HE 2500 standard (?)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Re: HE 2500 standard (?)

Post autor: Dębek »

@Robson, dlaczego w fellbaty łatwiej trafić? Tylko skirmiserzy z zasadą infantry mają -1 do hita? Z czego to wynika, bo przynam, ze w rulebooku tego nie zauważyłem.
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

może się mylę, ale myslałem ze fell baty nie są już skirmish z racji bycia war beast, czyli łatwiej w nie trafić niż w 7ed. Narzekanie na bolca jest imo bez sensu ;) chociaż dla ciebie to akurat dobrze :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Robson pisze:może się mylę, ale myslałem ze fell baty nie są już skirmish z racji bycia war beast, czyli łatwiej w nie trafić niż w 7ed. Narzekanie na bolca jest imo bez sensu ;) chociaż dla ciebie to akurat dobrze :P
Dokładnie tak jak mówisz. Mam nadzieję, że taka tendencja się utrzyma. Nie ma to jak spam orłów przeciw brecie i 0 balist. Na szczęście, kto by się bretą przejmował. :wink:
Co do -1 do hita to nie ma znaczenia czym jest skirmisher.
Obrazek
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Aldean pisze:
Andrzej pisze:
A co do rozpy, to nie czuje się kompetentny do jej komentowania :wink:
no coś Ty, nalezy dzielić sie doświadczeniami. Zeby w przyszlosci elfy zdominowaly turnieje;> ergo, czekam na króciutki opis z silesiana;]
Spoko, jak mi wróci ochota na battla to coś skrobnę :)

Na razie i tak nie będzie dużo turniejów na 2500+, formaty będą raczej 1600 pod mastera. Ale coś się wykmini :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ