2250 - piechotne vampiry
2250 - piechotne vampiry
Ewentualnie mozna wywalic przyzywanie ghuli i dodac kilka zombiakow/szieletow .
Strigoi Vampire Count @ 340 Pts
General; Magic Level 2
Curse of the Revenant [55]
Iron Sinews [20]
Summon Ghouls [25]
Wight Lord - kuń @ 151 Pts
BSB; Barding; Heavy Armour
Cursed Book [50]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
3 x 5 Dire Wolves @ 150 Pts
5 Ghouls @ 40 Pts
13 Skeleton Warriors @ 155 Pts
Light Armour; Shield; FCG
16 Zombies @ 111 Pts
Standard; Musician
10 Zombies @ 60 Pts
24 Grave Guard @ 387 Pts
FCG i Banner of the Barrows [45]
23 Grave Guard @ 354 Pts
FCG i War Banner [25]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 120
Total Army Cost: 2248
------------------------------------------------------------------------------
Strigoi Vampire Count @ 335 Pts
General; Magic Level 2
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
BSB Barding; Heavy Armour
Cursed Book [50]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
7 Dire Wolves @ 80 Pts
Doom Wolf
3 x 5 Ghouls @ 120 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
14 Black Knights @ 415 Pts
fcg i War Banner [25]
14 Black Knights @ 435 Pts
fcg i Banner of the Barrows [45]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
Models in Army: 89
Total Army Cost: 2246
Strigoi Vampire Count @ 340 Pts
General; Magic Level 2
Curse of the Revenant [55]
Iron Sinews [20]
Summon Ghouls [25]
BSB; Barding; Heavy Armour
Cursed Book [50]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
5 Ghouls @ 40 Pts
13 Skeleton Warriors @ 155 Pts
Light Armour; Shield; FCG
16 Zombies @ 111 Pts
Standard; Musician
10 Zombies @ 60 Pts
24 Grave Guard @ 387 Pts
FCG i Banner of the Barrows [45]
23 Grave Guard @ 354 Pts
FCG i War Banner [25]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
Models in Army: 120
Total Army Cost: 2248
------------------------------------------------------------------------------
Strigoi Vampire Count @ 335 Pts
General; Magic Level 2
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
BSB Barding; Heavy Armour
Cursed Book [50]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Book of Arkhan [25]
Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
7 Dire Wolves @ 80 Pts
Doom Wolf
3 x 5 Ghouls @ 120 Pts
10 Zombies @ 60 Pts
14 Black Knights @ 415 Pts
fcg i War Banner [25]
14 Black Knights @ 435 Pts
fcg i Banner of the Barrows [45]
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts
Models in Army: 89
Total Army Cost: 2246
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, o 06:29 przez szczurek, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja osobiście zrobiłbym dwie latające strzygi. Tworzą w tedy duet do zadań specjalnych
Trzeba na nie uważać i ostrożnie nimi grać, ale są przyjemne. Do tego 2 necro i jest fajnie.
I Ghuli trochę brakuje :\
Serwus
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
I Ghuli trochę brakuje :\
Serwus
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Taki dziwny trochę zestaw bohaterów.
Przyzywanie ghuli rzeczywiście mógłbyś wywalić i coś innego wrzucić. To na Strzydze to rozumiem regenka ??
Ten Wight Lord na koniu mi nie pasuje - chyba rzeczywiście jakaś latająca Strzyga w jego miejsce by była fajna.
Przyzywanie ghuli rzeczywiście mógłbyś wywalić i coś innego wrzucić. To na Strzydze to rozumiem regenka ??
Ten Wight Lord na koniu mi nie pasuje - chyba rzeczywiście jakaś latająca Strzyga w jego miejsce by była fajna.
Szymon grał bardzo podobną rozpiską, na DMP, z bardzo dobrym skutkiem, może i on się wypowie
.
ja myślę że ten Wigth lord nie jest potrzebny, rozumiem ze ma on dawac tylko cursed booka, poniewaz thrall strzyga, go nie moze wziąc ( no i jeszcze jest BSB). Ja bym wrzucił za niego necrosa z cursed bookiem, jezeli bedziesz szedł dwoma klockami, a za nimi będą w styku zombie z necrosami, to się sprawdzi, pomijam oczywistego kopa w magii![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ja myślę że ten Wigth lord nie jest potrzebny, rozumiem ze ma on dawac tylko cursed booka, poniewaz thrall strzyga, go nie moze wziąc ( no i jeszcze jest BSB). Ja bym wrzucił za niego necrosa z cursed bookiem, jezeli bedziesz szedł dwoma klockami, a za nimi będą w styku zombie z necrosami, to się sprawdzi, pomijam oczywistego kopa w magii
kiedys trafilem strzyge lorda z wiecznym hate,regenerka,dodatkowa rana i +1S
bylo nieprzyjemnie...nabija CR ze az sie (nie)milo patrzy
kosztem czego?
coz...albo bsb do domciu albo nekro do domu-w obu wersjach ustawia sie oddzialy ciutke inaczej
no i w rozpie strzyg powinno byc troche wiecej ghouli...rozpa nabiera kolorytu a i ma jakies przeslanie
IMO wybiegajacy herosi maja wiele problemow...zwlaszcza gdy nie ma juz autobreakow
do tego kostkowy niefart i sie okazuje ze chlopaki sie skladaja
bylo nieprzyjemnie...nabija CR ze az sie (nie)milo patrzy
kosztem czego?
coz...albo bsb do domciu albo nekro do domu-w obu wersjach ustawia sie oddzialy ciutke inaczej
no i w rozpie strzyg powinno byc troche wiecej ghouli...rozpa nabiera kolorytu a i ma jakies przeslanie
IMO wybiegajacy herosi maja wiele problemow...zwlaszcza gdy nie ma juz autobreakow
do tego kostkowy niefart i sie okazuje ze chlopaki sie skladaja
bsb w takiej rozpie jest jak najbardziej przydatny. Radze go zostawić, albo jak Młody mówił dać necrosa z CB.
@ Scimi - Strzydze w zestawieniu z regenką i siłą nic innego nie dasz jak przyzywanie ghuli, bo przerzuty się nie mieszczą. Takie przyzywanie ghuli nie jest az takie plewne, bo zawsze możesz pod jakąs maszynkę podejść;p
@ Scimi - Strzydze w zestawieniu z regenką i siłą nic innego nie dasz jak przyzywanie ghuli, bo przerzuty się nie mieszczą. Takie przyzywanie ghuli nie jest az takie plewne, bo zawsze możesz pod jakąs maszynkę podejść;p
Ja wiem, czy taki silny...? Ogrzy Tyran z Tenderiserem rozmontowałby gozafael pisze:taa
z 6S i przerzutami jest potwornie silny
Co do rozpiski - popieram potrzebę BSB.
Ale również roszczenia co do większej liczby ghuli, aż się prosi o jeszcze dwie piątki.
Przywoływanie ghuli natomiast bym zostawił, zawsze to pewien as w rękawie.
strzygi na piechocie gniota
wybrales sobie bardzo fajna i przyjemna w graniu armie...
ja zamienilbym scrolla na necrosie na periapt - swietny przedmiot, w zaleznosci od potrzeb +1PD lub +1DD.
ja gralem na councie latanie+przerzuty+sila - troche mietki, ale bardzo mobilny i mocno klepiacy - i co najwazniejsze jest tam gdzie potrzeba... i zaden samotny heros nie podejdzie blizej niz 20 cali
zamiast wighta bralem thralla sila+przerzut - siedzac w GG daje im turbo kopa w walce, ktorego im troche brakuje
nie wiem czy potrzebna druga 5 batow - sa srednie, zamiast tego wzialbym wiecej ghuli i zombi/szkiele
a przede wszystkim brawo za nie wziecie najwiekszych plew w armii VC, czyli black knightow
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ja zamienilbym scrolla na necrosie na periapt - swietny przedmiot, w zaleznosci od potrzeb +1PD lub +1DD.
ja gralem na councie latanie+przerzuty+sila - troche mietki, ale bardzo mobilny i mocno klepiacy - i co najwazniejsze jest tam gdzie potrzeba... i zaden samotny heros nie podejdzie blizej niz 20 cali
zamiast wighta bralem thralla sila+przerzut - siedzac w GG daje im turbo kopa w walce, ktorego im troche brakuje
nie wiem czy potrzebna druga 5 batow - sa srednie, zamiast tego wzialbym wiecej ghuli i zombi/szkiele
a przede wszystkim brawo za nie wziecie najwiekszych plew w armii VC, czyli black knightow
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
Wiesz, z siłą 7 łatwo jest przebić przez T 5zafael pisze:coz
tylko musi go trafic
na 5+
przebic
i musi nie wyjsc ward 5+
duzo tego
Ward na 5 też nie jest jakiś kosmiczny, a jak nie wyjdzie - rany mnożą się na k3 i vampek się sypie
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Poza tym vampir, nawet jak odda, to nie porani mocno Tyrana.
Trafia na 3
Rani na 4 (T 6 tyrana, na vampiry brałbym właśnie mawseekera + jade lion, by uniknąć głupoty
Ward 5+
no i 5 woundów
Tyran bije vampira na 4+ (chyba, że ta książka w pobliżu)
Rani na 2+
po nieudanym wardzie mnoży każdą ranę o k3
Lolz ale porównania...
Czy mi się wydaje czy przypadkiem strigoi nie lata? No to od razu jest lepszy od Tyranta
Pozatym, po co taki wampir miał lecieć w misję samobójczą "pojedynek z tyrantem"?
Fajna rozpa, podoba mi się, może dlatego że normalnie nie spotykamy piechotnej VC.![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Czy mi się wydaje czy przypadkiem strigoi nie lata? No to od razu jest lepszy od Tyranta
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Pozatym, po co taki wampir miał lecieć w misję samobójczą "pojedynek z tyrantem"?
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Fajna rozpa, podoba mi się, może dlatego że normalnie nie spotykamy piechotnej VC.
Bum...!
Jasne, że nie pakowałby się do takiej walki, odpowiedziałem tylko porównawczo na to, co napisał ZafaelHusiat pisze:Lolz ale porównania...
Czy mi się wydaje czy przypadkiem strigoi nie lata? No to od razu jest lepszy od Tyranta![]()
Pozatym, po co taki wampir miał lecieć w misję samobójczą "pojedynek z tyrantem"?![]()
Nie bylo mnie 2 dni ,a tu tyle postow .....
No wiec tak :
Wight Lord jest oczywiscie do noszenia ksiazki (2 kloce blisko siebie ,-1 to hit ....
)
Myslalem jeszcze o wywaleniu WL i daniu maga (zawsze to wiekszy potencjal w magii)
Klocek szkielisz i zombii z CG oczywiscie do wskrzeszania i do walki![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Gola 10 do trzymania magow .
Latajace strzygi sa fajne ale tutaj musi byc potencjal magiczny .
p.s-Tak patrze sobie rozpe na GG bo wraz z 7ed. +/- 25 chlopa zaczyna kosztowac mniej niz klocek BK (15)![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
No wiec tak :
Wight Lord jest oczywiscie do noszenia ksiazki (2 kloce blisko siebie ,-1 to hit ....
Myslalem jeszcze o wywaleniu WL i daniu maga (zawsze to wiekszy potencjal w magii)
Klocek szkielisz i zombii z CG oczywiscie do wskrzeszania i do walki
Gola 10 do trzymania magow .
Latajace strzygi sa fajne ale tutaj musi byc potencjal magiczny .
p.s-Tak patrze sobie rozpe na GG bo wraz z 7ed. +/- 25 chlopa zaczyna kosztowac mniej niz klocek BK (15)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)