Mantic Games - konkurent dla GW?
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
Nie wyglądają szczególnie imponująco Ale fajnie, że powstają, będzie z nich fajna baza na konwersje
właśnie dostałem free ghoule od Mantica... i powiem, że spodziewałem się lepszej jakości odlewów
no chyba, że te darmówki rozsyłali bo nie przeszły kontroli jakości by dostać się do pełnej paczki
może po sklejeniu i zrobieniu będą prezentować się lepiej
ma ktoś je może złożone u siebie?
no chyba, że te darmówki rozsyłali bo nie przeszły kontroli jakości by dostać się do pełnej paczki
może po sklejeniu i zrobieniu będą prezentować się lepiej
ma ktoś je może złożone u siebie?
jaka jakość wypraski, mocne nadlewki? możesz podesłać foto pliz, chciałem kupić od nich hordę, ale właśnie się zacząłem mocno nad tym zastanawiaćShinue pisze:ku memu zdziwieniu (bo już o tym zapomniałem) dziś przyszła do mnie paczuszka z darmowymi ghulami
miły prezencik przed świętami.
chyba się zrewanżuję i kupie hordę ghuli,
tylko ten funciak taki drogi...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
bardzo dziękujęShinue pisze:proszę bardzo
fakt troszkę lepsza jakość, ale nadal widać niedoróbki... powalczę z nimi
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Tiger Brown
- Kradziej
Maszyny wydają sie interesujące, ale figurki... ulepki-koszmarki. Sprawiają wrażenie lepionych z marszu bez jakiejś wizji stylistycznej.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
maszynka to dwa w jednym
-masz osobną czakę
-masz podstawę do każdej maszyny krasi chaosu
-masz osobną czakę
-masz podstawę do każdej maszyny krasi chaosu
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Hmm, muszę powiedzieć, że te krasnale są dość słabe... Maszynki ok
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Ja niedawno sprawiłem sobie batalion umarlaków od mantica i powiem że jestem bardzo zadowolony. Za 200 zł mam 120 figurek :
- 30 ghuli - bardzo fajne,a czkolwiek niestety praktycznie tylko 2 wzory,
- 40 szkieletów - bardzo bardzo fajne, porównywalne z GW
- 30 zombie - są rewelacyjne, wygladają imho o wiele lepiej niż te z GW
- 20 opancerzonych szkieletów - taki odpowiednik Grave Guards, dużo się nie różnią od szkieletów, a porównanie z gwardią nie ma sensu - u GW te figurki są o wiele ładniejsze
Ale w każdym razie, za ogólną niższą jakość figurek dostajemy zestaw który u GW kosztowałby jakieś 450-500 zł
- 30 ghuli - bardzo fajne,a czkolwiek niestety praktycznie tylko 2 wzory,
- 40 szkieletów - bardzo bardzo fajne, porównywalne z GW
- 30 zombie - są rewelacyjne, wygladają imho o wiele lepiej niż te z GW
- 20 opancerzonych szkieletów - taki odpowiednik Grave Guards, dużo się nie różnią od szkieletów, a porównanie z gwardią nie ma sensu - u GW te figurki są o wiele ładniejsze
Ale w każdym razie, za ogólną niższą jakość figurek dostajemy zestaw który u GW kosztowałby jakieś 450-500 zł
- General Baga
- Kradziej
Oj to chyba pomyliłeś firmy, bo rozumiem ze chciałbyś "złoto w cenie srebra". MG nie przescignie GW, nie ta liga gw ma kilka odlewni plastiku na własność, jakies inne zaklady, a mantic...gildor_ pisze:Ta firma radzi sobie coraz gorzej... szkoda bo myślałem,że zrobią rewolucję na rynku z jakimiś ciekawymi modelami w dobrej cenie.
Nie bronie ich, ot mysle logicznie kategoriami cena/jakosc i tutaj mantic wypada doskonale.
Bo 20 plastikowych lalek warte jest 50zł nie 100....
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Ja podzielam zdanie Azgarotha. Mantic pokazał, że za niewielkie pieniądze można zrobić ładne modele - np. Zombie i całkiem niezłe szkielety. Ale ulepione przez nich Chaos Dwarfy to małe paskudki. I nie chodzi tu o to, że są małą firmą i mają mało odlewni, tylko o to, że ich rzeźbiarz spaprał robotę- a przy nieumarłych z kolei pokazał, że za małą cenę da się zrobić coś fajnego.MagisterMilitum pisze:Oj to chyba pomyliłeś firmy, bo rozumiem ze chciałbyś "złoto w cenie srebra". MG nie przescignie GW, nie ta liga gw ma kilka odlewni plastiku na własność, jakies inne zaklady, a mantic...gildor_ pisze:Ta firma radzi sobie coraz gorzej... szkoda bo myślałem,że zrobią rewolucję na rynku z jakimiś ciekawymi modelami w dobrej cenie.
Nie bronie ich, ot mysle logicznie kategoriami cena/jakosc i tutaj mantic wypada doskonale.
- General Baga
- Kradziej
ha beda i blunderbass`y
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
IMO niekiedy lepiej jest podnieść cenę i dać ludziom lepszy produkt niż coś niezbyt udanego.MagisterMilitum pisze:Oj to chyba pomyliłeś firmy, bo rozumiem ze chciałbyś "złoto w cenie srebra". MG nie przescignie GW, nie ta liga gw ma kilka odlewni plastiku na własność, jakies inne zaklady, a mantic...gildor_ pisze:Ta firma radzi sobie coraz gorzej... szkoda bo myślałem,że zrobią rewolucję na rynku z jakimiś ciekawymi modelami w dobrej cenie.
Zresztą, nieumarli wyglądają rewelacyjnie i są tanio... czemu Mantic nie powtórzył tego sukcesu przy tych kraśkach?
Ja też nie mam nic do tej firmy ani jej nie bronię ale mi się to osobiście rzuca w oczy
jak patrze na ich kawalerie to chyba zaczne VC zbierac...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.