Dziwne ograniczenia turnieju
ZASADY ARMII:
- standardowe zasady wystawiania armii na 1800 pkt;
- ZAKAZ !!!! wystawiania LORDÓW;
- NIE DUBLUJEMY jednostek RARE (zapis ten nie obowiązuje HE);
A tu rospa:
Sorceress ( 2lvl, tome of furion, shadow, general ) 150pkt
Master ( bsb, pegaz, soulrender, pendant of khaeleth, h armour, sdc, shield ) 215pkt
6 dark riderów ( champion, kusze ) 146pkt
2 x 14 kuszników ( shields, musicians, champions ) 2 x 164pkt
2 x 5 shadów 2 x 80pkt
20 black guardów ( fcg, armour piercing ) 320pkt
20 black guardó ( fcg, płonące ataki ) 305pkt
hydra 175pkt
1799pkt
Czarodziejka próbuje wylosować brzytwę i robić z black guardów maszyny do zabijania.
Shadzi i dark riderzy na maszyny i/lub do przeszkadzania...
Da rade?
DE na 1800pkt
DE na 1800pkt
Ostatnio zmieniony 3 lis 2010, o 17:32 przez kamelot, łącznie zmieniany 1 raz.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
zamiast championow w kuszach daj sztandary.
1. Płonące ataki wrzucę kosztem muzyka na dr.
2. Sztandary na kuszach bez sensu bo nie ma scenariusza B&G, a czempion zawsze może rzucić challenge zamiast maga jak mi jakiś bohater w to wpadnie.
2. Sztandary na kuszach bez sensu bo nie ma scenariusza B&G, a czempion zawsze może rzucić challenge zamiast maga jak mi jakiś bohater w to wpadnie.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Dark ridersów wziąłem z dwóch powodów:
1) Jak zaczynam to mają 30 cali ruchu w pierwszej turze więc razem z shadami tworzą realne zagrożenie dla wrogich maszyn
2) Mam ich pomalowanych, a kuszników nie i najpewniej nie zdążę pomalować do soboty, a nie chcę tracić podium przez malowanie.
Co nie zmienia faktu, że gdybym miał pomalowanych kuszników to MOŻLIWE, że wrzuciłbym ich zamiast dark ridersów
1) Jak zaczynam to mają 30 cali ruchu w pierwszej turze więc razem z shadami tworzą realne zagrożenie dla wrogich maszyn
2) Mam ich pomalowanych, a kuszników nie i najpewniej nie zdążę pomalować do soboty, a nie chcę tracić podium przez malowanie.
Co nie zmienia faktu, że gdybym miał pomalowanych kuszników to MOŻLIWE, że wrzuciłbym ich zamiast dark ridersów
w jaki sposob DR chcesz na maszyny uzyc bo chyba nie bedziesz do nich strzelal a widze ze kusze im dales
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
To, że mają kusze nie znaczy, że kusze mają zagrażać maszynom. Po prostu mając 2 oddziały w scaucie i jeszcze dark riderów mogę w miarę szybko zlikwidować jakiś chamski trebusz albo działko, a potem se postrzelać z tych kusz.
To już chyba lepiej dać ich bez kusz, a punkty zainwestować w coś innego. Nie będzie wtedy aż tak szkoda ich poświęcić, a maszyny nadal będą ściągać.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.