2400 ojro O&G

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

2400 ojro O&G

Post autor: Azz »

396- orc warboss, l. armour, shield, dragon helm,
martogs best basha, talisman of perservation, wyvern
124- black orc big boss, BSB, h. armour, banner of eternal flame
100- ng shaman, dispel scroll, ruby ring of ruin, 1 lev
200- orc great shaman, channeling staff, dragonbane gem, 3 lev

95- 25 night goblins, FCG
175- 40 night goblins, FCG, netters
335- 30 biguns, shields, FCG, gleaming pennant

365- 24 black orcs, FCG, standard of discipline
150- 5 squig herds (15 squigs, 10 herders)
70- rock lobba
70- rock lobba
80- orc chariot

240- 6 trolls

2400 pts

Takie cus na euro, gralem okrojona wersja na 2k i dawala rade.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Więcej black orcow kosztem big unow, musisz mieć totem, najlepiej na big unach właśnie...
imo za miękki bsb, ja lubie night goblin bsb z savem 2+ bo tani lub to samo na orku.
Loby się średnio spisują, mimo wszystko znajdź punkty na chociaż jednego dooma
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

na euro można dodawać maksymalnie 2 kostki do dospella na turę więc totem się marnuje w większej części

Awatar użytkownika
Azz

Dokladnie, totem na euro jest nieoplacalny zwlaszcza posiadajac DSa, a z niego na pewno nie zrezygnuje.
Bigunow nie moge zmniejszyc poniewaz musze miec 600 pts w corach a mam 605 :].
BSB miekki, ale jest pare opcji z tak zlozonym do wykorzystania.
Lobby imo lepsze od doomkow, zawsze to jakis straszak na LT, no i lepiej zdejmuja lekka piechote.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Fakt zapomniałem o tym ograniczeniu wiec bez totemu:)
Na strategikonie 2 loby nie zrobiły przez 5 bitew dosłownie nic, dd wrecz przeciwnie.
Zostaw może loby i za coś innego wrzuć DD... nie wiem czy herd to taki dobry pomysł
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Azz

Herd jest fajny, w miare tani, a wyplaca sporo atakow z s5, no i nie zal go poswiecac, a pozatym 3 inicjatywy :D wiecej maja tylko warbosowie :lol2:
Po strategiconie bylem poklocony z maszynkami, dd praktycznie nic nie zrobil, a w dobie hordowek robi jeszcze mniej, narazie wole jednak 2 lobby.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Rydwan na DD IMO ;)

I próbowałbym poszukać pkt na jakichś fanatyków. Może wymień małe NG na fanoli do dużych NG i kilku ludków do oddziału (żeby zapełnić core), bo ten mały oddział jednej rundy nie wytrzyma.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Azz

Ale sie uparliscie na tego dd :)
Fanatycy sie placza pod nogami w takiej rozpie, wiecej zaszkodza niz zrobia, a ten maly oddzial ma swoje zastosowania, jego sie nie pcha do walki z jakims deathstarem :)

ODPOWIEDZ