Woch vs. HE
Moderator: JarekK
Re: Woch vs. HE
Jakieś ciekawe pomysły na HE na 1600 pkt (bez lordów)?
Nie wiem czy warto iść w ogóle w magię czy skupić się na czystej wyżynance...
Nie wiem czy warto iść w ogóle w magię czy skupić się na czystej wyżynance...
Z "przeciwnej strony barykady" powiem, że HE bardzo nie lubią dużych oddziałów z frenzy
Zwłaszcza, jeśli jest to oddział nurgla z bannerem dającym frenzy i dwoma broniami ręcznymi.
Zwłaszcza, jeśli jest to oddział nurgla z bannerem dającym frenzy i dwoma broniami ręcznymi.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
errata, mark dziala tylko jesli nas atakuja i do nas strzelaja
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- gerald_tarrant
- Masakrator
no co ty jaka errataDurin pisze:errata, mark dziala tylko jesli nas atakuja i do nas strzelaja
nie mów im
- Infernal Puppet
- Masakrator
No bez przesady, może i gramy armią "na dorobku" ale jak grać, to grac uczciwie .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Wiesz, to że producent wałuje, nie znaczy, ze my też musimy .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Tak szczerze, WoCh boi się pojedynku z Princem ? jakoś myślę, że nawet najlepsze zestawienie nie robi z Princa takiego koksa. Moje pyt brzmi, czy kiedyś Prince namieszał wam w szykach ?? Wiadomo smok to smok, ale sam prince zrobił coś ciekawego ?? Bo wasi lordowie są w tej grze chyba stworzeni do uwalaia bohaterów innych hehe
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])
Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...
Nie ma takiego wałowaniagerald_tarrant pisze:oj tam oj tam
Wochem można uczciwe dać komuś po paszczy
Udało mi się kiedyś Elfiego princa ściągnąć warshrinem ze smoka- takze ciężko nie jest, ale sam princ czy coś mi kiedyś nabruździł? Hmm.. nie pamiętam.Kaylar pisze:Tak szczerze, WoCh boi się pojedynku z Princem ? jakoś myślę, że nawet najlepsze zestawienie nie robi z Princa takiego koksa. Moje pyt brzmi, czy kiedyś Prince namieszał wam w szykach ?? Wiadomo smok to smok, ale sam prince zrobił coś ciekawego ?? Bo wasi lordowie są w tej grze chyba stworzeni do uwalaia bohaterów innych hehe
Właściwie to szkoda że w tej edycji smoki prawie nie istnieją- zawsze na turniejach robiły wrażenie i w bitwach i dla oglądających/zwiedzających. Taka "wizytówka" battla dla prasy i ku uciesze gawiedzi
Strasznie trudno grać CZYSTYM Khornem:Ghoul pisze:To aż tak trudno się gra czystym Khornem?
- brak magii (chyba, że weźmiesz na lordzie wizard hat - wtedy masz 2 poziomowego maga z głupotą)
- frenzy które jest trudne do opanowania, choć teraz z przerzutem Ld dzięki bliskości sztandarowego armii wymuszone szarże nie stanowią już tak wielkiego problemu, to najbardziej boli overrun po szarży... ogarnięty przeciwnik poświęcając śmieci będzie ustawiał Twe jednostki
Można grać armią Khornea ale obowiązkowo trzeba dorzucać przynajmniej jednego Maga, ja np do mojej armii Khornea daję Maga Tzeentcha i Cienia.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454