Gallery by Ryu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dzięki za komentarz Romek.
BTW oczywiście, że maluję dla siebie. Nie dlatego, żeby zdobywać pkt na turniejach choć pewnie z malowania byłyby jedyne które uda mi się zdobyć
Na turnieje nie jeżdzę z wyjątkiem Gliwic bo mi się nie chce. Kiedyś do Katowic, ale Yogiego nie ma więc nikt mnie nie męczy na jakieś wyjazdy
Tylko, że on ponoć wraca...
I tak, wolę grać niż GRAĆ
BTW oczywiście, że maluję dla siebie. Nie dlatego, żeby zdobywać pkt na turniejach choć pewnie z malowania byłyby jedyne które uda mi się zdobyć
Na turnieje nie jeżdzę z wyjątkiem Gliwic bo mi się nie chce. Kiedyś do Katowic, ale Yogiego nie ma więc nikt mnie nie męczy na jakieś wyjazdy
Tylko, że on ponoć wraca...
I tak, wolę grać niż GRAĆ
Ja lubię. Możemy się dogadać.Ryu pisze:Jeszcze trochę i niemalże każdy szkiel będzie skonwertowany Tylko jak ja tego robić nie lubię...
Bardzo mi się podoba pomysł ze szkieletami. Jak napisał Roman - ja również uważałem TK za armię nudną i taką, w której niewiele da się, nomen omen, życia wprowadzić. Dzięki, że zmieniasz mi to nastawienie.
Do Gliwic zapraszamy serdecznie (wstępny termin to 7 lipca, na HLoSIe i ImperatorFF forum trwa dyskusja). A Yogi się ujawnił na forum i rzeczywiście wraca, tak przynajmniej twierdzi.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Hm... Pogadamy jak odżyję, bo póki co jestem żywym dowodem na to, że bezrobocia w Polsce nie ma a praca sama się do rąk ciśnie... Tylko nie wiem czy z tego powodu płakać czy się cieszyćJa lubię. Możemy się dogadać. Wink
Dzięki za komentarz. To na 100% motywuje
Po długim okresie "bez pędzla" wracam po raz kolejny...
Widać remonty nie służą malowaniu i warto mieć to next time na uwadze, a nie kończyć rydwan przez parę miesięcy...
Ogólnie jestem w miarę zadowolony z efektu...
Sławol na przodzie rydwanu, zgodnie z Twoim zdaniem, dałem ciemniejszy brąz - lepiej wygląda, choć oczywiście na fotkach nic nie widać... Żadnego rozjaśnienia... Nic
Ogólnie fotki to najsłabszy punkt ale nie umiałem zrobić normalnego zdjęcia... Nie wiem dlaczego. Mniejsza z tym
A teraz cały oddział z księciem
Widać remonty nie służą malowaniu i warto mieć to next time na uwadze, a nie kończyć rydwan przez parę miesięcy...
Ogólnie jestem w miarę zadowolony z efektu...
Sławol na przodzie rydwanu, zgodnie z Twoim zdaniem, dałem ciemniejszy brąz - lepiej wygląda, choć oczywiście na fotkach nic nie widać... Żadnego rozjaśnienia... Nic
Ogólnie fotki to najsłabszy punkt ale nie umiałem zrobić normalnego zdjęcia... Nie wiem dlaczego. Mniejsza z tym
A teraz cały oddział z księciem
No witaj ponownie Aż mnie zatkało, że jeszcze pamiętasz o tym moim gadaniu po takim czasie i przypominasz mi Bardzo to miłe z Twojej strony.
A co do modelu(i), to widać, że kolory się trochę zmieniły, oczywiście jeśli o mnie chodzi, to wygląda to dużo lepiej (jest większy kontrast). Widzę, że się na podstawkach coś pojawiło, bardzo ciekawe akcenty, no i koła od rydwanu chyba wpadły w ręce kiepskiego wulkanizatora
A jeśli chodzi o zdjęcia, to może spróbuj następnym razem zrobić jakieś zbliżenie modelu, np. fragment kosza z załogą (i parę innych ujęć), a do tego dorzuć jeszcze może właśnie takie ogólne zdjęcie. Jest jeszcze inne wyjście: możesz wrzucić miniaturkę lub dwie do pełnowymiarowych zdjęć, a na forum wrzucać mniejsze. Być może na tych dużych uda się nam, gapiom, zauważyć to, co chcesz pokazać A te fotki nie są takie złe zresztą.
Cały oddział prezentuje się rewelacyjnie, bardzo mi się podoba No i ten marmur... dobra robota. Być może będzie kiedyś okazja, żeby zobaczyć to na żywo
Pozdrawiam
Sławol
A co do modelu(i), to widać, że kolory się trochę zmieniły, oczywiście jeśli o mnie chodzi, to wygląda to dużo lepiej (jest większy kontrast). Widzę, że się na podstawkach coś pojawiło, bardzo ciekawe akcenty, no i koła od rydwanu chyba wpadły w ręce kiepskiego wulkanizatora
A jeśli chodzi o zdjęcia, to może spróbuj następnym razem zrobić jakieś zbliżenie modelu, np. fragment kosza z załogą (i parę innych ujęć), a do tego dorzuć jeszcze może właśnie takie ogólne zdjęcie. Jest jeszcze inne wyjście: możesz wrzucić miniaturkę lub dwie do pełnowymiarowych zdjęć, a na forum wrzucać mniejsze. Być może na tych dużych uda się nam, gapiom, zauważyć to, co chcesz pokazać A te fotki nie są takie złe zresztą.
Cały oddział prezentuje się rewelacyjnie, bardzo mi się podoba No i ten marmur... dobra robota. Być może będzie kiedyś okazja, żeby zobaczyć to na żywo
Pozdrawiam
Sławol
Normalnie wypas razem prezentują sie ........
Jedynie ta różowa podstawka .. już lepiej te ruiny na niebiesko czy inny kolor było pomalowac
p.s-nie muszę mówic ,ze mi sie podstawki nie podobają standard
p.s2-kurcze powiedz jak malowałeś te pseudo marmurowe elementy bo są naprawdę super
Jedynie ta różowa podstawka .. już lepiej te ruiny na niebiesko czy inny kolor było pomalowac
p.s-nie muszę mówic ,ze mi sie podstawki nie podobają standard
p.s2-kurcze powiedz jak malowałeś te pseudo marmurowe elementy bo są naprawdę super
Całkiem nieźle. Miałem przyjemność oglądać po drugiej stronie stołu i wstyd mi było za dowodzoną przeze mnie hordę unpainted szczurów...SexRocket pisze:(...)a tan marmur nie wiem jak wyglada z bliska :>(...)
Miałem też nieprzyjemność upuściś tunellera na te fajne szkielety... Reanimowany już?
Dowiedziałem się, że Ryu ma nowy obszar malarskich zainteresowań, ale to niech się sam objawi (najlepiej z gotowym dziełem).
Pozdrawiam,
Krzysiek
Wskrzesiłem goKrzysiekW pisze:Reanimowany już?
A co do malowania to cichaj Waść bo dwarfik nie wyjdzie :P
@ Szczurek - wiem, wiem... Podstawki są jakie są, ale koloru niebieskiego i zielonego do TK nie użyję
A ten pseudo marmur robi się tak: malujesz całość np. u mnie na biało, potem malujesz dany element wodą i póki woda nie wyschnie bierzesz pędzel z czarnym inkiem i chaos blackiem i dajesz małą kropelkę od góry - trzymasz element w pionie i kropla czarnego sama się rozchodzi po elemencie tworząc "takie coś"
Dzięki all za komentarze
Kazdy byle nie ten rozowy mogl byc na przyklad jakis czerwony ....ale koloru niebieskiego i zielonego do TK nie użyję
a duzo tej wody ??? jaka dokladnie mieszanka inka i chaos blacka ?? (nie swieci sie przez ten ink ??) rozwodnionym samym chaos blackiem chyba tez da rade ??A ten pseudo marmur robi się tak: malujesz całość np. u mnie na biało, potem malujesz dany element wodą i póki woda nie wyschnie bierzesz pędzel z czarnym inkiem i chaos blackiem i dajesz małą kropelkę od góry - trzymasz element w pionie i kropla czarnego sama się rozchodzi po elemencie tworząc "takie coś" Smile
wyglada jak rozowy :P
bardzo fajne te TK:) klimatycznie i czysto pomalowane, fajne konwersje (choć wyglądają łucznicy trochę jak orki które nie zdały animozji:P) ale i tak cool;]
ile pkts już pomalowane?:)
ile pkts już pomalowane?:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Chaoschild
- Chuck Norris
Ten oddzial po prostu WYMIATA!!
Ryu Twoje umalaki sa jednymi z lepszych ktore widzialem.
pzdr
Ryu Twoje umalaki sa jednymi z lepszych ktore widzialem.
pzdr
Cały czas za mało... Ale jak skończę 1 dwarfa biorę się za TG - może skończę klocek 25Vocal pisze:ile pkts już pomalowane?
Przesada, ale serdecznie dziękujęKharnan pisze:Najchętniej odwiedzany przeze mnie topic w tym dziale.
@Chaoschild - czekam na Twoje Może kiedyś znowu bitewka
@Piotrax - dzięki
Tym razem coś z innej beczki
Tylko możecie mi powiedzieć czemu mi fotki już nie wychodzą? Niby wszystko tak samo, ale już ostrości nie łapię itd. :/ W każdym razie bardziej mi zależy żebyście się wypowiedzieli o schemacie kolorystycznym niż technice bo jakoś w realu to wygląda trochę inaczej... (znowu tłumaczenia )
Ogólne założenie: całość w odcieniach szarości, czapa czerwona, oczywiście metaliki Ale przy malowaniu wzięło mi się przez przypadek coś brązowego i dziabnąłem parę elementów na ten kolor... I pytanko - czy to pasuje czy przemalować? I o ile nie przemalowuję swoich ludków tu mogę zrobić wyjątek
BTW: A czemu szybciej się maluje szybciej ChD niż TK? Pewnie już bym mógł grać pomalowaną armią jakby to nie były kościaki
BTW2: Z metalików jestem bardzo zadowolony czego na zdjęcia ni ch...a nie widać
Tylko możecie mi powiedzieć czemu mi fotki już nie wychodzą? Niby wszystko tak samo, ale już ostrości nie łapię itd. :/ W każdym razie bardziej mi zależy żebyście się wypowiedzieli o schemacie kolorystycznym niż technice bo jakoś w realu to wygląda trochę inaczej... (znowu tłumaczenia )
Ogólne założenie: całość w odcieniach szarości, czapa czerwona, oczywiście metaliki Ale przy malowaniu wzięło mi się przez przypadek coś brązowego i dziabnąłem parę elementów na ten kolor... I pytanko - czy to pasuje czy przemalować? I o ile nie przemalowuję swoich ludków tu mogę zrobić wyjątek
BTW: A czemu szybciej się maluje szybciej ChD niż TK? Pewnie już bym mógł grać pomalowaną armią jakby to nie były kościaki
BTW2: Z metalików jestem bardzo zadowolony czego na zdjęcia ni ch...a nie widać
Schemat Bardzo fajny, prezentuje się świetnie. Nic niec zmieniaj.
Co do fotek to i tak są dosyc dobre
Metaliki też bardzo dobre
Co do fotek to i tak są dosyc dobre
Metaliki też bardzo dobre