BO Big Boss
-boar, h.armour, martog's best basha, enchanted shield,
Goblin Shaman
-2lv, nibbla's itty ting, dispel scroll
Nocny Goblin Shaman
-2lv, staff of budumm, mushroom
23x Orc Boyz
-fcg, shields
25x Orc Boyz
-fcg, shields
25x N. Goblins
-muzyk, sztandar, 2x fanatyk
5x Spider Riders
-muzyk
5x Wolf Riders
-muzyk, spears
12x Black Orcs
-fcg, shields
2x Spear Chukka
10x Squig Hoppers
Troll
Co o tym myślicie?
Tylko jest taki problem że nie wiem gdzie schować dwóch goblińskich magów..
Bo myślę, że dwóch do jednego oddziału nocników to zły pomysł.
O&G 1500pts
Ja bym wymienił oddział Blacków na co innego, ale ja pop prost6u nie mam do nich jakiegoś przekonania. Wolalbym zamiats tego 6 savage Big'unow na dzikach z muzykiem.
A drugiego szamana możesz do jednych orków schowac ;]
I dorzuc jeszcze BOBBowi colara. 5 pktow to nie majatek
A drugiego szamana możesz do jednych orków schowac ;]
I dorzuc jeszcze BOBBowi colara. 5 pktow to nie majatek
Aha..
Narazie chyba zostawie tych Black Orców.
A jak ten szaman goblinów wejdzie do oddziału orków to on będzie stał w pierwszym szeregu obok zwykłego szereegu, czy zamiast jednego orka i będzie się liczyło jako szereg czy jak?
Pozatym jest wszystko ok?
Narazie chyba zostawie tych Black Orców.
A jak ten szaman goblinów wejdzie do oddziału orków to on będzie stał w pierwszym szeregu obok zwykłego szereegu, czy zamiast jednego orka i będzie się liczyło jako szereg czy jak?
Pozatym jest wszystko ok?
pozmieniaj itemy na tych magach sa raczej dziwne. lepiej piszczalki by pasowaly do tej armii( wiem czesto sa kiepskie, ale bez giganta to z bretka tymi klockami nie powalczysz ). pierscionek daj generalowi i kolejny mag moze miec 2 ds. Colar niby i tak wejdzie ale na mniej niz 2k to raczej nie przydaje sie. magow oczywiscie trzymac w black orkach to jedyne sensowne miejsce. no i tym czarnuchom oplaca sie dac +d6 do szarzy. i wtedy nawet fajnie to bedzie wygladac co oczywiscie nie zmienia faktu ze granie na klockach to raczej kiepski pomys
p.s. a jeszcze jedna: wilki sa sporo lepsze od pajakow.
p.s. a jeszcze jedna: wilki sa sporo lepsze od pajakow.
moze patrze z perspektywy wywerny i 2 gigantow i dla mnei wilki maja albo dojechac do maszyny, albo odgiac szarze, albo zabic maga w jakims klocku i w tych 3 celach lepsze sa wilki, a jakie przychodza ci inne zastosowania do glowy:)? wiem ze pajaczki sa fajne mi tez sie podobaja, ale jakos zawsze te 4" byly dla mnie wazniejsze.
Jak nie masz wiwerny i dwóch gigantów za to sporo piechoty to masz zapchaną większość stołu i wtedy pająki mogą latać po lasach, które są zazwyczaj puste.
A licky boom boom down!!!
o jakies 8% - bez rewelacji az takiej..
no fakt jak na stolach jest ciasno przy masie klockow to pajaki sa spoko macie racje, ale z zabijaniem magow to i tak zazwyczaj latwiej dojechac tymi wilkami do nich choc te 8% to nie jest tak malo wcale (na 100 bitew 8 magow na koncie wiecej