyłeś....nie ma to tamto, jedna z lepszych prac jakie widziałem...

ODPOWIEDZ