Re: Warsztat Magdy UP :21.11.2012 Imperium c.d.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Re: Warsztat Magdy UP : 03.12.2010 Bohaterowie

Post autor: Magda »

srebrny nmm czarny+shadow grey + biały
złoty to czarny+ snakebite leather +biały

Właśnie mam ten problem, że nie wiem jak zrobić "estetyczny" brud :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Bardzo ładnie pomalowane modele. :shock:
Na prawdę wspaniały model bsb. Bardzo mi się podoba sztandar, mogący przedstawiac różne chorągwie w rozpiskach.
ten bohater ma bardzo łądnie przedstawiony płaszcz. połączenie tych kolorów na nim jest idealne. :roll:

nie jestem za "pobrudzeniem" Twoich figsów, ponieważ są one jedyne w swoim rodzaju. Brudzenie figsów jest normalne dla wszystkich jednak nie stosuje tego na wszystkich figsach. Jeśli maluje wojów slanesha zawsze staram się pokaza ich piękno a nie brud !

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Kolejna porcja szczurów, tym razem troche inaczej :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

imho miecze wyszly swietnie.
samo malowanie tez bardzo udane - tylko jakos nie pasuje mi ta czerwien z tym zielonym.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Moim zdaniem czerwony z zielonym raczej się nie gryzie :wink:

Mieczyki naprawdę zacne, całość ogólnie bardzo ładnie i czysto się prezentuję. Ja bym troszkę jeszcze szatki tylko powyciągała aczkolwiek rzecz gustu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Zajebiste:)
Piękne
co do doborów barw, czerwony z zielonym są na przeciwko siebie w kole barw, więc dlatego to tak współgra
bo przeciwstawne barwy się dopełniają 8)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Monki mi się bardzo podobają. Zwłaszcza kolory szat są świetne, takie same barwy użył Szary na swoich monkach. Niestety mieczyki mi się nie podobają. Technicznie fajnie (może poza krawędziowaniem na tyłach broni bo wygląda to imo słabo) ale według mnie lepszy efekt byłby z jakimś zabrudzonym metalowym albo efektem poisona
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

ten oddział jak na tt jest wręcz przecudowny!!! (jak na nasze realia to jest gruby tt)
Oby więcej takich!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Powinnaś pomalować rattusy kefasa (bo sam kefas nie wyrabia) :wink: . To byłoby dopiero kombo! Wszystko ładnie i czysto, o ile w każdym razie ładnie to wygląda np. na krasnoludach, tak skavusy powinny być nieco bardziej utytłane :wink: . No i te Twoje oczy (nie Twoje tylko figurek :mrgreen: ), takie "chitre" spojrzenia mają :lol2: ... Jak mówię, technika jest na bardzo wysokim poziomie, dobór kolorów jest zgodny z teorią, no i spaczenia nie zabrakło, chociaż zielony zrobiłbym trochę bardziej żółtawy. A to, że takie czyściutkie można wytłumaczyć tym, że skaveny dokopały się do jakiejś podziemnej rzeki, albo pod oceanem dały trochę za bardzo w górę (ach ta niekompetencja) :mrgreen: . Maluj-maluj szybko-chyżo :wink: , bo chyba jeszcze dużo szczurków przed Tobą :D .

PS. Wiewior-Ibn ileś stron wcześniej - tam musiało być coś naprawdę wstrętnego, można wiedzieć mniej więcej co on wykombinował (jak by ktoś mógł to na PM), bo przegapiłem. :P
Ostatnio zmieniony 14 sty 2011, o 18:24 przez Klafuti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wow, jak same szczurasy pomalowane w porządku - to ostrza ponad ich poziom =D> =D>

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Calkiem ladnie miecze wysly bardzo dobrze choc w moim przekonaniu troche przypominaja bron Nekronow z 40-tki :) Plague monki powinni byc troche bardzie pobrudzeni a miecze mogly by byc zardzewiale. Ci pomalowani prze ciebie sa troche nietypowi :)

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

Lazur pisze:Monki mi się bardzo podobają. Zwłaszcza kolory szat są świetne, takie same barwy użył Szary na swoich monkach. Niestety mieczyki mi się nie podobają. Technicznie fajnie (może poza krawędziowaniem na tyłach broni bo wygląda to imo słabo) ale według mnie lepszy efekt byłby z jakimś zabrudzonym metalowym albo efektem poisona
fajnie ,że ktoś to zauważył bo zdjecie szarego z cool mini było wstępnym wzorem i kolorystyką do całej armi malowanej przez magde,niestety nie przewidziałem że te nowe monki są takie płaskie i trzeba było je podkreslic mieczykami.

Świetna robota Magda :D
jak wreszcie skończymy tą armię stawiam dobre coś bez(alkoholowe) :p

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajne szczury a szczególnie sztandar =D> .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ano zauważyłem bo sam miałem się na Szarym miałem wzorować :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Niby malowanie ładne, ale do klimatu plague monków to nie do końca pasuje. Gdzie brud, plaga i zaraza? ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Ciekawy pomysł i dobre wykonanie :) =D>

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Miecze świetne =D>

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Magda dopiero teraz zobaczyłem Twoją Galerię :oops: Kordel jest MEGA ZAJEBISTY =D> =D> =D> Właśnie wygrałem aukcję na ebayu, czekam na swojego Kordela BSB i bardzo mocno się zastanawiam czy nie pomalować go w takim stylu jak Twój :D eeeee tzn dać do pomalowania komuś bo ja to na tak zaawansowane malowanie to mogę sobie co najwyżej popatrzeć :( Kurde przydałby mi się jakiś dobry nauczyciel żebym mógł podpatrzyć różne techniki malowania :cry:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Swietna galeria. Ja tez dopiero teraz tutaj trafiłem. Czekam na wiecej.

Awatar użytkownika
Magda
Wałkarz

Dzwonek do kolekcji. Prawdopodobnie, że w następnym odcinku pojawi się abominacja :)
Wszelkie komentarze mile widziane.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ