Kuferek na figsy

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Kuferek na figsy

Post autor: cahir »

Nabyłem dzisiaj drogą kupna wspaniały kuferek na narzędzia, który zamierzam przeznaczyć na przechowywanie/noszenie swoich figurek. No i teraz mam problem: nie za bardzo przemawia do mnie idea magnesów, więc zastanawiam się jak zagospodarować tą przestrzeń. Może macie jakieś fajne pomysły dotyczące pianek, wyściółek i tego typu rzeczy? Bo jakoś sam kminię i nic nie mogę wykminić.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

jak to nie przemawia do Ciebie idea magnesów? Przecież to najszybszy i pojemnościowo najbardziej ekonomiczny sposób transportu figurek. Jeśli masz kilka dużych oddziałów piechoty to bez magnesów nie ma bata...

a odpowiadając na Twoje pytania po Twojej myśli - znalazłem wczoraj na sieci coś takiego:

http://battlefoam.com/

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Tapicer powinien mieć w ofercie różne grubości i tęgości wkładu, a później czeka Ciebie drogi forumowiczu sporo dłubania.

Magnesy nie przemawiają do Ciebie. Powiem Ci, że jak zastosujesz odpowiednio dużo (lub odpowiednio duże) magnesów to figurki się nie ruszą nawet położone na furmance jadącej po polu ziemniaczanym podczas wykopków.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Gąbkę w różnych grubościach można kupić na allegro. Wystarczy szukać jako gąbka akustyczna bądź też wygłuszająca.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Albo gąbka od materacy, ta taka żółta. Na allegro jest tego od cholery, poza tym w sklepach z meblowych.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Aha, dzięki wielkie. ;] Będę kombinował w tym kierunku.
A czemu nie magnesy? Po prostu wolę, kiedy figurki leżą sobie mięciutko ;] Takie zboczenie
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Och Karol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Och Karol »

Możesz popróbować też z folią bąbelkową, kiedy mi zabrakło gąbek dopełniłem walizkę właśnie tym. Super mi się sprawdziła. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

A ja własnie sprzedałem gąbki na modele te z wyciętymi przegrodami.

Magnesy są do bani. podkleiłem kazdy model i dałem metalowe traye. Okazało się to jednak głupim rozwiązaniem bo nie mogłem nigdzie dostać metalowej walizy o odpowiednich rozmiarach. A docinana blacha w zwykłej walizce plastikowej też nie pasowała gdyż modele się nie mieściły.
Skończyło się na noszeniu wymagnesowanych modeli w gąbkach.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Reyki!! ;(
No trudno, jak będziesz w ŁDK w niedzielę to pogadamy

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Ano faktycznie - dostac metalową walizke o rozsądnych rozmiarach to sztuka. Ja nawet nie szukam. Rozwiązałem sprawę następująco: do wewnętrznych ścianek tekturowego pudełka (tzn. dna, bocznych, oraz górnej) poprzyklejałem kilkanaście magnesów. Do tych magnesów przyczepiają się metalowe traye - na których stoją już ustawione regimenty. W ten sposób rozstawienie hordowej armii (ponad 200 modeli) zajmuje 5 minut.
Kiedyś bawiłem się w zwykłe traye, przegródki na każdą figurkę... to wydłużało czas gry o około godzinę (rozkładania i składanie).

ODPOWIEDZ