Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
2. Rzucasz raz, na wyższej I (w tym wypadku seera)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
mac napisal cos innego,Andrzej pisze:2. Rzucasz raz, na wyższej I (w tym wypadku seera)
2. Kwestia dzwonka - przy słońku i przy dwellers below i przy pitce - kiedy i na jakiej i ile razy testuję statystyki. Czy jeden raz na najwyższej (zawsze 5) czy seer i dzwonek osobno na swoich.
Mac: Dzwon i Seer to "mounted model" - tyle można wynieść podobieństw z innymi modelami.
- Przy czarach i atakach templatkowych dla modele wierzchem, obrywa zarówno jeździec jak i to co jest ujeżdżane.
- Testy statystyk są zdawane dwa razy na jednej najwyższej wartości dla całego modelu. Tylko ta część, która nie zda obrywa.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Na silesianie Jankiel powiedział, że jest jeden test. Ale w sumie to i tak na jedno wychodzi
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Czy można w tej edycji trzymać skaveńskiego bohatera w ostatnim ranku? Przepraszam, za pytanie, ale armybooka nie mogę znaleźć.
"The difference between gods and daemons largely depends upon where one is standing at the time."
Lorgar, Primarch of the Word Bearers
Zaraz, zaraz. Ale chyba nie można go sobie przestawić ot tak, kiedy się chce?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Można go odstawić do tylnego szeregu po odmowie pojedynku, wtedy heros nie walczy ale daje normalnie LD, re-rolle jeśli jest BSB itd.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nom, edycje ci się pomieszały (jak widać nie tylko tobie )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
No cóż, będę musiał wymyślić coś dobrego dla osłony bohaterów A co do edycji- absolutna prawda, od końca 6 edycji szczury leżały w walizce, więc pewne przyzwyczajenia pozostały
"The difference between gods and daemons largely depends upon where one is standing at the time."
- gerald_tarrant
- Masakrator
kolega pytał, czy można trzymać, nie czy można ustawić...Arbiter Elegancji pisze:nom, edycje ci się pomieszały (jak widać nie tylko tobie )
- gerald_tarrant
- Masakrator
o tym nie wiedziałem :p
Ale da się to zrobić tylko w oddziale z dzwonem/furą. W innych oddziałach średnio się to opłaca.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Witam mam dość ważne pytanie. Załóżmy że mamy klocek 20 clanratów w 4 szeregach a w zasięgi 12' stoi generał w oddziale 30storverminów w 6 szeregach i z jakiegoś wzglęgu klocek 20 clanratów testuje test na złamanie itp. to czy generał dając im swoje ld ma prawo dodać do niego szeregi oddziału w którym stoi?
NP.:
Klocek 20 clanratów przechodzi test złamania w zasięgu 12' znajduje się szary prorok(generał) stojący w klocku 30stormverminów w 6 szeregach
Pytanie czy dając złamanemu oddziałowi swoje ld na przetestowanie testu może dodać do niego szeregi jednostki w której stoi? A wtedy z 6 ld szarego proroka zrobiło by się 10ld ponieważ to maks...
NP.:
Klocek 20 clanratów przechodzi test złamania w zasięgu 12' znajduje się szary prorok(generał) stojący w klocku 30stormverminów w 6 szeregach
Pytanie czy dając złamanemu oddziałowi swoje ld na przetestowanie testu może dodać do niego szeregi jednostki w której stoi? A wtedy z 6 ld szarego proroka zrobiło by się 10ld ponieważ to maks...
Powrót WE
Cześć,
zdecydowałem sie na gre Skavaenami(choc mocno kusiły DE i Beastmeni) i mam pytanie co do Slave'ów. Czy muszą to byc szczury, czy mogą np. pojedyncze jednostki z innych ras? I jeszcze jedno pytanie, czy Skaveni z IoB bedą dobrym wyborem na początek? I co najlepiej dokupic do takiego zestawu?
Z góry dzięki za odp.
zdecydowałem sie na gre Skavaenami(choc mocno kusiły DE i Beastmeni) i mam pytanie co do Slave'ów. Czy muszą to byc szczury, czy mogą np. pojedyncze jednostki z innych ras? I jeszcze jedno pytanie, czy Skaveni z IoB bedą dobrym wyborem na początek? I co najlepiej dokupic do takiego zestawu?
Z góry dzięki za odp.