Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Kronos
Plankton

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Kronos »

czy jak mam odział slave'ów ( 30 ) który bije się z krasnalami ( 10 ) i warp fire thower wali po 20 slavach i 5 krasnalach to czy potem rozlosowuje kogo trafiam ? ( 25 kości , 1-3 slavy 4-6 krasnale ) czy może wali po 20 slavach i 5 krasnalach jako że wali szablonem ?

PS. Wszystkie liczby wzięte z kosmosu.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Rozlosowujesz normalnie.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Czy od brass orba są wardy lub regenki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Goglem pisze:Rozlosowujesz normalnie.
A nie jest czasem tak, że FAQ usunęło zasadę rozdzielającą hity, w związku z czym nie ma żadnego losowania, tylko po prostu sprawdzamy co oberwało? Bo tak własnie słyszałem że się gra po wyjściu tego sławetnego FAQ.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Przejrzałem właśnie FAQ i nic na ten temat nie znalazłem.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Q. If a template weapon fires into combat using
the Skavenslaves’ Expendable rule, how are hits
distributed?
A. In this case, ignore the randomisation roll and
simply hit all models touched by the template.
FAQ z marca tego roku, ostatni przed wyjściem 8ed.

Teraz faktycznie skasowali ten zapis :-k
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Czyli dobrze kojarzyłem... Niestety, już nie da się zrobić tego co wcześniej: szarża slavami na wrogiego bohatera, strzał z miotacza ognia, a delikwent statystycznie zbiera połowę hitów w biedne szczurki z S5 D3W...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Myth pisze:Czyli dobrze kojarzyłem... Niestety, już nie da się zrobić tego co wcześniej: szarża slavami na wrogiego bohatera, strzał z miotacza ognia, a delikwent statystycznie zbiera połowę hitów w biedne szczurki z S5 D3W...
Czemu nie?
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

w slejwy w kombacie nadal można pakować jak w kobyłę łysą :D

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Wiadomo że można, ale w skutek braku rozdzielania obrażeń taki heros wymieniony w przykładzie powyżej dostanie co najwyżej jednego hita jeśli dotknie go template. Oczywiście ma to swoje dobre strony, bo można teraz rzucać w combat błyskawice i nie martwić się, że część ich potencjału odczują slavy.

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

czy miotacz może piwotowac przed strzałem?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

ile cali moze sie ruszyc mozdziez jesli chce strzelic? 5 czy 10 cali?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Nie jest skirmiszerem, więc nie może maszerować chcąc strzelić.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nie jest fastem ani skirmishem więc 5.

edit. Hobbit szybszy

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

pytanie. jak doklanfie dziala specialna zasada bohaterow? czy po odmowiaonym pojedynku skaven wybiera ktorego bohatera przestawia na koniec oddzialu?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Wydaje mi się, że jest tak - jeśli przeciwnik nie wybierze kto ma stanąć do pojedynku to wybierasz tego herosa ty, jeśli odmówi to go przestawia do ostatniego szeregu.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Przeciwnik nigdy nie wybiera tego, z kim chce walczyć (tak może tylko Wulfrik chyba, special z WoCh). Szczury zawsze mogły same wybrać to, kto się wycofa po odmówieniu challenge.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

tak bylo kiedys.. a teraz jest: if a skaven charakter refuses a challange, the model is placed in the back rank as normal..
dla mnie zdanie jest jednoznaczne

pozdrawiamy
Administracja

ODPOWIEDZ