Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Punisher17
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Mam kolejne pytanie. Który bohater jest opłacalniejszy, Lord khorna na molochu czy demonicznym wierzchowcu >?
Jak nie jeden to sto jeden
o ile pamiętam, to chyba masz racje. Miałam latającego czarodzieja i Bałagan tłumaczył, że może on dołączyć do piechoty. Ale nie wiem czy do konnych też by mógł.yedee pisze:W tej edycji lataczy juz mozna dolaczac. Ale nie do innych lataczy.Grolshek pisze:No raczej lataczy to nie można ale za to LoSa ma od najtów na 4+.Infernal Puppet pisze:Hej, jeśli hero/lord na dysku jest kawalerią to można go dolanczać do rycerzy ?
"Nie ma ucieczki przed Chaosem. On naznacza nas wszystkich"
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jak mam być szczery to na koniku bo ma look outa sir w kawalerii... chyba że wybór jest tylko podany wyżej to jednak molochKubula17 pisze:Mam kolejne pytanie. Który bohater jest opłacalniejszy, Lord khorna na molochu czy demonicznym wierzchowcu >?
Kubula17 miał chyba na myśli Deamonic mounta wiec podstawka jest taka sama co Jugger dlatego lepiej Juggera bo ma lepszego WS i daje wiekszego sejwaKubula17 pisze:Mam kolejne pytanie. Który bohater jest opłacalniejszy, Lord khorna na molochu czy demonicznym wierzchowcu >?Khumanor pisze:jak mam być szczery to na koniku bo ma look outa sir w kawalerii
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Pytanie podobne do tego, które zadałem na forum ziwerzaków.
Jak to jest z "siłą" Wochu w tej edycji? Trzeba się przygotować na zbieranie batów, czy mozna nawiazać równorzędną walkę z innymi armiami? I jeszcze jedno pytanie którą z tych armi(Woch, Beastmeni) polecalibyście dla początkującego gracza?
Wizualnie trochę bardziej wole krówki natomiast klimatycznie Woch.
Z góry dzieki za odp
Jak to jest z "siłą" Wochu w tej edycji? Trzeba się przygotować na zbieranie batów, czy mozna nawiazać równorzędną walkę z innymi armiami? I jeszcze jedno pytanie którą z tych armi(Woch, Beastmeni) polecalibyście dla początkującego gracza?
Z góry dzieki za odp
- gerald_tarrant
- Masakrator
woch klepie w tej edWilczek. pisze:Pytanie podobne do tego, które zadałem na forum ziwerzaków.
Z góry dzieki za odp
jest też imo dużo łatwiejszy w prowadzeniu niz bestie
-
- Masakrator
Jest zajebiście.Jak to jest z "siłą" Wochu w tej edycji?
I
Kozy posysają.jeszcze jedno pytanie którą z tych armi(Woch, Beastmeni) polecalibyście dla początkującego gracza?
WoCh nie.
- gerald_tarrant
- Masakrator
kto w Wochu poza Steedem Slanesha, Dyskowcem i konnymi marauderami ma Swiftridera?
jest w ogóle jeszcze coś?
jest w ogóle jeszcze coś?
Knighci i Jugg.
A ja pytanie trochę z innej beczki.
Jak to jest z walką, z maszyną. W RB stoi że nominuje 6 modeli które walczą ale "monstrous infantry/cav/beasts" są liczone jako 3. Zawsze myślałem że sprawa wygląda tak że 6 infantry albo 2 konnych, niezliczoną ilość razy na to narzekaliśmy z kolegami, że fasty już tak fajnie nie działają. Ale wczoraj te "/" dały mi do myślenia, że chyba chodzi jednak o wszystkie typy jednostek monstrous, bo inaczej byłyby przecinki.... kocham po prostu GW za ich pisanie zasad.
A ja pytanie trochę z innej beczki.
Jak to jest z walką, z maszyną. W RB stoi że nominuje 6 modeli które walczą ale "monstrous infantry/cav/beasts" są liczone jako 3. Zawsze myślałem że sprawa wygląda tak że 6 infantry albo 2 konnych, niezliczoną ilość razy na to narzekaliśmy z kolegami, że fasty już tak fajnie nie działają. Ale wczoraj te "/" dały mi do myślenia, że chyba chodzi jednak o wszystkie typy jednostek monstrous, bo inaczej byłyby przecinki.... kocham po prostu GW za ich pisanie zasad.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
W takim razie zmienia to całkowicie postać rzeczy. Jest nawet lepiej niż w 7ed. bo walczy zawsze 6 z pełną liczba ataków a nie tylko ci co sie stykają.Waldi pisze:a w maszynę biłoby 6 kawalerzystów
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Podstawka nie ma nic do rzeczy, liczy się troop type z RB ( albo z AB jak takowe do 8 ed. wyjdą ). Nie pamiętam jakim TT jest deamonic mount, ale jugger to teraz monstrual beast i ma look-outa tylko jak siedzi w dragon ograch ( lub stoli w 3" od ).Kubula17 miał chyba na myśli Deamonic mounta wiec podstawka jest taka sama co Jugger dlatego lepiej Juggera bo ma lepszego WS i daje wiekszego sejwa
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Juggera moza wystawic tylko jako mounta pod charakterów co czyni go MC tak jak i Daemonic Mounta.Cos ci sie chyba pomieszało bo Dragon Ogry to Monstrous Infantry wiec kolo na Juggerze nie bedzie miec zadnego Look Out SiraInfernal Puppet pisze:Podstawka nie ma nic do rzeczy, liczy się troop type z RB ( albo z AB jak takowe do 8 ed. wyjdą ). Nie pamiętam jakim TT jest deamonic mount, ale jugger to teraz monstrual beast i ma look-outa tylko jak siedzi w dragon ograch ( lub stoli w 3" od ).
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie, DO to monstrual beasty, zobacz RB .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Punisher17
- "Nie jestem powergamerem"
Mam pytanko. Którego boha kupic:
-Khorne Chaos Lord on Juggernaut
-Lord of Khorne on Daemonic Mount
-Lord of Slaanesh on Daemonic Mount
-Chaos Lord on Daemonic Mount
Było podobne pytanie, ale podałem tylko dwóch i nie wiem na kogo się zdecydować Może Archaon jeszcze?
-Khorne Chaos Lord on Juggernaut
-Lord of Khorne on Daemonic Mount
-Lord of Slaanesh on Daemonic Mount
-Chaos Lord on Daemonic Mount
Było podobne pytanie, ale podałem tylko dwóch i nie wiem na kogo się zdecydować Może Archaon jeszcze?
Jak nie jeden to sto jeden
1,3 i 4.
Wszyscy fajni, bardzo ładne modele. Musisz się zastanowić co najczęściej wystawiasz lub chciałbyś wystawiać, jaki charakter ma twoja armia...
Jest jeszcze Lord of Tzeenth na dysku.
Wszyscy fajni, bardzo ładne modele. Musisz się zastanowić co najczęściej wystawiasz lub chciałbyś wystawiać, jaki charakter ma twoja armia...
Jest jeszcze Lord of Tzeenth na dysku.