Bez obrazy, czemu ostatnio WE tak srogo dostają po dupie?

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

bez obrazy ale smok i tak ma wystarczającą siłe by dobrze dołożyć przeciwnikowi. Lord na gorze też. A to ze nie dorównuje podobnym kafarom nie czyni z niego bezuzytecznego bohatera.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

Bez obrazy ale nie ma co przesadzać, oczywiście nowa edycja i uściślenia do niej nie szczególnie dokoksowała WE, ale nadal ta armia jest mocna i potrafi zwyciężyć z każdą armią.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bez obrazy ale są armie które są bardzo bardzo mocne na WE a ta nowa errata troche dobiła Leśniaki , w 6ed były mocniejsze

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to genailnie! dobrze, że je osłabili gdyż zaczynam zbierać WE a nie lubie grac baaaardzo mocnymi armiami. Cóz teraz WE są mocna armią, tak samo jak skavy ale juz nie druzgocą jak breta ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Rusinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rusinek »

Kosa pisze:to genailnie! dobrze, że je osłabili gdyż zaczynam zbierać WE a nie lubie grac baaaardzo mocnymi armiami. Cóz teraz WE są mocna armią, tak samo jak skavy ale juz nie druzgocą jak breta ;)
Bez obrazy ale powinienes dostac ostrzezenie od moderatora. :)
No i bez obrazy ale czy jak wiecej niz jeden skirmisher jest najblizej smoka (uproszczajac :) ) to czy smok moze sobie wybrac na ktorego ma zaszarzowac? Mam na mysli szarze taktyczna.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ożesz cholera! Brak snu!

bez obrazy, bez obrazy, bez obrazy, bez obrazy, bez obrazy ;)

przyżekam się poprawić :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Rusinek ma racje w sprawie ostrzezenia. Jest lokalny zwyczaj, wiec powinno sie do niego stosować. No bez obrazy, ale jak komus sie to nie podoba, to moze sie nie wypowiadac w tym temacie.
Scimi juz ma przechlapane, bo zrobil wykorczenie trzy razy. Thurion też jest zagrożony. Także Kosa, popraw sie lepiej... ;)

EDIT: No, Kosa chociaz sie poprawil... Choc pisalismy jednoczesnie. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kosa pisze:przyżekam się poprawić :D
Bez obrazy, ale ta ortografia :?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bez obrazy, ale jak już tu będzie moderator, powinien Was wszystkich powycinać. Zwłaszcza że połowa z tu się udzielających to obecni lub przyszli (dajcie pół godzinki) moderatorzy :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

strasznie sympatyczny temat.
i bez obrazy, ale co to sa szarze taktyczne ?

ps. idzie sobie chlop lesnym duktem, nagle z krzakow wychodzi elf i mowi "bez obrazy, ale czy moge pana strzelic z luku ?"

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Bez obrazy, ale wytnę wszystko tutaj, nie będzie nic, nic nie będzie !! - Kononowicz :lol:

Awatar użytkownika
Bladeweaver
Mudżahedin

Post autor: Bladeweaver »

Scimitar pisze: Ale prostestuję przeciw jawnym bzdurom jak szarże taktyczne :lol:
Protestuje razem z toba to jakas bzduuuura siedziałem wczoraj nad rulebookiem z godzine i prubowałem tłumaczyc to co jest tam napisane na wiele sposobów i nie znalazłem nic co by pozwalało na jakies taktyczne szarże a jesli ktos sprubuje mi cos takiego wyciac to mam rulebooka w twardej oprawie

i nie napisze bez obrazy ... ups... juz napisałem

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Budda pisze:i bez obrazy, ale co to sa szarze taktyczne ?

ps. idzie sobie chlop lesnym duktem, nagle z krzakow wychodzi elf i mowi "bez obrazy, ale czy moge pana strzelic z luku ?"
Nie do końca. Częściej wygląda to tak, że ida sobie dwie (czy raczej dwa... ;))trupy tancerzy polanką. Nagle przed nimi wyjeżdża rydwan orkowy. Na widok elfów rydwan zaciąga ręczny i zasuwa po obwodzie polany. Elfy juz sobie myślą, że chłopak spękał i zrelaksowane ida dalej, a on nagle sruuu... uderza od boku. Kosi pierwszych, nastepnie wpada w drugich.
Gdyby nie był taki taktyczny i uderzał od przodu, to skosiłby tylko jedną trupę i pojechałby dalej w las. Ale ten był taktyczny i załatwi dwie trupy....

A tak bardziej serio- chodzi o to, że przeciwnik nie musi uderzać od frontu, tylko może sobie podkręcac szarżę wheelem, żeby następnie gonić/overrunowac przeciwnika w jakims bardziej korzystnym dla siebie kierunku.

Scimitar pisze:Bez obrazy, ale wytnę wszystko tutaj, nie będzie nic, nic nie będzie !! - Kononowicz :lol:
Scimi, skoro wreszcie mam tutaj tę nieograniczona władze moderatorska, to powiem tak - bez obrazy, ale nastepne równie spamerskie posty będę wycinał. Bo od tego tu w końcu jestem. Od tego jestem tu. Podkreślam jeszcze raz - od tego jestem. :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

bless pisze:Gdyby nie był taki taktyczny i uderzał od przodu, to skosiłby tylko jedną trupę i pojechałby dalej w las. Ale ten był taktyczny i załatwi dwie trupy....

A tak bardziej serio- chodzi o to, że przeciwnik nie musi uderzać od frontu, tylko może sobie podkręcac szarżę wheelem, żeby następnie gonić/overrunowac przeciwnika w jakims bardziej korzystnym dla siebie kierunku.
To ja chcę tak kulturalnie wpadać moją kawalerią w bok lancy bretońskiej. Też jestem taktyczny, moje chłopaki pozorują odwrót, a potem objeżdżają lancę (cóż, elfie rumaki są szybsze od ciężkich opancerzonych Bretońców) i wpadają w bok.

Bez obrazy, ale to podobnie można uzasadnić jak ten rydwan na polanie :lol:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

bez obrazy ale chyba nie rozumiem ideii tej szarzy taktycznej. Dla mnie zawsze byla szarza do najblizszego modelu najprosciej jak się da.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Murmandamus pisze:bez obrazy ale chyba nie rozumiem ideii tej szarzy taktycznej. Dla mnie zawsze byla szarza do najblizszego modelu najprosciej jak się da.
Tak jest jasno i przejrzyście :) Ale trzeba skomplikować życie (tzn. dla szukających jeszcze bardziej perfidnych przeginek pseudopowergamerów to czysta radość).
I bez obrazy, ale kończcie z tym bez obrazy bo się nudne i wkurzające robi to.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Scimitar pisze: Tak jest jasno i przejrzyście :) Ale trzeba skomplikować życie (tzn. dla szukających jeszcze bardziej perfidnych przeginek pseudopowergamerów to czysta radość).
Bez obrazy, ale żeby nie było - nie bronie szarz taktycznych. Że są głupie, nie mozna zaprzeczyć. Ja staram sie tylko nie panikować. Ale jestem pewien, że będę na to jeszcze głośno bluzgał (nie przegapcie tego odcinka... ;) )...
Scimitar pisze: I bez obrazy, ale kończcie z tym bez obrazy bo się nudne i wkurzające robi to.
Scimi, podejdz do tego, jak do wielkiej litery na początku zdania. Ot piszesz, bo tak sie robi, a potem wykładasz swoje racje. Powstała nam taka malutka świecka tradycja.. dlaczego by jej nie podtrzymać? Troche pozytywnego podejścia. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rusinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rusinek »

bless pisze:
Scimitar pisze: Tak jest jasno i przejrzyście :) Ale trzeba skomplikować życie (tzn. dla szukających jeszcze bardziej perfidnych przeginek pseudopowergamerów to czysta radość).
Bez obrazy, ale żeby nie było - nie bronie szarz taktycznych. Że są głupie, nie mozna zaprzeczyć. Ja staram sie tylko nie panikować. Ale jestem pewien, że będę na to jeszcze głośno bluzgał (nie przegapcie tego odcinka... ;) )...
Przez te szarze taktyczne bedzie niebawem niejeden problem na turniejach. Oczywiscie bez obrazy (mnie to bawi). :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Bez obrazy , może być problem o ile lista nie uściśli tego w zaskakujący i prosty sposób.
Ale nada welfy są i będą ostrą armią.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

bez obrazy ale i tak w 7 ed WE wedlug plotek mialy byc duzo gorsze a co do szarz to uwazam to za walniety pomysl (choc z drugiej strony alterek bedzie jazde krecil :twisted: )

ODPOWIEDZ