Witam
Ostatnimi czasy nabyłem tę oto ślicznotkę
http://www.andrea-miniatures.com/market ... talle=1523
i powoli zabieram się do malowania. Niestety po rozpakowaniu gigantycznego (jak na rozmiary figsy pudełka okazało się że laska którą figurka trzyma w ręku jest zrobiona chyba z czystej cyny bo gnie się przy najdelikatniejszym dotknięciu! Pewnie zamieniłbym to na stalowy drucik, gdyby nie to, że w połowie tego staffa jest odlew dłoni. Nie mam teraz pomysłu jak to przerobić na coś użytecznego. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły/sugestie to będę wdzięczny za podzielenie się nimi. Poniżej dwa zdjęcia tego co w pudełeczku można znaleźć i zbliżenie na sam odlew dłoni.
Pozdrawiam
TT
Daramis - jak usztywnić tą chol#$%^& laskę?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Tiger Brown
- Kradziej
Odetnij dłoń i głownię, ewentualnie i dolne zwieńczenie, jesli koniecznie chcesz je zachować. Wywierć cieniutkim wiertłem otwory w obu częściach i wklej stalowy drucik.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Tiger Brown
- Kradziej
Wiertło 1,5 mm to już całkiem grube, serio. Najcieńsze jakim się z powodzeniem posługiwałem miało 0,3 mm. Da się, spoko.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Jeśli w grę wchodzi zmiana wyglądu laski to proponuje przymocować dodatkowy, cienki twardy drucik i pobawić się GSem.
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?