WoCh 2400pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chaos
Wałkarz

WoCh 2400pkt

Post autor: Chaos »

Sorcerer Lord of Tzeentch Lv.4 410pkt
-Dysk
-Enchanted Shield
-Golden Eye of Tzeentch
-Infernal Puppet
-Third Eye of Tzeentch

Exalted Hero of Tzeentch 240pkt
-Dysk
-BSB
-Shield
-Biting Blade
-Talisman of Preservation
-Bloodcurdling Roar

Exalted Hero of Tzeentch 219pkt
-Dysk
-Shield
-Flail
-Armour of Destiny
-Stream of Corruption

30 Marauders of Khorne 192pkt
-Great Weapon
-Musician
-Standard Bearer

5 Warhounds 30pkt

5 Warhounds 30pkt

18 Warriors of Khorne 364pkt
-Shield
-Halberd
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Eternal Flame

18 Warriors of Khorne 369pkt
-Shield
-Halberd
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Swiftness

7 Knights of Nurgle 335pkt
-Musician
-Standard Bearer
-Banner of Rage

Hellcannon 205pkt

Razem: 2394pkt

Zanim mnie dojedziecie wyjaśnię pare opcji w tej rozpie... Nie mam horsemenów bo uważam że są za słabi i za drodzy na tę edycję. Do odginania dałem więc pieski a do usuwania śmieci mam dwóch dyskowców. Nie mam czołzenów bo nie lubie trzymać za dużo punktów w jednym oddziale plus w dwóch szrajnach które poza blesem imo nic nie dają. Najci są jako szybki saport a poza tym lubie ich:)
Starałem się zbalansować wartość punktową oddziałów a za razem nie mieć ich za mało i wyszło mi coś takiego:) Proszę o komenty...
They see me trollin' They hatin' ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bdb ale pożydziłeś na championów i warshrine'a : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Imo nie wiem czy Infernal Puppet się opłaca.Ifki nie zdarzają sie czesto,lepiej dac magowi +1 czar zeby miał 5,wtedy bedziesz miał pewnosc ze nie wylosujesz badziewia albo +1 PD.Dałbym też knightom marka khorna zeby mieli większe jebudu :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Soulferin pisze:Imo nie wiem czy Infernal Puppet się opłaca.Ifki nie zdarzają sie czesto,lepiej dac magowi +1 czar zeby miał 5,wtedy bedziesz miał pewnosc ze nie wylosujesz badziewia albo +1 PD.Dałbym też knightom marka khorna zeby mieli większe jebudu :)
z papetem się zgodzę ale zamień go na DS

co do rycerzy... przecie oni mają Banner of rage(?) chyba że to frenzy jest gorsze :twisted:

Awatar użytkownika
Chaos
Wałkarz

Post autor: Chaos »

Dziwne, że jak ktoś nie ma w rozpisce papeta to zawsze widze komentarze że to mus, trzeba, najlepszy przedmiot itp. A tu prosze... okazuje się nieprzydatny :o Tym nie mniej DS bardzo by się przydał, ale nie wiem czy kosztem papeta to byłby dobry pomysł.
A co do marka khorna... Może być ciekawie bo z tego co słyszałem frenzy z marka i z banera się kumulują co daje niezłą ilość ataków :) Może faktycznie to lepszy pomysł od nurgla.
Jasiu do czego miałby w tej rozpie służyć szrajn :?:
They see me trollin' They hatin' ;)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Frenzy się nie kumuluje : P lolz

Warshrine jest bardzo twardy do łamania jakiś śmieci wroga i boost w newraligicznym miejscu stołu w odpowiednym momencie jest bardzo klawy, jednak nie jest to w żadnym razie jakiś mus, poprostu spodziewałem się że zobacze jednego na dole.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Khumanor pisze:co do rycerzy... przecie oni mają Banner of rage(?) chyba że to frenzy jest gorsze
Sry lol nawet nie doczytałem ze mają banner :) Ale tak czy siak wystawiłbym ich bez muzyka i sztandara,szkoda punktów

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Bez muzyka to dobra rozkmina, reform jest przereklamowany, +1 do zbierania i wygrywanie remisów też, a 10 to wuchta punktów którą warto zaoszczędzić.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

kudłaty pisze:Bez muzyka to dobra rozkmina, reform jest przereklamowany, +1 do zbierania i wygrywanie remisów też, a 10 to wuchta punktów którą warto zaoszczędzić.
no raczej... przecie mają fernzy więc po ucieczce się z automatu zbiorą :mrgreen:

a te reformy psuję szachową atmosferę z 7ed. :twisted:

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

kudłaty pisze:Bez muzyka to dobra rozkmina, reform jest przereklamowany, +1 do zbierania i wygrywanie remisów też, a 10 to wuchta punktów którą warto zaoszczędzić.
Reform?A co ty chcesz nimi robić?Jak sie tak bedziesz reformowac to do combata mozesz nie dojechać.A jak chcesz grać 3 czy 4 najtami w szeregu to w sumie szkoda na nich punktów.Lepiej co innego wystawić.

ODPOWIEDZ