1500 Leśnych Chłopaków

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

1500 Leśnych Chłopaków

Post autor: Scimitar »

Jak wam się podoba? BTW - zakazali tam gdzie się wybieram łuku na BSB :(

1 Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
Cluster of Radiants [25]
Pageant of Skrikes [25]

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts

5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
7 Wardancers @ 147 Pts
Wardancer Weapons; Musician; Champion

1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 5
Dispel Pool: 5
Models in Army: 56
Total Army Cost: 1500

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

I co że to niby takie super jest??

Fajnie na papierze wygląda a co dalej to chętnie przeczytam jak coś napiszesz po play testach

Ps duża dryada nie jest chyba trafionym pomysłem??

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

po pierwsze:
Jak wam się podoba? BTW - zakazali tam gdzie się wybieram łuku na BSB
A masz :D

po drugie:

Driada to chyba nie najlepszy pomysł, najlepiej wrzuć bsb tylko legalnego (:D) w końcu z SoM i może AoNem - pojedziesz każdego bretońskiego pegaza itp, zreszta na bsb sporo można wrzucić fajnych rzeczy. Reszta jest ok, dość standardowo; chociaż ja bym wyrzucił sztandary z WR - do mnie jakoś nigdy nie przemawiają sztandary na fastach bez specjalnie dużego save'a.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Zamiast Brainchy wolę drugą czarodziejkę, albo bsb... I nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jest Ciebie mało...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Izo pisze:najlepiej wrzuć bsb tylko legalnego (:D) w końcu z SoM i może AoNem - pojedziesz każdego bretońskiego pegaza itp, zreszta na bsb sporo można wrzucić fajnych rzeczy. Reszta jest ok, dość standardowo; chociaż ja bym wyrzucił sztandary z WR - do mnie jakoś nigdy nie przemawiają sztandary na fastach bez specjalnie dużego save'a.
A fee - BSB walczący w WE to plewa. Nie warto mi tych punktów w niego topić. Jeśli bym brał BSB bez łuku to wersję za 90 pkt.

Czymś podobnym byłem już drugi na turnieju, tylko zamiast tancerzy Tree-kiny były.
Pająk pisze:I nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jest Ciebie mało...
No jest tylko 56 modeli, ale to Elfy w końcu :D Kumpel na 2250 w rozpie HE na Wielkiego Dracona ma 55 modeli :)

A jakie zastosowanie dla drugiej czarodziejki widzisz ?? No poza suwaniem lasów of cors ?

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Scimitar pisze:Jak wam się podoba? BTW - zakazali tam gdzie się wybieram łuku na BSB :(
Scimi jedziesz do Koszalina ? :twisted:

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Podoba mi sie.
Jedyna rzecza jaka bym zmienil byloby wywalenie Wraitha i wrzucenie za to WD noblea (bo wiem, ze alterow nie chcesz). Na te punkty potrafi zajebiscie duzo zrobic i nie jest drogi. No i dodatkowo bedziesz mial 9Ld.
56 modeli w WE na 1500 to bardzo duzo... Szczegolnie przy Treemanie.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Torres pisze:Podoba mi sie.
Jedyna rzecza jaka bym zmienil byloby wywalenie Wraitha i wrzucenie za to WD noblea (bo wiem, ze alterow nie chcesz). Na te punkty potrafi zajebiscie duzo zrobic i nie jest drogi. No i dodatkowo bedziesz mial 9Ld.
56 modeli w WE na 1500 to bardzo duzo... Szczegolnie przy Treemanie.
WD Noble jest ok, ale stwierdziłem, że te 5 kostek Dispella zamiast 3ech, to kolosalna różnica. Branchwraithka jest plewna i cienka jak barszcz, ale w sumie nigdy na te punkty nie brałem snajpery.Zawsze te 2 na jakieś bounda pójdą, natomiast z 3ech jeden czar się pobroni. Wiadomo, że plewne missile będę wpuszczać w driady np., ale czasem coś kluczowego trzeba zatrzymać, a taki bound sporo bruździ.

Poza tym WD Noble taki sensowny to tak 133-140 pkt., więc cena podobna. Przy limicie do 2óch herosów byłby napewno. Przy trzech to się pojawiają dziwne kolegia magów :)

A co z zestawem jednostek ? - wywaliłem w sumie Treekiny i zamieniłem na tancerzy. Może coś pozmieniać?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

jakos mi sie nie widzi...
ale pokaz co potrafisz z ta rozpiska...
no i bardzo dobrze ze zakazali takiego BSB gdzies :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Scimitar: OK, rozumiem. Jesli przeciwko bedziesz mial sporo magii to wybor dobry.
OT on
Pasiak: Moze powiesz czemu Ci sie nie widzi?
Twoj post jest zupelnie bez sensu i nic nie wnosi do tematu.
Czemu bez sensu? Bo ten dzial jest po to, zeby omawiac rozpiski PRZED grami a nie po... Po bitwach mozna wprowadzac poprawki, ale moglbys juz teraz wyjawic wszystkim swoje przemyslenia. No.. Chyba, ze ich nie masz. Ale w tym wypadku po prostu sie nie udzielaj w temacie :)
OT off

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

druga czarodziejka? scroll więcej... no i nie tylko przesuwanie lasów się przydaje... taka regenka na treemanie, tudzież strach przechodzący w terror na wildach etc. czasem są całkiem przydatne...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Pająk pisze:czasem są całkiem przydatne...
2 scrolle starczają, a to czasem to zbyt losowe. Dobry gracz zablokuje to w kluczowej turze akurat :( Poza tym, aby działało to muszą być 2 magiczki 2 lvl, a to masa punktow :(

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Raptem 10 więcej niż masz teraz w herosach...

dobry gracz czasem nie może nic poradzić na ifkę... tudzież zablokował wcześniej... tudzież jeszcze więcej gdybania...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Pająk pisze:Raptem 10 więcej niż masz teraz w herosach...

dobry gracz czasem nie może nic poradzić na ifkę... tudzież zablokował wcześniej... tudzież jeszcze więcej gdybania...
Oj liczenie na IFkę to jest ....
Poza tym gdzie by takiego maga schować ?? Jeden od biedy się w WD przewiezie. 2óch to co - 1 do łuczników ?? To proszenie się o śmierć lub panikę (wiem, że niektórzy je zdają, ale nie ja - wolę w tej armii pewne rozwiązania).

ODPOWIEDZ