VIII edycja kontra szczury
Moderator: Hoax
Powtórzę się bo nikt nie odpowiedział na moje pytanie, a zależy mi na opinii na temat składania Warlorda
Zastanawiam się czy jest sens wystawiać Warlorda na Pox Ratku np. z takim wyposażeniem (SoM + Dragonhelm + shield razem 153 pts)? Próbuję zmieścić takiego Warlorda razem z Seerem na dzwonku na 2500. Wiem, że najlepiej sprawdzi się na Bonebreakerze, ale procentowo się nie mieści. Oczywiście Warlord do Rat Ogrów. Czy ktoś już testował pox rata?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
A co za różnica gdzie, jak i tak nie ma Look Outa?Corabb pisze:Oczywiście Warlord do Rat Ogrów
Gralem na PR w 7ed, był mega klimatyczny i całkiem przyjemnie mi się nim grało, ale teraz gdy nie ma look outa jest IMO beznadziejny.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Tu trzeba dodać - warlord to w tym czy innym złożeniu Monsterous Cavalry (nawet na Rat Ogrze) - a nasze jednostki to w najlepszym wypadku Monsterous Infantry (Rat Ogry). Dopisuje bo sam załapałem to dopiero dzisiaj ^^ Wieć podobieństwo warlorda na ogrze do ogrów jest tylko i wyłącznie łudzące ; )
chyba przesadzacie, co wam robi brak look outa, po 2 turach gdzie jest włączony storm banner, przeciwnik jak zobaczy jakiegoś tam warlorda na jakiejś kupie a obok niego 2 abomki chyba będzie strzelał do abomek. strzelanie łukami po tym typie już jest dzielone najpierw w oddział