Dark Elfy Dragana.
Dark Elfy Dragana.
Ostatnio sporo pomysłów wpada mi do głowy co do ciemniaków więc stworzyłem sobie oto ten temat.
Supreme Sorceress
4lv, lore of death
ward 4+
stubborn
tom furiona (+1 spell)
Master BSB
pedant, soulrender
pegaz
Death Hag:
kocioł
40x warrior
tarcze,FCG, banner +1 ld
40x warrior
tarcze,FCG
20x black guard
FCG
sztandar AP
master z whip of agony (3 ataki sila 5)
20x black guard
FCG
banner of eternal flame
master z crimson deathem (3 ataki sila 6)
5x shade
Hydra
Format euro.
Myśle też, czy nie dać bsb'ka na piechote do jednej gwardii i wtedy na czarodziejce pedant zamiast warda.
Supreme Sorceress
4lv, lore of death
ward 4+
stubborn
tom furiona (+1 spell)
Master BSB
pedant, soulrender
pegaz
Death Hag:
kocioł
40x warrior
tarcze,FCG, banner +1 ld
40x warrior
tarcze,FCG
20x black guard
FCG
sztandar AP
master z whip of agony (3 ataki sila 5)
20x black guard
FCG
banner of eternal flame
master z crimson deathem (3 ataki sila 6)
5x shade
Hydra
Format euro.
Myśle też, czy nie dać bsb'ka na piechote do jednej gwardii i wtedy na czarodziejce pedant zamiast warda.
Wywal ten syf z tych czempionów BG . Zmiejsz liczbe w obu klockach warriorów do 30 i daj drugie cienie (pk powinno starczyc )
A jak ci pk braknie w corach to wywal cienie i daj 2x DR z kuszami jak ci sie zmieszczą
A jak ci pk braknie w corach to wywal cienie i daj 2x DR z kuszami jak ci sie zmieszczą
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Widzę że spora zmiana w stosunku do rozpy którą grałeś ze mną 3 bitwę wczoraj. Magiczne bronie na czempionach gwardii są niestety zbędne i wywaliłbym je jako pierwsze. Jeśli nie masz żadnego oddziału strzelającego z tyłu żeby tam magiczkę trzymać to uważam że obowiązkowy jest dla niej PoK bo musi iść do walki z oddziałami.
Przy 4 klockach piechoty + hydra na poważnie rozważyłbym wrzucenie drugiego kociołka zamiast tego BSBeka i wtedy sztandar na 1 kocioł. Nie wiem też czy na arcymagini 4 czary nie wystarczą by mieć zawsze najpotrzebniejszy czar a zamiast ToF wszedłby familiar który jest zajebisty z lore of Death bo przedłuża zasięg o 6". Poważnie też rozważam skasowanie ze swoich rozpisek bannera of eternal flame po tym jak wczoraj BSB Szwentasa trzymał mi taki sam kloc BG przez 3-4 tury aż go pokroił.
A 40 worriorów są zajebiste, sam na takich gram
Przy 4 klockach piechoty + hydra na poważnie rozważyłbym wrzucenie drugiego kociołka zamiast tego BSBeka i wtedy sztandar na 1 kocioł. Nie wiem też czy na arcymagini 4 czary nie wystarczą by mieć zawsze najpotrzebniejszy czar a zamiast ToF wszedłby familiar który jest zajebisty z lore of Death bo przedłuża zasięg o 6". Poważnie też rozważam skasowanie ze swoich rozpisek bannera of eternal flame po tym jak wczoraj BSB Szwentasa trzymał mi taki sam kloc BG przez 3-4 tury aż go pokroił.
Nie dawaj zandego bsbka na piechote. Masz 4 kloce, musisz byc mobliny. Tak jak napisal, Marcins, Whip na tych z flamingiem, CD na tych z AP. No i pamietaj, ze whip to ahw, wiec masz 4a s5. Oprocz tego zastanow sie, czy oplaca sie dawac tarcze na warriorach, tylko po to, zeby miec sejv na strzelanie. Masz 2 unity gwardii, w ktore bedzie szlo lekkie strzelanie. 80 punktow do przodu, ale widze, ze nie masz ich jak spozytkowac. Musialbys odchudzic 2 unity i kombinowac z kuszami or smth. Moze faktycznie tarcze lepsze do twojej koncepcji. Aha, generalnie to druga gwardie zdeycodwanie zamienilbym na wiczki. No i chyba shadow zdecydowanie lepszy pod spam piechoty?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Czemu uważasz, że przedmioty na czempionach gwardii nie są potrzebne?Kozioł pisze:Widzę że spora zmiana w stosunku do rozpy którą grałeś ze mną 3 bitwę wczoraj. Magiczne bronie na czempionach gwardii są niestety zbędne i wywaliłbym je jako pierwsze. Jeśli nie masz żadnego oddziału strzelającego z tyłu żeby tam magiczkę trzymać to uważam że obowiązkowy jest dla niej PoK bo musi iść do walki z oddziałami.
To zwykle zwiększa CR o 2 albo 3. Nawet na potwora czy coś tego typu z T5, żeby nie ranić na 5+ tylko na 4 albo 3.
A Szwentas cie tak trzymał bo były tajne rozpiski :p
Faktycznie shadow wydaje się lepszym rozwiązaniem.Rince pisze:Nie dawaj zandego bsbka na piechote. Masz 4 kloce, musisz byc mobliny. Tak jak napisal, Marcins, Whip na tych z flamingiem, CD na tych z AP. No i pamietaj, ze whip to ahw, wiec masz 4a s5. Oprocz tego zastanow sie, czy oplaca sie dawac tarcze na warriorach, tylko po to, zeby miec sejv na strzelanie. Masz 2 unity gwardii, w ktore bedzie szlo lekkie strzelanie. 80 punktow do przodu, ale widze, ze nie masz ich jak spozytkowac. Musialbys odchudzic 2 unity i kombinowac z kuszami or smth. Moze faktycznie tarcze lepsze do twojej koncepcji. Aha, generalnie to druga gwardie zdeycodwanie zamienilbym na wiczki. No i chyba shadow zdecydowanie lepszy pod spam piechoty?
Ale dlaczego witchki? Jaka ilość i po co mi one, wciąż nie mogę sie do nich przekonać. Niby poisony i masa ataków z KB od kotła ale to jest 0 sava na strzelanie i w walce. Zwykla piechota z silą 3 na 4+ je ściąga. Jeżeli się mylę to prosze wyjaśnijcie mi to
Warriorzy specjalnie są po 40, gdyż walą z 4 ranków co daje 40 ataków.Eltharion pisze:Wywal ten syf z tych czempionów BG . Zmiejsz liczbe w obu klockach warriorów do 30 i daj drugie cienie (pk powinno starczyc )
Dark riderzy? A po co mi oni wgl?
Jak przeciwnik widzi ze masz jakis syf na czepionach to sie cieszy bo wiecej pk jest więc zazwyczaj w pierwszej kolejnosci spada czempion To sie nigdy nie przydaje
Po co ci DR ?? ....
Ty jeszcze chyba nie grałes z imperium lub krasnalami
A napszykład moga jeszcze zdejmowac magów (w bijasz sie w klocek wypłacasz ile sie da po magu i za 85 / 110 pk zgarnaisz 185 i masz jeszcze mniej syfu do rospraszania ) pozatym moga omiatac smiecie zeby ci nie odginały tych wielkich kloców DR maja mnóstwo zadań jeszcze nie bylo tak ze mi sie nie spłacili
Mówisz ze chcesz wypłacac 40 ataków z tych włóczników??
A nie uwazasz ze szybciej było by wbic sie taka 30 w bok i zakonczyc przewaznie kazdy combat??(BG na przód a włocznicy z boku)
Po co ci DR ?? ....
A napszykład moga jeszcze zdejmowac magów (w bijasz sie w klocek wypłacasz ile sie da po magu i za 85 / 110 pk zgarnaisz 185 i masz jeszcze mniej syfu do rospraszania ) pozatym moga omiatac smiecie zeby ci nie odginały tych wielkich kloców DR maja mnóstwo zadań jeszcze nie bylo tak ze mi sie nie spłacili
A nie uwazasz ze szybciej było by wbic sie taka 30 w bok i zakonczyc przewaznie kazdy combat??(BG na przód a włocznicy z boku)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, o 13:43 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Wbicie na bok nie jest takie proste.Eltharion pisze:Jak przeciwnik widzi ze masz jakis syf na czepionach to sie cieszy bo wiecej pk jest więc zazwyczaj w pierwszej kolejnosci spada czempion To sie nigdy nie przydaje
Po co ci DR ?? ....
A miałem bitwe gdzie z pegazista szachowali wampira
Szczerze nie gralem ani z imperium ani z krasnalami ani razu od 15 bitew turniejowych.
Wczoraj widziałem róznice miedzy 30tka a 40tka włóczni.
Gdybym mial wrzucic dark riderów to już inna koncepcja rozpiski. Tu chodzi o to, żeby było mnie dużo i gęsto.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, o 13:46 przez Dragan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlaczego nie jest niby takie łatwe ?
BG z wardem od kotła jedna ture napewno ustoją
A w drugiej maja 30 warriorów (ustawiasz ich obok BG) z boku którzy sciagaja im szeregi i po zabawie (chba ze przeciwnik ma stuborna to wtedy trza to powoli wykonczyc)
A w drugiej maja 30 warriorów (ustawiasz ich obok BG) z boku którzy sciagaja im szeregi i po zabawie (chba ze przeciwnik ma stuborna to wtedy trza to powoli wykonczyc)
Pamiętaj, że przeciwnik też myśliEltharion pisze:Dlaczego nie jest niby takie łatwe ?
Inna opcja:
Czarka lord
4lv, pedant, stubborn, +1 spell
Kocioł BSB (trzyma albo przynajmniej stara sie trzymać 3-4 oddziały na 12 calach)
Kocioł
40x warrior
tarcze, FCG, +1 ld
40x warrior
tarcze, FCG, Gleamming Pennant ( reroll pierwszego oblanego testu - chodzi również o wykorzystanie corów ;d)
20x black guard
FCG
champion crimson death
sztandar armor piercing
30x witch elf
FCG
banner of eternal flame
9x shade
ahw
Hydra
Ale mimo wszystko nie wiem czy witchki > gwardi, trzeba to jakoś sprawdzić.
Albo zamiast 1 40tki warriorów i 2 shadów wrzuce 30tke korsarzy z frenzy FCG oczywiście.
Czarka lord
4lv, pedant, stubborn, +1 spell
Kocioł BSB (trzyma albo przynajmniej stara sie trzymać 3-4 oddziały na 12 calach)
Kocioł
40x warrior
tarcze, FCG, +1 ld
40x warrior
tarcze, FCG, Gleamming Pennant ( reroll pierwszego oblanego testu - chodzi również o wykorzystanie corów ;d)
20x black guard
FCG
champion crimson death
sztandar armor piercing
30x witch elf
FCG
banner of eternal flame
9x shade
ahw
Hydra
Ale mimo wszystko nie wiem czy witchki > gwardi, trzeba to jakoś sprawdzić.
Albo zamiast 1 40tki warriorów i 2 shadów wrzuce 30tke korsarzy z frenzy FCG oczywiście.
A co z savem w combacie?Kozioł pisze:Fajniejsze - witchki>bg
Gdybym miał figsy witchek sam bym grał na nich, IMO są dużo lepsze od BG zwłaszcza z kotłem lub shadowem.
Tarcze na warriorach są IMO mało przydatne, dużo to kosztuje a i tak nie możesz korzystać z parry
To chyba 8 rozpiska na 2400 gdzie widzę 4 duże klocki (20+), najczęściej z BSB i 4lev magiem + jakieś śmieci... słodziutko. Kawaleria to prawdziwy klimat To nawet dobrze bo nigdy nie lubiłem malować coldów, ale bez przesady. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Ritchie pisze:To chyba 8 rozpiska na 2400 gdzie widzę 4 duże klocki (20+), najczęściej z BSB i 4lev magiem + jakieś śmieci... słodziutko. Kawaleria to prawdziwy klimat To nawet dobrze bo nigdy nie lubiłem malować coldów, ale bez przesady. . .
Nie zrozumiałeś. Wyjdź.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Masz rację, muszę wyjść bo nie podobają mi się zasady, które powodują, że opłaca się wystawiać hordowe ilości piechoty co powoduje, ze mimo dużych punktów i dużej ilości figurek, unitów jest tyle co kot napłakał