Dżezi stuff z innych stron

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Re: Dżezi stuff z innych stron

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Kołata pisze:Z tym że plastik nie ma żadnej wartości kolekcjonerskiej i tego specyficznego charakteru.
Za to metal ma 1 dużą wadę - farba się obija :evil:
Jak sie pomaluje to plastikowe figsy są ładniejsze bo mają lepszą rzeźbie i sie tak nie obdrapują. Czekam teraz na zamówione figsy do hord i już płacze, że to same metaliki. A co do kolekcjonerskiej wartości... Jak pomalujesz to i tak nie będzie widać, że to plastik czy metal (co najwyżej poziom szczegółów na plastiku będzie większy). Ale i tak i tak ceny plastików od GW zwalają z nóg. W UJA LECI TA FIRMA!
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Ale i tak i tak ceny plastików od GW zwalają z nóg. W UJA LECI TA FIRMA!
Bo mają monopol, te małe firemki jak np mantic to się nie liczą.
Popyt jest duży, to nie dziwota, że ceny są maksymalnie zawyżone.
Jedynym lekarstwem na to jest druga (czym więcej innych firm, tym lepiej) firma wielkości GW, a wtedy ceny lecą w dół o 50-60% (no chyba, że się miedzy sobą ugadają...)

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

Post autor: Lires »

to jest gra kolekcjonerska, jak ktoś chce tanie gry niech gra w historykale figurkami 1/72 gdzie 50 ludków kupuje za kilkanascie złotych.
Materiał nie decyduje tutaj o cenie lecz wkład pracy formy i tak dalej.
Figurki FW są baaardzo drogie czemu?
nie dlatego ze materiał drogi tylko pomysł formy i rzeźba kosztuje.
Jak dla kogoś za drogie hobby moze zawsze z kolegami grac kartonikami lub przezucic sie na kapsle zawsze to taniej bo jak walnie browarka to ma juz kapselek :twisted:

powtarzam to gra kolekcjonerska i hobbystyczna , a każde hobby kosztuje bo jest dla zapaleńców a nie dla mas jak chipsy czy tanie winko.

A osobiście też wole plastiki , łatwiejsze w obróbce konwertowaniu i się nie obijaja jak metale.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Nie ma łatwo. Na figurkach dobrze ciągnie Reaper. Stary poczciwy Rackham miał szansę, ale zachciało im się kombinować z niefajnymi zasadami do systemów. A gdy już było światełko w tunelu, to przerzucili się na fabrycznie malowane plastiki i przybili sobie sami gwóźdź do trumny.

Games Workshop pomimo wielu problemów finansowych, nadal jest i będzie liderem, ponieważ Warhammer (szczególnie 40000) jest mocną i rozpoznawalną marką. Jeżeli pod koniec roku księgowy powie, że mają problem to zawsze mogą sprzedać licencję i wyjść nad kreskę.
A osobiście też wole plastiki , łatwiejsze w obróbce konwertowaniu i się nie obijaja jak metale.
A ja wolę żywicę, bo jak się zegnie to można ją wyprostować w ciepłej wodzie.

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

jeszcze takie małe prównanie.
Modelarze kupuja drogie modele i jescze droższe (nawet kilka luk kilkanaście razy ) od samego modelu dodatki waloryzacyjne ( takie konwertowanie modelu ) w celu dobrej zabawy przy tworzeniu modelu i przedstwaienu go jak najlepiej.
Są też tacy, którzy nie lubią tego więc kupują w porównaniu do takich zestawów gotowe z metalu wykonane w chinach np. samoloty z gazetkami za kilkanaście może kilkadziesiąt złotych za model, w porównaniu do 200-450 PLN lub nawet wiecej złotych za modele które wykonują modelarze to pestka, ale tamci to hobbyści i cena tam mniej się liczy od faktu posiadania tak wspaniałego dokładnego własnoręcznie złożonego modelu.

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

Odpowiadając Dziiku na twoje stwierdzenie żywica jest chyba najbardziej szczegółowa to jej ogromna zaleta, lecz według mnie bardziej krucha niż platik oraz obróbka jest bardziej szkodliwa ( piłowanie , szlifowanie).
Natomiast cieszę się zę jest ponieważ do krótko seryjnych wyrobów jest rewelacyjna i jest to dodatkowy materiał w którym możemy miec nasze wspaniałe figurki- kolekcje, dla każdego coś dobrego :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Lires

+1

dla porównania na tuning skutera wydałem już więcej niż kosztował :mrgreen: a to jeszcze nie koniec :wink: już po głowie chodzi mi zapłon polini (bagatela ok. 1300 zł :wink: )
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

szczurek pisze:@Lires

+1

dla porównania na tuning skutera wydałem już więcej niż kosztował :mrgreen: a to jeszcze nie koniec :wink: już po głowie chodzi mi zapłon polini (bagatela ok. 1300 zł :wink: )
No ja złożyłem rower za ponad 3 koła i po czterech jazdach amor do wymiany (500 pln, a i tak trzeba będzie w końcu kupić jakieś 66 i dojdzie kolejne 2 tys :lol2:), przerzutka do robienia i albo wymiana sprężyny w damperze albo trzeba będzie kupić nówke sztuke (fajny fox'ik koło 1000zł). Także wiem, że hobby kosztuje i mimo to wracam do bitewniaków ale od produktów GW będe sie trzymał z dala. Co najwyżej złoże sobie VC od mantica albo poczekam na chadecje manticową. Z taką polityką to GW może mnie cmoknąć w pompke.

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Chłopaki, ja nie chcę nic mówić, ale nie wydaje wam się, że:
Obrazek
A raczej offtop?
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Troche spamu nie zaszkodzi. Ale racja. Koniec sporów i narzekania na ceny hobby :D

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

http://www.coolminiornot.com/268057
Może nie fantasy ,ale kopie! jak leonidas powyzej!
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

To jest wzorowane na jakimś 3 ed arcie z codexu marynat. Praca super :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Kopać - kopie, technicznie wszystko jest pierwsza klasa. Tylko brakuje, żeby im bolce zamienić na puszki/kufle z browarami. :D Mnie się to w pierwszej kolejności skojarzyło z grubą imprezą, podczas której oglądali mecz i właśnie strzelono gola - niektórzy wyglądają jakby leżeli narąbani, a i inni jakby nie mogli złapać równowagi, za to sierżant na ostatnim zdjęciu wygląda jakby cieszył się z gola.

Aha, poza tym jest to tzw. "plastikowy syf". :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Klafuti pisze:Kopać - kopie, technicznie wszystko jest pierwsza klasa. Tylko brakuje, żeby im bolce zamienić na puszki/kufle z browarami. :D Mnie się to w pierwszej kolejności skojarzyło z grubą imprezą, podczas której oglądali mecz i właśnie strzelono gola - niektórzy wyglądają jakby leżeli narąbani, a i inni jakby nie mogli złapać równowagi, za to sierżant na ostatnim zdjęciu wygląda jakby cieszył się z gola.

Aha, poza tym jest to tzw. "plastikowy syf". :wink:
Najpierw skojarzyła mi sie ta hamerykańska rzeźba żołnierzy z flagą (nawet Clint film o tym nakręcił, albo nie on). Ale jak przeczytałem Twojego komenta i spojrzałem jeszcze raz to faktycznie wygląda jak gruba impreza. Biorąc pod uwage "pisztoleciki" może to być popijawa po wygranym meczy w ASG ;) (tylko faktycznie kufli barkuje :().

Co do ostatniego zdania... nie znasz sie :P (moja racja jest "racniejsza")

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Obrazek

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

http://battlereporter.blogspot.com/2010 ... gains.html

najbardziej kozacki WOCH jaki kiedykolwiek widziałem O_O

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Bez przesady...

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

najlepszy może nie jest, ale kozacki napewno

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

gerald_tarrant pisze:najlepszy może nie jest, ale kozacki napewno
Zgadzam się z tym.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Tu jest kozacki woch tylko marudy jakoś mi nie leżą:
http://cgi.ebay.com/GMM-Pro-Painted-Kho ... 33636fdba0

ODPOWIEDZ