8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
W erracie na pewno napisane jest, że fanatyk nie wzbudza paniki.
Co do wyboru broni - to co jest lepsze nie ma żadnego znaczenia, wybrać nie można, jeśli ma specjalną broń - musi jej używać: np. 10 spearmenów dowolnej armii stojący w jednym lub dwóch rządkach, gdyby mogli wyrzucić włócznie i walczyć hw i shield mieliby parry save, a nie mogą, muszą używać włóczni za którą nie dostają absolutnie nic. Druga zasada - jeśli ma magiczną broń, musi jej używać (i też bez możliwości wyboru).
Co do wyboru broni - to co jest lepsze nie ma żadnego znaczenia, wybrać nie można, jeśli ma specjalną broń - musi jej używać: np. 10 spearmenów dowolnej armii stojący w jednym lub dwóch rządkach, gdyby mogli wyrzucić włócznie i walczyć hw i shield mieliby parry save, a nie mogą, muszą używać włóczni za którą nie dostają absolutnie nic. Druga zasada - jeśli ma magiczną broń, musi jej używać (i też bez możliwości wyboru).
Ale muszą używać broni specjalnej o ile ją posiadają.
Hierarchia jest taka:
1. Broń magiczna
2. Broń specjalna
3. Broń ręczna
Hierarchia jest taka:
1. Broń magiczna
2. Broń specjalna
3. Broń ręczna
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
p 89 CLOSE COMBAT WEAPONS
"If a model carries a special close combat weapon he must fight with it in Close Combat phase - he cannot elect to wield his hand weapon instead"
magiczne bronie opisane w nastepnym paragfrafie
"If a model carries a special close combat weapon he must fight with it in Close Combat phase - he cannot elect to wield his hand weapon instead"
magiczne bronie opisane w nastepnym paragfrafie
Ostatnio zmieniony 5 paź 2010, o 10:04 przez misha, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
czy jesli rzuci sie dwojke lighta: "the speed of light" na war maszynke to czy w tym momencie moze sie ona obronic przed sloneczkiem rzutem na inicjatywe?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
na ile ranieni są WL z sygnaturki z metalu?

wlasnie wiem, ze tak jest.Andrzej pisze:Nie. Maszyny oblewają I z automatu.
ale chodzi o to, ze przy opisie dwojki lighta nie jest napisane, ze WS i I wzrastaja do 10 tylko jest napisane, ze unit na ktory zostal rzucony czar ma WS i I 10.
czyli formalnie rzecz biorac war maszyny nie maja I wiec oblewaja wszystkie testy na inicjatywe. z czaru sped of light zyskuje I = 10. czemu wiec w tym momencie test mialby byc oblewany z automatu, skoro mam statystyke do testowania?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Czy można wystawić 8 postaci? czy jest jakiś limit poza punktowym?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Nie ma. Na 2500 w skavenach możesz wystawić nawet 41.
Ponieważ przy machinach jest zapisek, że automatycznie oblewają wszystkie testy, oprócz bodajże T i Ld.Morsereg pisze:wlasnie wiem, ze tak jest.Andrzej pisze:Nie. Maszyny oblewają I z automatu.
ale chodzi o to, ze przy opisie dwojki lighta nie jest napisane, ze WS i I wzrastaja do 10 tylko jest napisane, ze unit na ktory zostal rzucony czar ma WS i I 10.
czyli formalnie rzecz biorac war maszyny nie maja I wiec oblewaja wszystkie testy na inicjatywe. z czaru sped of light zyskuje I = 10. czemu wiec w tym momencie test mialby byc oblewany z automatu, skoro mam statystyke do testowania?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Młody Pajak
- Kradziej
IMo 5+Asassello pisze:na ile ranieni są WL z sygnaturki z metalu?
Odnośnie jeszcze magicznych broni i czempionów oddziałowych. Obowiązuje taka hierarchia jaka została już przedstawiona:
1. Broń magiczna
2. Broń specjalna
3. Broń ręczna
Jeśli kupisz czempionowi w oddziale z halabardami, Sword of Might to będzie używał Sword of Might, a reszta oddziału będzie używała halabardy. Jeśli jednak kupisz temu samemu czempionowi zamiast magicznej broni magiczną tarczę, będzie on wciąż używał swojej halabardy, gdyż tarcza nie zalicza się do magicznych broni, lecz do magicznych pancerzy. Efektywnie zmarnowane punkty.
Do testów maszyn - niezależnie od tego jak zostaną powiększone statystyki machiny wojennej, oblewa ona wszystkie testy charakterystyk automatycznie poza testami T i Ld.
WL są ranieni z sygnaturki metalu na 5+.
1. Broń magiczna
2. Broń specjalna
3. Broń ręczna
Jeśli kupisz czempionowi w oddziale z halabardami, Sword of Might to będzie używał Sword of Might, a reszta oddziału będzie używała halabardy. Jeśli jednak kupisz temu samemu czempionowi zamiast magicznej broni magiczną tarczę, będzie on wciąż używał swojej halabardy, gdyż tarcza nie zalicza się do magicznych broni, lecz do magicznych pancerzy. Efektywnie zmarnowane punkty.
Do testów maszyn - niezależnie od tego jak zostaną powiększone statystyki machiny wojennej, oblewa ona wszystkie testy charakterystyk automatycznie poza testami T i Ld.
WL są ranieni z sygnaturki metalu na 5+.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Mam kilka pytań:
W jaki sposób Black Coach przechodzi test inicjatywy? Sam w sobie nie posiada. Zdaje na inicjatywie Wraith'a?
W jaki sposób działają testy spowodowane dotknięciem przez wzornik jeżeli oddział jest w budynku, tzn jeżeli jest mały wzornik to ile modeli ma się testować, budynek ma dwie kondygnacje?
W jaki sposób Black Coach przechodzi test inicjatywy? Sam w sobie nie posiada. Zdaje na inicjatywie Wraith'a?
W jaki sposób działają testy spowodowane dotknięciem przez wzornik jeżeli oddział jest w budynku, tzn jeżeli jest mały wzornik to ile modeli ma się testować, budynek ma dwie kondygnacje?
- Młody Pajak
- Kradziej
@pepe ad1 zdaje na inicjatywie Wraitha.
ad2 D6 modeli jeśli dobrze przeczytałem.
ad2 D6 modeli jeśli dobrze przeczytałem.
o ten sam przyklda mi chodzi, czy jest to legalny walek czy nie ??:Pturalyon pisze:Ok w takim razie daje przykład:
Wykupujemy Championowi white lionsów tarcze za 5pkt że na 2+ discountuje pierwszego hita. W takim razie, jeżeli champion nadal używa dwuraka, a tarcze ma zawieszoną na plecach, czy mogę uzyc jej specjalnej zdolnośći czy też nie?
- Młody Pajak
- Kradziej
Poczytaj booka
Jest napisane, że mag i D6 modeli.