Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Slavów się bierze tyle, ile aktualne ograniczenia EURO pozwalają ^^ czyli 3 x 40 na dziś. Co do samego EURO - od kiedy jest LoS na dwellersów to nie gram już na dzwonie ^ ^ Efekt jest dobry
- gerald_tarrant
- Masakrator
tak, działa
EDIT ups, ubiegles mnie
EDIT ups, ubiegles mnie
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tylko pamiętaj, że czołg jest rydwanem .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- "Nie jestem powergamerem"
Mam polski podręcznik do szczurków i mam takie pytanie ... czy jeżeli clanraty (LD 5) mają 5 szeregów (nie licząc pierwszego) to czy do Ld dodaje się 5 ,a wtedy liderka wynosiła by 10 czy można dodać tylko 3 do ld ,bo w AB jest uwzglednione "dodają aktualną premie za liczbę szeregów" ,a premia za szeregi może wynosić maks +3 i tutaj jest problem ????
Drugie pytanko: nie znam się zbyt na tej edycji dlatego też czy jeżeli czar mówi zdaj inicjatywę lub zgiń i mój piecyk nie zda to ginie ??? Bo wiem że teraz jakieś tam typy jednostek nie zdają danych testów ,ale niestety nie posiadam podręcznika 8ed. Jak ktoś mógł to jakoś rozpisać z przykładami i typami jednostek to byłbym wdzięczny...
Trzecie pytanko: tutaj potrzebuje odpowiedzi specjalisty bo pytanie dotyczy bardziej ogólnych zasad ... Czy jeżeli mamy horde clanratów i taki drzewiec doszarżował to jednego z rogów oddziału(ledwo co) ,to czy może się tylko zmaksymalizowac czy też dostawić jak chce np. na drugi koniec jednostki???
Z góry dzięki !
Drugie pytanko: nie znam się zbyt na tej edycji dlatego też czy jeżeli czar mówi zdaj inicjatywę lub zgiń i mój piecyk nie zda to ginie ??? Bo wiem że teraz jakieś tam typy jednostek nie zdają danych testów ,ale niestety nie posiadam podręcznika 8ed. Jak ktoś mógł to jakoś rozpisać z przykładami i typami jednostek to byłbym wdzięczny...
Trzecie pytanko: tutaj potrzebuje odpowiedzi specjalisty bo pytanie dotyczy bardziej ogólnych zasad ... Czy jeżeli mamy horde clanratów i taki drzewiec doszarżował to jednego z rogów oddziału(ledwo co) ,to czy może się tylko zmaksymalizowac czy też dostawić jak chce np. na drugi koniec jednostki???
Z góry dzięki !
Powrót WE
1. +3 to max ile możesz dodać.
2. Ja nie zda to wyparowuje.
3. Raczej tylko maksymalizować, dostawianie na drugi koniec jednostki, w momencie, kiedy ruchu starcza tylko na dojście do rogu, to lekka przeginka
2. Ja nie zda to wyparowuje.
3. Raczej tylko maksymalizować, dostawianie na drugi koniec jednostki, w momencie, kiedy ruchu starcza tylko na dojście do rogu, to lekka przeginka
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
-
- "Nie jestem powergamerem"
Ok dzięki ,ale prosiłbym a bardziej szczegółowe tłumaczenia tak jak napisałem w poprzednim poście
Powrót WE
sorry to oznacza że moich 20 clanratów 5x4 ma ld 8 bo jeśli tak to super przynajmniej nie będą co chwile wiali?Twoja-Stara pisze:Mam polski podręcznik do szczurków i mam takie pytanie ... czy jeżeli clanraty (LD 5) mają 5 szeregów (nie licząc pierwszego) to czy do Ld dodaje się 5 ,a wtedy liderka wynosiła by 10 czy można dodać tylko 3 do ld ,bo w AB jest uwzglednione "dodają aktualną premie za liczbę szeregów" ,a premia za szeregi może wynosić maks +3 i tutaj jest problem ????
Z góry dzięki !
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
do przerzutu potrzebny jest BSB i rozdaje od przerzuty w 12".
Warlord/ Greyseer jeśli są genralem to w 12 "rozdają swoją LD (którą później modyfikujesz o ilość szeregów)
Warlord/ Greyseer jeśli są genralem to w 12 "rozdają swoją LD (którą później modyfikujesz o ilość szeregów)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
czy czary takie jak:
-plaga
-13stka
-wither
- crack call
seer moze rzucac z combatu?
-plaga
-13stka
-wither
- crack call
seer moze rzucac z combatu?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Trzy pierwsze na pewno, czwarty chyba też. Problem jest taki, że nie wiadomo czy crack's call może przejść przez oddział przeciwnika związany walką z seerem - gdzieś spotkałem się z interpretacją, że czary tego typu nie mają celu, więc można je tak rzucić, ale to nie jest wykładnia zasad.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
można wszystkie 4, tylko pamiętaj że 13 wymaga LOSa.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
seer na dzwonie i w kombacie widzi na okolo?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja