Demony na Kohortex-a nóż widelec pojadę.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Demony na Kohortex-a nóż widelec pojadę.

Post autor: Reyki »

Herald Tzeentcha Generał
MoS-Life
Scroll

Herald Khorna Bsb
GIoD
Firestorm

40 blodków FCG Endless

20 horrorków sztandar i muzyk

10 plagusów sztandar

5 Flamerów

1 Fiend

1 Fiend

Równiutko 1600pkt

Jeden klocek do walki tomoże mało ale zauważyłem że wykonywanie scenariuszy bywa trudniejsze jak ma się kilka dużych klocków.

Plagusie to taki trzymacz szmatki (mają t4 więc mniej się boję ostrzału łuczników) gdzieś na tyłach armii.
Horrorki w ilości 20 powinny styknąć. Mają muzyka i sztandar więc są i cennym i mobilnym oddziałem.Dodatkowo chanelling i rzucenie jakiegoś śmiecio pocisku.
Bloodki. Po tym co robiły na ostatnim turnieju w Łodzi nie wychodzę z domu bez 40 FCG.Miażdżą mosznę i wszystko inne.
Fiendy-nigdy nie uzywałem. Może się przydadzą.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Nie możesz powtarzać 2 tych samych rare-ów ( fiendy ) :wink:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Łeeee. To z dupy taki regulamin. Zamiast Fienda może bym znalazł punkty na 5-6 furii.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

też mi się wydaje że trochę z d. jest ograniczanie rarów w takim stylu - lepiej byłoby enumeratywnie wyliczyć co się nie może dublować...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Zamiast tych plagusuów wrzuciłbym 10tkę horrorów - też mogą się kitrać z tyłu, a dodatkowo channelują i jeszcze mogą cisnąć pociska. No i zamiast fienda 5 furii ze względu na legalność.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

demoniczne rozpiski... takie nieskomplikowane...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Kefas pisze:demoniczne rozpiski... takie nieskomplikowane...
ta armia nigdy nie była skomplikowana... bierze się to co najlepsze i nie patrzy się na "klimat", bo przecie to demony aaa.. że innych bogów to hu...j z tym, przecie można je jakoś zachęcić do "współpracy" (?)

co do rozpiski zamiast fiendów furie... jakoś nie przekonywuje 1fiend 3 może i tak ale 1 nie za bardo, lepsze 5 furi

i czemu herald Khorna nie ma armora? da o wiele większą przeżywalność jego w razie czego

jeśli chcesz jakieś pkt jeszcze... to 30 BL powinna starczać na te pkt. gez obawy, dał bym w plagusy przynajmniej 5... ale jak uważasz

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Na ostatnim turnieju bsb bez armoura zginął tylko raz (razem z resztą oddziału się sypnął).
Jakoś nie przekonuje mnie ten sv. wolę za te pkt dorzucic jakis model.

Co do horrorów. Jakośnie odczuwam potrzebu kolejnego oddziału czarującego.
Niby chanelling jest ok. Ale pocisku nie rzucę bo zasięg mały i trzeba się pokazać. A tego własnie chcę uniknąć.
Przy plagusiach jest ten plus ze az tak sie chowac nie muszą.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

na następnym może zginąc 3 razy przez brak sv...

lepiej wyrzuć jednego bloodthristera srsly
Obrazek
T

ODPOWIEDZ