Siema.
1.Czy te farbki są dobre?
http://allegro.pl/vallejo-game-color-fa ... 08638.html
2.Gdzie można kupić washe??
3.Jakie potrzebuję narzędzia podajcie najbardziej przydatne.
4.Co się dzieje z farbką ?? Mam żółtą farbkę cytadeli i jak zaczynam nią malować to prześwituje gdzie nie gdzie jest żółte a obok czarne.Co mam zrobić.??
5.Gdzie mam kupić pędzelki.
6.Jak lepiej malować zielonych tak jak na pudełku czy jak chce.
7.Jaki kupić klej.
Z góry dzięki.
Parę pytań początkujący .
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Parę pytań początkujący .
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, o 12:09 przez kibek12, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ad.0 nie trzeba bylo zakladać nowego tematu, skoro temat z podobnymi pytaniami już jest
Ad.1 tak
Ad.2 wszystkie miejsca gdzie sprzedawane są farbki GW
Ad.3 do malowania - pędzle, do rzeźbienia w GSie przybory dentystyczne
Ad.4 to normalne, jeśli żółta farba ma pokryć czarny podkład to musisz nanieść kilka (jeśli nie kilkanaście warstw). Najlepiej zaopatrzyć się w farbkę "Iyanden Darksun" z palety fundation i użyć jej jako pierwszej warstwy, później przejść z niej do odcienia który chcesz uzyskać.
Ad.1 tak
Ad.2 wszystkie miejsca gdzie sprzedawane są farbki GW
Ad.3 do malowania - pędzle, do rzeźbienia w GSie przybory dentystyczne
Ad.4 to normalne, jeśli żółta farba ma pokryć czarny podkład to musisz nanieść kilka (jeśli nie kilkanaście warstw). Najlepiej zaopatrzyć się w farbkę "Iyanden Darksun" z palety fundation i użyć jej jako pierwszej warstwy, później przejść z niej do odcienia który chcesz uzyskać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dodatkowo
3. nóż modelarski, wiertarka ręczna, spinacze jako spiny, pilniki /papier ścierny)
5. Sklep dla plastyków, ewentualnie w ofercie sklepu sprzedającego washe też powinny być pędzle.
7. najlepiej do modeli (najlepiej w modelarskim), ewentualnie poxipol szary. Odradzam kropelki itp.
3. nóż modelarski, wiertarka ręczna, spinacze jako spiny, pilniki /papier ścierny)
5. Sklep dla plastyków, ewentualnie w ofercie sklepu sprzedającego washe też powinny być pędzle.
7. najlepiej do modeli (najlepiej w modelarskim), ewentualnie poxipol szary. Odradzam kropelki itp.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Ja kupowałem w sklepie dla plastyków i nie jestem zadowolony. Ekspedientka dała mi kubek z pędzelkami i żadnej rady ani nic, za to w sklepie z przyborami szkolnymi sprzedawczyni służyła radą i bardzo mi pomogła. Zatem z tymi sklepami plastycznymi to trzeba uważać!LuciusII pisze:Dodatkowo
Bo sklepy plastyczne to wytwór szatana jest. Poza tym, co to za sklep plastyczny w którym pędzle stawiają w kubku?
Oferta malowania: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=23808
Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 19#p686719
Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 19#p686719
Może trzeba było ją poprosić o radę. Ja jestem zadowolony z zakupów w tych sklepach i kiedy się o coś radzę, to uzyskuję pomoc. Chyba że trafiłeś do sklepu w którym sprzedawała osoba która się na tym nie zna, takie się czasem zdarzają, nie tylko w sklepach dla plastyków.tedzio pisze:Ja kupowałem w sklepie dla plastyków i nie jestem zadowolony. Ekspedientka dała mi kubek z pędzelkami i żadnej rady ani nic, za to w sklepie z przyborami szkolnymi sprzedawczyni służyła radą i bardzo mi pomogła. Zatem z tymi sklepami plastycznymi to trzeba uważać!LuciusII pisze:Dodatkowo
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.