Bierz się za żabę, bierz.Mate pisze:Stan liczbowy niektórych dywizji sięga czasem nawet 20kKatylina pisze:Nie powinno być problemu - BSB to BSB.Mate pisze:Ponawiam pytanie do Tomasha - czy mój Slann będzie mógł wziąć udział w konkursie? Jest legalnym BSB, to wiemy.
Jednakże, gdy Mapet wspomniał taką ewentualność, pojawiły się kontrowersje. Chciałbym by zostało to wyjaśnione
A i Mate - dywizja to 5-15k żołnierzy - papież ich ma trochę ponad 100. Badźmy poważni. Żołnierze - nie cywile...
PS. Wiesz że ja też oficjalnie jestem zaliczany jako katolik?
Co do "żołnierzy" papieża - Szwajcarów (popularnia nazwa Gwardii Papieskiej) jest 110. Pełnią oni oczywiście funkcję reprezentacyjną, choć każdy z nich jest b dobrze wyszkolonym żołnierzem.
I stosując współczynnik ludność państwa-ilość żołnierzy - Watykan jest najbardziej zmilitaryzowanym państwem świata (około 1000 mieszkańców, z czego 110 to Gwardia)
A co do katolików - wiadomo, ilość faktycznych praktykujących rożni się od całośći, jednak i tak jest ich znacznie więcej niż było żołnierzy w dywizjach Stalina
Co do BSB - fajnie, muszę tylko uporać się z robotą i zabieram się za Żabę
PS. Jest różnica pomiędzy szwejem z karabinem a katolikiem z krzyżykiem na łańcuszku