He 2250
He 2250
Arcymag IV lvl 355
-silver wand
-ring of fury
-scroll
-scroll
-scroll
Mage II 182
-seer
-channaller
-steed
-pure
Commander 198
-BSB
-steed+barding, dragon armour
-Battle banner
5x Silver helms, musican (save 2+) 122
5x Silver helms (save 2+) 115
6x Dragon Princes 241
-fcg
-Ellyrion Banner
-helm of fortune
15x Swordmasters 275
-fcg
-Banner of Sorcery
4x Tiranoc Chariots 340
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
-silver wand
-ring of fury
-scroll
-scroll
-scroll
Mage II 182
-seer
-channaller
-steed
-pure
Commander 198
-BSB
-steed+barding, dragon armour
-Battle banner
5x Silver helms (save 2+) 115
6x Dragon Princes 241
-fcg
-Ellyrion Banner
-helm of fortune
15x Swordmasters 275
-fcg
-Banner of Sorcery
4x Tiranoc Chariots 340
2x Great eagles 100
2x Bolts 200
Nie jest złe ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale za dużo chariotów, na DP można by lion standar albo chociaż WB ale nie ellyrion.... Swordów raczej 18.... 1 oddział spearelfów zamiast 5SH i chariota.. Ogólnie troche bym pozmieniałale ta twoja wersja też nei jest taka zła
No i BoH było by fajnie wziasć
a małego przerobić na caddyego.
Pozdro
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale za dużo chariotów, na DP można by lion standar albo chociaż WB ale nie ellyrion.... Swordów raczej 18.... 1 oddział spearelfów zamiast 5SH i chariota.. Ogólnie troche bym pozmieniałale ta twoja wersja też nei jest taka zła
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pozdro
pomimo 5 czarów?zafael pisze:arcy zdecydowanie seer - nie mozna w takim przypadku polegac na rzucie
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
pomimo. magowie znajacy 5 czarow maja wredna tendencje do nielosowania najwazniejszego w kluczowych bitwachJagal pisze:pomimo 5 czarów?zafael pisze:arcy zdecydowanie seer - nie mozna w takim przypadku polegac na rzucie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
arcymag bez seera to plewny arcymag.
dlatego seera ma mały wraz z channallerem
. Zaś aby dać seera duzemu trzeba pozbyć sie scrolla, a dwa to tak minimalnie, 3 już styka...
hashahahaha zajebiście mnie tym rozjebałeś hahahaha dobra riposta.Daro pisze:No to jak sam napisałeś jesteś marnym graczem.
Armia spoko, ale też bym pomyślał o BoH, teraz ludzie mają czasem tyle anty magii, ze to szok.
zrobione
zaf
Ale trzech posŧów nie potrzeba...Izo pisze:hashahahaha zajebiście mnie tym rozjebałeś hahahaha dobra riposta.Daro pisze:No to jak sam napisałeś jesteś marnym graczem.
Armia spoko, ale też bym pomyślał o BoH, teraz ludzie mają czasem tyle anty magii, ze to szok.
Nie trzeba chyba seera na Arcymagu szansa że nie wylosujesz tego czaru jest mała... A seer kosztuje dużo
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Bum...!
dobry gracz dazy do eliminacji elementu losowego - a wybor czarow jest rzutem ktory ma wplyw na cala bitwe.Husiat pisze: Nie trzeba chyba seera na Arcymagu szansa że nie wylosujesz tego czaru jest mała... A seer kosztuje dużo
seer jest drogi? 30pkt za najfajniejszy magiczny bajer w calym WH?
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Czyli gracz skaveński jak jest dobry to nie wystawi Grey Seera?dobry gracz dazy do eliminacji elementu losowego - a wybor czarow jest rzutem ktory ma wplyw na cala bitwe.
I tak patrze po waszych postach(Poznaniaków) i wy macie chyba nad łóżkami jakies plakaty w stylu:
dobry gracz:
1.nie zwala na rzuty jak przegrał
2.eliminuje losowość
3.....
itd.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Seer nie jest elementem losowym. Ma dużo przydatnych czarówChory pisze:Czyli gracz skaveński jak jest dobry to nie wystawi Grey Seera?dobry gracz dazy do eliminacji elementu losowego - a wybor czarow jest rzutem ktory ma wplyw na cala bitwe.![]()
Jak wybierasz lore pod przeciwnika to pod każdego znajdziesz jakiś wiaterek magii gdzie będziesz miał te 3 co najmniej dobre czary - jak jednego braknie to i tak luz - kości idą jeszcze przecież do juniormaga. Seer na arcy to jednak marnotrawstwo punktów...
A w okolicach Poznania widocznie sami pechowcy - że tak sie boja kostek
(noł ofens).
Pozdro
A w okolicach Poznania widocznie sami pechowcy - że tak sie boja kostek
Pozdro
Dobrze, że są jeszcze autorytety takie jak Ty DaroDaro pisze:No to jak sam napisałeś jesteś marnym graczem.
Zawsze żyłem w nieświadomości i brałem seera na arcymagu... ale ze mnie plewa, przecież nie robi, jeśli nie wylosuje zatrzymywania smoka z beasta, kuźni grając z imperium, komety czy pit'a na krasie itd. Smok sie złoży od 2k6 s3, czolg czy lancę rozwale z 2k6 s4, to przecież prawie to samo co kuźnia...
A do tego jeszcze drugi mag ma te najfajniejsze czary, które przeciwnik bedzie zawsze wpuszczal
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Pozdrowienia dla wszystkich teoretyków
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Kowal
Ostatnio zmieniony 2 cze 2007, o 05:21 przez Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
moze i marnym graczem jestem, jednak wiem ze:
jesli mam do wyboru 5c czarow losowych i 4 takie ktore sobie wybiore i jestem ich pewny
To wole wybrac pewna opcje.
Jeden z najlpeszych opcji dla maga to to, ze sobie wybierze czar
drugim to ze ma duzy wybor. IMO to lepsze od slnowej zdolnosci wybierania lorow (bo jest opcja ze nie wylosujesz tego wlasciwego)
jesli mam do wyboru 5c czarow losowych i 4 takie ktore sobie wybiore i jestem ich pewny
To wole wybrac pewna opcje.
Jeden z najlpeszych opcji dla maga to to, ze sobie wybierze czar
drugim to ze ma duzy wybor. IMO to lepsze od slnowej zdolnosci wybierania lorow (bo jest opcja ze nie wylosujesz tego wlasciwego)
tak, seer jest niezastąpiony, to racje jednakże bardzo wiele grałem kombinacją seer, jevel, RoC i scroll i ona jest bardzo dobra ale trzeba czasem próbować innego typu zagrywki, tą którą przed chwilą przytoczyłem byłem nawet swego czasu największym propagatorem ale czas na zmiany ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)