APEL do LS o rewizję - Monster & Handlers

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: APEL do LS o rewizję - Monster & Handlers

Post autor: Morrok »

czyli co, inicatywę hydra tez bierze od poganiaczy?

wóz albo przewoz

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

swieta_barbara pisze: moim zdaniem idea poganiaczy sprowadza sie do tego, ze monster nie musi zdawac monster reaction, a nie do rozdawania statystyk tam gdzie to korzystne.
+1
krótko i na temat

Awatar użytkownika
Loke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Loke »

Zarówno w UK jak i w Islandii coś tak oczywistego w ogóle nie podlega dyskusji. Najwyższe Ld w oddziale Hellcanonu mają krasnale i z tego Ld sie korzysta i to się tyczy wszystkich M&H. Widzę, że u nas jak zwykle musi być odwrotnie...
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Nie no bez jaj.
Skąd pomysł, że monster nie musi?
Przecież w RB stoi jak byk, że w momencie utraty poganiaczy musi ten test zdawać!
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Loke pisze:Zarówno w UK jak i w Islandii coś tak oczywistego w ogóle nie podlega dyskusji. Najwyższe Ld w oddziale Hellcanonu mają krasnale i z tego Ld sie korzysta i to się tyczy wszystkich M&H. Widzę, że u nas jak zwykle musi być odwrotnie...
A u was bija murzynow.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Morrok pisze:czyli co, inicatywę hydra tez bierze od poganiaczy?
wóz albo przewoz
Pieprzycie Panie.
Inicjatywa przechodzi tylko w modelach wieloczęsciowych, nie unitach, o czym doskonale Pan wiesz.
Testy inicjatywy (z czarów itp). affektują modele, nie unity, więc o korzystaniu z cudzej I nie mam mowy.
Testy Ld, o których tu dyskutujemy bierze unit, a na 10str. stoi jak wół: If a unit includes models with different Ld values, always use yhe one with the highest Ld.
przegiete oddzialy jak helga, hydra i salki
:lol2: :lol2: :lol2:
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

No, co do hydry się zgodzę :) . I popieram propozycję zembola :) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Apeluję do LS o zmianę swojej interpretacji.

Argumenty zostały już przytoczone więc aby się niepotrzebnie nie powtarzać tylko dam wyraz swojej prośbie.
:)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Apeluję do LS o zmianę swojej interpretacji.

P.S. Zamówiłem VC. Nic nie zmieniajcie.
Ostatnio zmieniony 8 paź 2010, o 16:45 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Mam nadzieję że na LS nie działają apele ludzi,
którzy grają raz na 2 miesiące,
a na co dzień tylko teoretyzują na forum
ukazując przy okazji jak im ciężko się gra :wink:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Podczas głosowania wyraziłem swoje zdanie, gdyż takie według mnie było najbardziej logiczne i najbardziej podparte zapisami z RB.

Większość członków LS zdecydowała inaczej, również mając argumenty, które przytoczyłem już w innej dyskusji (choć tam o ile pamiętam odnosiło się to głównie do maszyn wojennych i ewentualnych podobieństw/różnic z M&H). Skoro LS zadecydowała tak, a nie inaczej, nie będę sam z siebie wprowadzał chaosu w decyzje większości na temat uściśleń - w takim przypadku jako jeden z jej członków, będę stał za tym co robi LS.

Niemniej swoje zdanie na ten temat wyraziłem - nie zostało ono zaakceptowane przez resztę LS i tyle, lecz wciąż uważam, że wersja którą przedstawiłem podczas głosowania jest najbardziej logiczna i prawidłowa. Jeśli kwestia zostanie ponownie wzięta pod uwagę (czy to z powodu tego apelu, czy też kiedyś w przyszłości) i będę miał prawo glosować, zagłosuje tak samo jak za pierwszym razem. Jeśli rewizja nie nastąpi - zostanie tak jak już zagłosowano.

To gwoli wyjaśnienia, dla osób które widzą sprzeczności w tym co piszę i jak się wypowiadam.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

zielonatrawa pisze:Mam nadzieję że na LS nie działają apele ludzi,
którzy grają raz na 2 miesiące,
a na co dzień tylko teoretyzują na forum
ukazując przy okazji jak im ciężko się gra :wink:
123 bitwy od czasu, kiedy zacząłem liczyć (nowa edycja lizaków - luty 2009)
to średnio 6,5 bitwy miesięcznie (z czego zdecydowana większość na turniejach lub w lidze lokalnej) - cóż na więcej nie pozwala mi praca, żona, dzieci, inne hobby - nie każdy na tym forum ma 15 lat i wolne po szkole.
Coś jeszcze miłego chcesz mi powiedzieć?
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

Loke pisze:Zarówno w UK jak i w Islandii coś tak oczywistego w ogóle nie podlega dyskusji. Najwyższe Ld w oddziale Hellcanonu mają krasnale i z tego Ld sie korzysta i to się tyczy wszystkich M&H. Widzę, że u nas jak zwykle musi być odwrotnie...
a na ile dispeluja ripy? na pewno nie tak jak ls ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Na pewno wrócimy do tej kontrowersyjnej kwestii. Ciężko jest zinterpretować fragment mówiący o tym, że poganiacze są ignorowani "for most gaming purposes" - szczególnie, że w zasadzie całość opisu M&H składa się z wyliczenia tego, w jakich wypadkach M&H ignorowani nie są.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Mac pisze:Większość członków LS zdecydowała inaczej, również mając argumenty, które przytoczyłem już w innej dyskusji (choć tam o ile pamiętam odnosiło się to głównie do maszyn wojennych i ewentualnych podobieństw/różnic z M&H). Skoro LS zadecydowała tak, a nie inaczej, nie będę sam z siebie wprowadzał chaosu w decyzje większości na temat uściśleń - w takim przypadku jako jeden z jej członków, będę stał za tym co robi LS.
dzizas, masz swoje zdanie to sie go trzymaj, i tak odstajesz (do przodu) od reszty ls wiec luz, czlonkowie LS powinni byc obiektywni a nie chowac glowy w piasek bo inni tak chca, na poczatku 8 bodajze Barb zagrozil (;)) ze opusci LS jak przejdzie jedno uscislenie :)

oczywiscie +1 do apelu

a jak juz sa takie apele, JJ sie tez cos tam zaangazowal, to moze jak gw samo zaproponowalo ze bedzie pomagalo, w sensie wydawania faq, to jak sytuacja tez miala miejsce na warhammer.org to az dziw ze wiekszosc europiejskiego srodowiska turniejowego nie umie wplynac na gw zeby wdalo faq wczesniej ;/, no chyba ze niektorzy chca grac w swoja hybryde ;]
Barbarossa pisze:Na pewno wrócimy do tej kontrowersyjnej kwestii. Ciężko jest zinterpretować fragment mówiący o tym, że poganiacze są ignorowani "for most gaming purposes" - szczególnie, że w zasadzie całość opisu M&H składa się z wyliczenia tego, w jakich wypadkach M&H ignorowani nie są.
ale tez zapisane jest kiedy sie ich olewa.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Ziemko pisze:Takze popieram. Najsensowniejsza argumentacje dal MAC:
Do testów LD używa się największej statystyki w oddziale. Do testów charakterystyk używa się największej statystyki jeśli profil jednostki jest łączony - zasada M&H jest opisana tak samo jak zasada maszyn wojennych - profil łączony, a załoganci nie mogą być poddawani jakimkolwiek efektom czy tez działaniom osobno od swojej machiny. Myślę, że można by wziąć to tak samo, tyle, że M&H nie oblewa automatycznie testów.
+1 i mój głos. :D
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

kauczuk
Mudżahedin

Post autor: kauczuk »

uwazam ze tak samo jak z dispelem ripow ls popelnilo blad na zasadzie: zetnijmy bo za mocne

+1 moj glos

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

kauczuk pisze:uwazam ze tak samo jak z dispelem ripow ls popelnilo blad na zasadzie: zetnijmy bo za mocne

+1 moj glos
dokładnie

+1 i mój głos

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

zielonatrawa pisze:
swieta_barbara pisze: moim zdaniem idea poganiaczy sprowadza sie do tego, ze monster nie musi zdawac monster reaction, a nie do rozdawania statystyk tam gdzie to korzystne.
+1
krótko i na temat
Czyli w sumie nie powinni także atakować bo przecież są ignorowani [ wiem że jest inaczej ] for most game purpose...

Oczywiście idąc RAW te potworki nie powinny korzystać z LD poganiaczy [ a po to przecież przy nich biegają ] jednak wolałbym potraktować to intuicyjnie jak żyrosa i jego uciekanie i jak powinno być nie ściąganie herosa na orle z KB [ ale to inna dyskusja... ].
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Cóż
Nie jestem w pełni obiektywny, bo gram DE ale udupianie innych słabszych armii kosztem jednej Hydry jest lekko nieteges :wink:
Wolę jednak hydrę 0-1 jak w BP, a inne armie normalnie niech biorą LD od poganiaczy #-o
Na szczęście gram już tylko okazjonalnie, wiec nie przeszkadza mi taki burdel z zasadami.

ODPOWIEDZ