Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gooffy
Falubaz

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Gooffy »

Afro pisze:2. Tutaj nie jestem pewny, ale obstawiałbym, że nie ma żadnych kar. Nie używa BS, a na 4+ to chyba tylko maszyny strzelają.
Rzuca na 4+. Jest napisane ze jednostki które nie używaja BS aby strzelić muszą rzucić.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Musi rzucać, tak samo w przypadku Doomrocketa
Obrazek

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Warpfire thrower - czy może robić stand & shoot w przypadku szarży na oddział macierzysty? W którym momencie rozpatruje się stand&shoot na ww team? (chodzi mi o moment w którym kładzie się templatę i robi dorzuty..)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Qba pisze:Warpfire thrower - czy może robić stand & shoot w przypadku szarży na oddział macierzysty?
nie
Qba pisze:W którym momencie rozpatruje się stand&shoot na ww team?
po zadeklarowaniu reakcji, przed przesunięciem szarżujących

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Czy hity z dzwonienia są magiczne? Dzwoń dzwoni w fazie magii vide
Q. Are the Engine of the Gods’ Burning Alignment attacks magical?
(p55)
A. Yes.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Nie

Rettah Dam
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Rettah Dam »

ahoj szczury lądowe;]

Konkretne pytanie: czy na 5-6k pkt Moge miec w armi 2x furmana i 1x dzwon? albo 3 x furmana czy są jakieś "przeciw wskazania" pomijając te procentowe ograniczenia na lordów i herosów?

argh - wiem ze durne pytanie ale chce na 100% mieć pewność;]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

możesz
Obrazek

EMPerr0r
Plankton

Post autor: EMPerr0r »

Witam,

Obecnie planuje potestowac skavenska armie i mam pare pytan:

1.Widzialem w lorze skavenow czar obnizajacy T - czy jak go rzuce 3 x skutecznie na oddzial elfow to owy sie rozpadnie calkowicie(oczywiscie w 3 kolejnych fazach magii). Rozumie ze gdy wejdzie on raz na oddzial to nie mozna gomdispelowac w kolejnych turach jak normalne ripy?

2. Widzialem ze piszecie o latarce ze strzela z templatka... Bylby ktos uprzejmy mi wytlumaczyc jak ona dziala - czytalem w rulebooku ale nie pamietam nic o templatce!(nie liczac na missifre) Czy taka latarka mozna rozwalic czolg? jest to mozliwe?

3. Czy figurki w wysepce sa normalnej, znosej jakosci czy tak jak ostatniej startowce wygladaja ochydnie?

Poki co to chyba tyle z pytan.

Z gory dzieki :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

EMPerr0r pisze:Witam,

Obecnie planuje potestowac skavenska armie i mam pare pytan:

1.Widzialem w lorze skavenow czar obnizajacy T - czy jak go rzuce 3 x skutecznie na oddzial elfow to owy sie rozpadnie calkowicie(oczywiscie w 3 kolejnych fazach magii). Rozumie ze gdy wejdzie on raz na oddzial to nie mozna gomdispelowac w kolejnych turach jak normalne ripy?
Tak, jak obniżysz T do zera, to oddział ginie. Nie pamiętam, czy w erratach coś było, ale to nie jest RIP.
EMPerr0r pisze: 2. Widzialem ze piszecie o latarce ze strzela z templatka... Bylby ktos uprzejmy mi wytlumaczyc jak ona dziala - czytalem w rulebooku ale nie pamietam nic o templatce!(nie liczac na missifre) Czy taka latarka mozna rozwalic czolg? jest to mozliwe?
Przy rzucie na bounce cannona, na samym końcu linii kładziesz małą templatkę. No może rozwalić czołg, jak wszystko inne, czołg nie jest niezniszczalny.

EMPerr0r pisze: 3. Czy figurki w wysepce sa normalnej, znosej jakosci czy tak jak ostatniej startowce wygladaja ochydnie?
Poki co to chyba tyle z pytan.

Z gory dzieki :)
Powiedziałby, że są nawet ładne. Clanraty są praktycznie takie same jak pudełkowe, mortar to nowość, więc nie ma do czego porównywać. Ogólnie jak podobał ci się klimat 'małposzczurów' to nie będziesz zadowolony ;) Mnie ten nowy styl GW pasuje.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Dorzucę kilka groszy. Zacznij od kupna army booka tam masz wszystko jasno opisane. Figurki z Island of Blood są na dobrym poziomie, pomieszane ze zwykłymi pudełkowymi się praktycznie w regimencie nie wyróżniają.Minusem jest tylko to, że mają na stałe zamontowane tarcze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Seria pytań od noobka:) Proszę o cierpliwość, wyrozumiałośc a nawet odpowiedzi:)
1. czy do skompletowania wszystkich armii wystarczą mi 3 klocki po 50 slaveów czy lepiej te 200 już mieć, zakłądając, że mam drugie tyle clanratów:P
2. czy clanraty jako jednostka są grywalni czy tylko do pchania dzwonka:P?
3. czy kombinacja slavy + tarcze dla nich budzi u was odrazę:)?
4. w zasadzie to moge zrobić tak, że będę miał samych clanratów z włóczniami i tarczami a slavów wymieszam jak co piąty będzie z tarczą to przejdzie zciema że niemają tarcz:P (IoB:P)
5. Wisła czy Cracovia? Żart, sam nie kibicuje:P
Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

1. powinny wystarczyc.. jak chcesz miec pewnosc to 200 styknie na 100%
2. raczej tylko do pchania dzwonu
3. oj... wielka;)
4. jasne. najwyzej nie bedziesz miec punktow za wsig. ale to jedynas kara jaka mozesz otrzymac
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

4. no ale jak na 200 slavów będzie 40 z tarczami....:P przejdzie:P :)

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

jasne ze przejdzie, nie takie sie rzeczy widzialo:P
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

1. 200+ slajwów to mit a nie żaden standard. Warto mieć jakiś oddział lub dwa ale bez przesady.
2. Raczej tylko do dzwona
3. Nie budzi odrazy. To tylko 0,5 pkt a w walce mają dwa razy save na 6+ ale te 20 pkt na klocku można lepiej spożytkować (np. dołożyć 10 slajwów :D )
4. Możesz ale clanraty z włóczniami są nieopłacalni zupełnie. Gdy horda walczy z jakimś normalnej (5 modeli w szeregu) wielkości klockiem to oddział zyskuje tylko 4 dodatkowe ataki
Obrazek

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

ostatnio na masterze ktos wystawil 200 niewolnikow i niezle mu poszlo, a byly to dosc male punkty.. wiec moze warto sie zastanowic.. :)

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

5. Grzeszysz chłopaku. [-X

Obrazek

Swoją droga, ale ze mnie drecha zrobili na zdjęciu
Ostatnio zmieniony 6 gru 2010, o 23:33 przez warkseer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

niewolniaki niby fajne, ale to tylko zapychaczki które służą do trzymania dużych bydlaków, ale jeżeli trafi się na armię z katapultami lub magią z dobrymi obszarówkami to wybicie tej gromadki to żaden problem.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Tylko musisz przeskoczyć Stormbanner i magię/antymagię szczurków, żeby sobie poukładać placki.
Obrazek

ODPOWIEDZ