Witam wszystkich zgromadzonych tutaj obecnych.
Oglądając wiele galerii na forum, wiele razy napotkałem się na przepięknie malowanie czerwonego na figurkach- na pytanie jak uzyskać taki efekt usłyszałem, że robi się to malując od czarnego do czerwonego. Próbowałem sam malować tą jakże dla mnie tajemniczą techniką, lecz skutki tego niestety są opłakane. Czy ktoś z was, drodzy forumowicze, mógłby mnie oświecić (jak to kiedyś widziałem) Łopatologicznie? Dziękuję za odpowiedzi.
Od CZarnego do CZerwonego
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zaczynasz od ciemnoczerwonego(czarny+trochę czerwieni) i nakładasz kolor bazowy. Potem lekko rozwodnioną farbę, do której lekko dodajesz czerwonego nakładasz warstwy, jedna po drugiej.
Jakbyś poszukał w tutkach, to znalazłbyś: Klik!
Nawet kolorek się zgadza. No i polecam kolorek czerwony jakiejś innej firmy niż cytadelka, bo strasznie licha to farbka jest.
Jakbyś poszukał w tutkach, to znalazłbyś: Klik!
Nawet kolorek się zgadza. No i polecam kolorek czerwony jakiejś innej firmy niż cytadelka, bo strasznie licha to farbka jest.
w ostatnich dniach dokonałem zakupu 3 czerwonych farbek vallejlo. mam więc ładnie kryjący czerwony
maluję płaszcz mojego grail knighta, nie jest on tak płynny jak w podanym tutorialu, ale taki trochę kwadratowy i trudno mi zrobić płynne przejścia
maluję płaszcz mojego grail knighta, nie jest on tak płynny jak w podanym tutorialu, ale taki trochę kwadratowy i trudno mi zrobić płynne przejścia